d7a0d796d799d7932 800x600 - מרק עדשים ואפונה ירוקה

מרק עדשים ואפונה ירוקה

d7a0d796d799d7932 800x600 1 - מרק עדשים ואפונה ירוקה

אין כמו המרקים שלי לחורף. כולם נפלאים וטעימים על כל בני הבית.
אז הנה עוד אחד ל"אוסף" הותיק והנפלא שלי. מרק סמיך ומחמם.

מצרכים:
סיר מרק גדול
כוס עדשים ירוקות
שקית 400 גרם אפונה סנפרוסט
2 תפוחי אדמה , 2קישואים, 3 פרחי ברוקולי ,בצל קטן .
חופן פטרוזיליה, חופן שמיר טרי.

אופן ההכנה:
משרים את העדשים 8 שעות ושוטפים.
מבשלים אותם בסיר המרק בהרבה מים עד שרכים.
מוסיפים את יתר המצרכים וממשיכים לבשל עד שהכל רך.
מבלנדרים במוט בלנדר חשמלי.

מוסיפים 2 שיני שום כתושות.מלח ופלפל שחור.
אם חלק מהמים התאדו,ממלאים את הסיר במים רותחים ושוב מרתיחים וטועמים ל"פינל'ה"
תהנו.

26 תגובות על “מרק עדשים ואפונה ירוקה

  1. פירגה ,ישלי הכל בבית חוץ מהברוקולי .אני חייבת לעשות את המרק לארוחת ערב.ניתן לעשות?

    • כן לאה,הירקות התוספות הם רק תוספות ואפשר לגוון מדי פעם או להשמיט חלק.
      בהצלחה ותהנו smile

  2. איזהטעם מכירה,אעשה היום אני אישית
    מוסיפה לילדים חזה עוף קצוץ
    בתיאבון ;) ;)

  3. אומיגד זה נראה טעים….
    אפשר להשתמש באפונה יבשה, מושרית ומבושלת? אני לא אוהבת ירקות קפואים…

    • רייזל,הי חמודה.במתכונים שלי אפשר לשפצר ולהכין ממה שיש בבית.אז תכיני ממה שיש בבית ותהנו
      חג שמח וטעים לכולכם smile

  4. פירגה היקרה,

    ניראה אחלה מרק ובהחלט ינוסה!

    תודה רבה פירגה המקסימה והמוכשרת.

    רחלי.ג. :lol:

  5. אני זוכרת את עצמי כילדה מאוד אהבתי מרקים….ועדיין אוהבת מרקים. והולכת להכין מרק..

  6. הכנתי להיום בצהרים, מעולה, קיבלתי שבחים רבים והפנתי לאתר שלך שאני מאוד נהנית ממנו

  7. נראה יאמי יאמי
    אם אני משתמשת באפונה יבשה להשרות אותה גם 8 שעות ואיזה כמות להשתמש?

  8. היי , לא ציינת את כמות המים למרק, אנא עני לי בבקשה אני רוצה להכין ליום ששי . תודה על הכל

    • כתבתי סיר גדול,אז תמלאי 3/4 ואם יחסר בסוף,תוסיפי בהתאם לסמיכות הרצויה.

  9. ערב טוב פירגה.
    תודה רבה למרק הטעים הזה.
    מרק מחיתי בשילוב טעמים נהדרים שמתאימים ליום סגריר כזה.
    המשך חמים וטעים.

  10. לא יודעת איך המרק, עדיין בתהליך… :P
    אבל כותבים שיני שום *כתושות. (שן כתושה, שיניים כתושות) smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *