dscf7266 - עוגת שוקוזים תותים

עוגת שוקוזים תותים

dscf7266 1 - עוגת שוקוזים תותיםחג   שמח  וטעים לכל אורחי האתר שלי , וחיבוק ענק אישי ממני אליכם.

עוגה בגירסת עוגת השוקוזים בנוסח פירגה . עוגת אירוח מרשימה ומדליקה בטעמה.מה גם,שכל אחד מכין את טעם המוס החביב עליו ונהנה כפליים. המוסים שאני מכינה הם: מוס התותים שבמתכון הזה, או מוס אגוזים/שקדים/ריבת חלב או חלבה.

יוצאות 2 עוגות.אחת עגולה ואחת אינגליש קייק.
ניתן להקפיא אפילו שבועיים.

מצרכים לעוגות:
תבנית מספר 26 ועוד תבנית אינגליש קייק מ ש ו מ נ ו ת
200גרם חמאה רכה
כוס סוכר
6ביצים מופרדות
3כפות ברנדי/ליקר
200גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות קמח מצות/פירורי לחם
כפית אבקת אפיה
כוס אגוזים קצוצים גס

למוס התותים:
3 שמנות מתוקות להקצפה
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות תותים טריים נקיים וחתוכים
3/4 כוס חלב קר
הכנת המוס: מקציפים במיקסר את הקצפות והפודינג עם החלב לקרם. מוסיפים לקרם את התותים ומקציפים. אם המוס סמיך וכבד,מוסיפים עוד חלב כדי שיתקבל מוס חלק ועדין.

משאירים כמה תותים שלמים לקישוט העוגה.

אופן הכנת העוגות:
מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב . מוציאים את הקצף לקערה.

להמיס בסיר קטן שמונח על מחבת שבתוכה מים את השוקולד וחצי חבילה חמאה ו מ ע ר ב ב י ם עד שיתקבל קרם.

במיקסר שמים את יתרת הסוכר+החלמונים+יתרת החמאה הרכה+הברנדי/ליקר ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

מנקים את המיקסר. מחזירים את קצף החלבונים.
מוסיפים לקצף תוך כדי ערבול הכי איטי (מהירות אחת) כל פעם כף אחת את בלילת השוקולד, האגוזים,קמח המצה ואבקת האפייה. מערבלים לאט רק עד שהכל יתאחד.

את הבלילה של העוגה מחלקים ל-2 התבניות ואופים בחום 175 כ-35 דקות.
הקיסם יוצא מעט לח ופירורים עליו.
לקרר.

למלא את העוגות במוס התותים ולהקפיא.
להוציא את העוגה שעה לפני ההגשה.

לפני ההגשה ממש, לקשט לפי בחירה: בסירופ מייפל,סירופ שוקולד, תותים,אגוזים,שוקולד מקופלת או אחר.
תהנו

42 תגובות על “עוגת שוקוזים תותים

  1. שלום פירגה
    אם אני רוצה מוס אחר כמו מוס חלבה כמה כפות של ממרח חלבה שלושה?
    תודה וחג שמח smile smile smile

    • ריקה בקר טוב,
      תמיד אפשר להוסיף מעבר ל-3 עוד ולשפר לפי טעם אישי. גם הפודינג וכמות החלב ניתן לשיפור.
      הפודינג צריך לצאת עדין ולא סמיך ו"כבד" smile

  2. חג שמח פירגה
    המתכון נראה מעולה, רוצה כבר להכין יש לי את כל המצרכים,
    כמות גדולה של תותים.
    הבעיה שיש לי רק 2 שמנת מתוקה
    מה הפצרון הטוב ביותר?
    תודה

    • רוחמה,תאפי את 2 הבסיסים

      ב-2 השמנות שתקציפי תמלאי רק את העוגה העגולה.

      את הבסיס השני של האינגליש קייק תקפיאי אפילו לעוד שבועיים ללא מילוי.
      בהצלחה smile

  3. כלומר, 2 שמנת 2 פודינג אינסטנט, 3/4 כוס חלב,\ 2 כוסות תותים
    וכל זה לצקת על העוגה העגולה בתבנית 26 ?

    • הי רוחמה,את יכולה להכין רק חצי כמות.תלוי איזה גובה את רוצה את המלית.
      למלית מרשימה אני מכינה כפול שימלא אותה עד למעלה.
      חג שמח

  4. כרגיל פירגה התגובות המהירות שלך ראויים לציון.
    העוגות מוכנות ממתחינה רק להוספת המוס.
    ושיהיה לכולנו חג שמח.

  5. פירגה יקרה חג שמח
    לא הבנתי האם מערבבים את השמנת המתוקה עם התותים החתוכים או מקציפים עם התותים ומועכים אותם
    תודה וחג שמח לאהח

    • לאה תקציפי במיקסר את השמנת +הפודינג+החלב לקרם ואז תוסיפי למיקסר פרוסות תותים ותקציפי שוב .
      אם יוצא קרם "כבד" תוסיפי עוד חלב לפי הצורך.
      חג שמח smile

  6. חג שמח לך פירגה יקרה ,תבורכנה ידייך על המתכונים הנפלאים שבהם זכינו משפחתי ואני, את מעשירה את מטבחי ומאשירה את משפחתי, הרבה תודה. פסח שמח.

    • רבקה יקרה,אני שמחה שאת נהנית באתר שלי
      המשך נפלא ביחד והמשך חג שמח smile

  7. לפריגה היקרה חג שמח לך ולבני משפחתיך!!
    תודה מתכון יצא מעולה תבורכי על המתכונים הניפלאים שאת מעניקה מתכונים ברורים וכמובן שיש תוצאות של עוד ועוד מתכונים חג שמח
    תודה ענקית לאשה המדהימה
    דידי : smile smile smile smile smile smile smile :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  8. עוגה מעולה,
    הכנתי בלי הקצפת מלמעלה טעימה מאוד.
    כל הכבוד על המתכונים הנפלאים.

    • שרי,טעים בלי טעים עם.
      כל אחד וטעמו smile לבריאות מתוקה

  9. פירגה יקרה
    חג שמח לך ולמשפחתך
    את אלופה ! וכלונו נהנים מכך
    ישר כח

    איריס :P :P

  10. לפירגה כתבת להמיס שוקולד עם חצי חבילת חמאה התכוונת ל100 גר' שזה חמאה אחת או חצי חבילה שזה 50 גר'? האם אפשר לשמור במקרר במקום בהקפאה?

  11. חג שמח ומועדים לשמחה פירגה.
    העוגה ניראת מעולה וטעימה. אכין אותה לשבת הקרובה.
    בליל הסדר המטעמים שלך כיכבו על שלוחני. במיוחד הקינוחים .
    כול מישפחתי החמיאה ונהנתה.
    כמובן הם יודעים מאיפה זה בא.
    תודה על הכוללללללללללל smile smile

    • אתי מועדים לשמחה והמשך חג טעים ורגוע.
      תודה לך מקרב לב ואני שמחה שאהבת את מה שהכנת smile

  12. פירגה לאחר הפשרה ואכילה נשאר לי עוד כחצי עוגה מה לעשות? האם להקפיא שוב?

  13. היי פירגה
    נראה מעולה.
    יש לי שאלה, רשמת אגוזים, האם הכוונה לאגוזי פקאן? עוד שאלה, רשמת למרוח את הקצפת
    באמצע העוגה, אבל אני רואה בתמונה שיש קרם מעל.
    אשמח לקבל את עזרתך
    תודה מראש
    smile

    • הי רותי
      תודה רבה.
      למלא את העוגות המוכנות מלמעלה רק מלמעלה בכל הקרם.
      אגוזי מלך זו העדפה שלי. אבל כל אחד יכול לטעמו.
      לבריאות ובאהבה smile

      • פשוט הכמות של הבלילה היא ל-2 עוגות אבל מצפים אותן בקרם אחרי האפיה ואחרי שהן קרות.

  14. פירגה יקרה
    תודה על תגובתך המהירה.
    למה שאלתי? מכיוון שרשמת "למלא את העוגות במוס התותים ולהקפיא", אז מכאן
    מבינים שצריך לחצות את העוגה ואז למלא בקרם. עכשיו הסברתי לי שאת הקרם
    צריך לשים מלמעלה (מעל העוגה).
    גם אני אוהבת אגוזי מלך.
    מקווה להכין בהזדמנות
    יום פורה שיהיה לך
    smile smile

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *