dscf6217 - קנלוני בטטה בבשמל לאירוח

קנלוני בטטה בבשמל לאירוח

dscf6224 1 - קנלוני בטטה בבשמל לאירוח

לקטגוריה פסטה, אני אוסיף עוד טעם נפלא של קנלוני שממולא בבטטה, פטריות, גבינות ומצופה ברוטב בשמל.
אני בטוחה שכל מי שיטעם יאמץ את המתכון בחום.

מצרכים :

תבנית בגודל 27X33 מכילה בדיוק את הקנלוני בשכבה אחת
להניח בתבנית ניר אפייה .

חבילה של 24 יחידות קנלוני למילוי – ללא בישול מוקדם.
למלית:
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה או 4 מיני בטטות מבושלות ומעוכות
120 גרם פטריות טריות קצוצות (אם אתם משתמשים מקופסה צריך לשטוף ולסחוט היטב) כמובן לקצוץ.
1 ביצה שלמה
2 כפות פירורי לחם
1 גביע גבינה קוטג' 250 ג'
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח,פלפל שחור וטיפה אגוז מוסקט
אפשר להוסיף 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק אבל לא חובה

אופן הכנת המלית:
לטגן את הבצל והפטריות עד להזהבה ולשים בקערה
להוסיף את הבטטות המעוכות ואת יתר המצרכים לקערה , לערבב ולשבח טעמים
למלא את הקנלוני – אפשר עם שקית זילוף ואפשר בעזרת סכין פשוט לדחוף את המילוי פנימה.
מסדרים אותם אחד אחרי השני צמוד בתוך התבנית.

מצרכים והכנה לרוטב הבשמל:
3 כוסות חלב
100 גרם חמאה
3 כפות מלאות בקמח לבן רגיל
מלח ופלפל שחור לטעם
גבינת קשקבל מגוררת לציפוי (כמה שאתם רוצים)ואפשר גם סוגי גבינות צהובות מגוררות אחרות.
בסיר קטן על הגז, ממיסים את החמאה בתוך החלב על להבה קטנה , ותוך כדי ערבוב מוסיפים לאט את הקמח והתבלינים עד שלא יהיו גושים.מערבבים כל הזמן. כשהרוטב מסמיך הוא מוכן.

את רוטב הבשמל יוצקים על כל הקנלוני שבתבנית באופן שווה
מעל מפזרים את גבינת הקשקבל.

אופים בחום 175 כ-25 דקות  א ו   עד שפני הקנלוני ישחימו יפה.
מגישים מיד.dscf6217 1 - קנלוני בטטה בבשמל לאירוח

תהנו

56 תגובות על “קנלוני בטטה בבשמל לאירוח

  1. :oops: :oops: :oops: בוקר טוב ושבוע טוב פירגה יקרה!!!

    נראה מעולה חבל על הזמן הולכת לעשות לארוחת ערב.

    תודה רבה על מתכונים נפלאים. יישר כוח!!! :oops: :oops: :oops:

      • :oops: :oops: :oops: ערב טוב לך פירגה יקרה!!!!

        יצא מעולה,טעים מאוד עכשו בדיוק אוכלים את זה.

        הבן כבר הזמין למחר כמה מנות לקחת איתו לבסיס.

        שוב יישר כוח,ותמשיכי להכין לנו דברים טובים. :oops: :oops: :oops:

  2. בוקר טוב לך פירגה זה נראה כל כך טעים שאני כבר הולכת לקנות את המצרכים ולהכין לנכדות תודה רבה ממני, אהובה.

    • הי אהובה
      זה טעים וקל להכין (יחסית) .אני מקווה שהנכדות יתלהבו .
      לבריאות ובאהבה smile

  3. שלום פירגה הכנתי לפי ההוראות חוץ מהאגוז מוסקט שלא היה לי…עכשיו הכנסתי לתנור ומקווה לטוב כי אני לא ממש בשלנית כמוך עד שהילדים יחזרו עם בעלי זה כבר יהיה מוכן… ;)

    • הי רינת,
      עם המתכונים שלי כווווווווווווולם ;) בשלנים,אין אפס.
      מחכה לשמוע את חוות דעתכם על הקנלוני,תודה
      בתיאבון.

  4. שלום פירגה זו שוב רינת חזרתי לעדכן שהקנלוני יצא מעולה! אין מילים כמה זה יצא טעים! כולנו אהבנו לא האמנתי שיצליח לי אבל הצליח בגדוללל! תצחקי אבל בעלי אומר לי מהערב את מכינה כל יום ארוחה אחת ביום לפחות!!! מגברת פירגה חחח…וזה אחרי שנטען שכל מה שאני מכינה יוצא לא טעים אז הקרדיט מגיע לך ללא ספק טוב, נראה מה אכין מחר אולי בזכותך אוהב את המטבח תודההה ולילה טוב …רינת. :P ;) smile

    • תודה רינת,אני בטוחה שכל מה שתכיני יצא טעים ושכולם יאהבו.
      לבריאות והמשך יום נפלא לכם smile

  5. היי פירגה. נראה מעולה.שאלה-אפשר עם ריקוטה במקום קוטג? תודה ויום נפלא,שרון

  6. מציעה רעיון נוסף –
    בשבוע שעבר קניתי חבילת קנלוני ומאחורי האריזה יש מתכון של גבינות ותרד שממלאים את הקנלוני וכל זה ברוטב עגבניות.
    מציעה לכולן לנסות ולגוון.
    המתכון שלך, פירגה, ינוסה השבוע.
    תודה

  7. נראה מעולה…ב"ה ינוסה בקרוב.
    נראה לך שתוכלי ל"המציא" גם גירסה פרווה? או שאבוד מראש עם כל מוצרי החלב פה?
    יישר כח ותודה רבה על המתכונים.
    יומטוב.

      • תודה רבה! האתר שלך פשוט מדהים! יש בו מתכונים מקסימים ומאוד טעימים…
        משמחים אותי ואת בעלי….! ואת האורחים שלנו כמובן! (-:

        תודה לך גם שאת עונה לכל תגובה ! וכל תגובה שלך מאוד לבבית שזה פשוט פותח את הלב!

        אברך אותך בעשיה טובה ומוצלחת כל חייך, בריאות ושמחה תמיד!!

        • תודה לאה על כל המחמאות smile
          אני נהנית מאד ממה שאני עושה וגם אני משמחת את בני ביתי.
          כמובן,שכיף לי לקרוא שגם אתם נהנים מהאתר.
          אני מאחלת לך גם שתמשיכי בעשייה ונתינה ותהני ותצליחי בכל מעשי ידייך.
          לילה טוב smile

  8. שלום פירגה
    איך אני משדרגת את זה לדפי לזניה כי אותם יש לי בבית וגם עם הקנלוני אני לא ממש מסתדרת
    תודה

  9. צהריים טובים לך פירגה יצא משגע!כל כך טעים הכנתי סלט ליד והיתה ארוחה נפלאה! הנכדות שיבחו וביקשו עוד ועוד, מומלץ מאוד!!! תבורכי פירגה. laugh laugh laugh laugh laugh

    • אהובה,תודה אשה מדהימה ששיתפת אותי ושימחת אותי מאד.
      שנמשיך להכין ,לפנק ולהתפנק ביחד.
      כל הכבוד לך smile ותודה רבה

  10. תודה רבה פירגה. נראה צמוין. ושאלה: כתבת להגיש מיד. ומה אם מעונינת להגיש כחחלק מסעדת ליל-שבת?
    כלומר, לאפות ביום חמישי ולפני שבת לחמם…..? מה את ממליצה?

  11. הי, פירגה,
    הכנתי את הקנלוני לשבועות,
    יצא מעולה.
    ואחת הסועדות הגדירה: "מושלם"!!!!
    אז תודה על עוד מתכון נפלא, שמן הסתם אחזור עליו שוב.
    תבורכי על כל המטעמים שאת מאפשרת לנו להכין.
    גם לא מסובכים וגם טעימים להפליא – מה צריך יותר מזה?
    תמשיכי להטעים את בני ביתך במעשי ידייך המבורכים,
    ותמשיכי לגרום גם לנו הנאה.
    יבורכו ידייך :lol: smile

    • רותי,תודה יקירתי
      על הפירגון והמילים היפות,על השיתןף והתמיכה.
      את מביאה לי חשק להכנס עוד ועוד למטבח.חהחהחהחהחה
      חיבוק smile

  12. הכנתי קנלוני במילוי גבינה טוב טעם קופסא קוטג בצל מטוגן מלח פלפל מעט גבינה קשקבל עירבובב שמתי במקרר לשלושים דקות לגבוש של החומרים ולמלא
    הרוטב חצי קופסא שמנת מתוקה 2 כוסות חלב מרק פיטריות וכן פיטריות טריות 5 פרוס דק לא טיגנתי. 1 שום כתוש מלח פלפל אגוז מוסקט
    להרתיח ולתת לרוטב להצטמצם מעט לישפוך על הקנלוני לכסות בנייר כסף 40 דקות בסיום לפזר גבינה קשקבל בתאבון smile

  13. פירגה שלום רציתי לשאול אם צריך לבשל את הקנלוני?ו האם יש לך מתכון לרוטב עגבניות במקום הבשמל

    • ערב טוב רונית,קנלוני לא מבשלים,אבל צריך להציף את השכבה העליונה בהרבה רוטב שלא יתייבש.

      רוטב עגבניות פיקנטי
      מצרכים:
      כמות ל-1/2 2 כוסות רגילות.
      בצל קצוץ דק דק
      2 שיני שום כתוש
      3 כפות שמן זית
      2 עלי סלרי קצוצים דק
      כוס גזר מגורר (לא חובה)
      חצי קילו עגבניות בשלות קלופות וקצוצות לקוביות. ניתן להחליף
      בעגבניות משומרות
      קופסה קטנה רסק עגבניות
      חצי כפית סוכר ובסוף אם צריך להוסיף עוד חצי כפית.
      1/2 כפית בזיליקום
      1/2 חצי כפית אורגנו
      פלפל שחור ומלח אחרי טעימה
      מטגנים בצל בשמן עד להתחלת צבע. מוסיפים את השום ועלי סלרי
      ומערבבים 2 דקות. מוסיפים גזר ומטגנים ביחד. מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומטגנים.
      מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצוייה.
      אפשר להכניס למעבד מזון כדי לקבל רוטב חלק.
      רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.

      smile

  14. פירגה,
    הכנתי לערב שבועות – מעולה מכולם – ממבוגרים ומצעירים כ א ח ד!

    תודה רבה וישר כח

    • יפצ'
      תודה וחיבוק על התגובה הטעימה לקנלוני.
      המשך הכנות טעימות ופינוק מושלם
      smile

    • תודה רבה רוזה יקרה,כך צריך להיות שכולם יהיו מרוצים ושיהיה הכי טעים. לבריאות.
      חג שמח ונפלא לכולכם smile

      • פירגה היקרה! לא עבר זמן רב ומכינה שוב. חושבת מה עוד להכין לסעודה חלבית שישתלב טוב עם הקנלוני. מה היית ממליצה?

        • רוזה,כיוון שחורף,אולי מרק כתום? וגם 2 סוגי סלטים ירוקים. חסה וכרוב אבל סלטים מושקעים כאלה?

          אולי גם קציצות גזר ברוטב אדום? אישית,אני "מתה" עליהם.

          smile

    • חנה ערב טוב,
      ,כדאי לכסות חלק מהזמן כ(-25 דקות) ואחר כך להוריד ולהמשיך באפייה.
      חג שמח smile

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *