dscf7372 - עוגת שקדים ממולאת במוס שוקולד

עוגת שקדים ממולאת במוס שוקולד

dscf7368 1 - עוגת שקדים ממולאת במוס שוקולדקינוח או עוגה, סיבה למסיבה וכולם יכירו לכם טובה מתוקה.

מצרכים:
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר+3 כפות
1/2 1 כוסות שקדים טחונים
300 גרם שוקולד מריר
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה

אופן הכנת המרנג שקדים:
מקציפים חלבונים+1/4 1 כוסות סוכר
כשהקצף יציב מוסיפים לאט ובתנועות "קיפול" את השקדים
יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת ואופים בחום 180 כ-30 דקות
מקררים.
שוברים את השוקולד לקערת זכוכית ומניחים אותה בסיר עם מים על הגז
תוך כדי חימום המים השוקולד שבקערה יימס.
כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים אליו את כל החלמונים אבל בהדרגה.
אחרי כל חלמון שמוסיפים לבחוש היטב עד שייטמע.
מקציפים את השמנות עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה
את השוקולד המומס מכניסים לאט לתוך להקצפת כף אחרי כף
את כל המוס שמתקבל לצקת על הבסיס האפוי.
לשמור בפריזר ושעה לפני ההגשה אפשר להוציא להפשרה.
אפשר לקשט איך שרוצים ומדמיינים.
"טיפים"
1. אפשר להוסיף למוס השוקולד כ-3 כפות ליקר תפוזים
2. ניתן להשמיט את החלמונים ולהוסיף במקומם 3 כפות פודינג אינסטנט שוקולד,כדי שיסמיך את המוס.

תהנו

46 תגובות על “עוגת שקדים ממולאת במוס שוקולד

  1. אני קצת חוששת משימוש בביצים חיות. האם לדעתך החום של השוקולד כשמטמיעים את החלמונים "מבשל" אותם?

    • לגבי החלמונים…..
      אפשר לזרוק או להשתמש בחלמונים למשהו אחר ולהכין את המוס רק משוקולד וקצפות. יוצא מנסיון מעולה.

      • היי פירגה יקרה,

        האם אפשר לקבל מתכון למוס שוקולד ללא בייצים. אני רוצה להכין ליום העצמאות ולהגיש בכוסיות הגשה קטנות. הכמות ל- 30 אנשים, חובבי מוס ידועים. :P

        תודה
        חנה

        • הי חנה
          הנה מוס שאני אוהבת של רוני ונציה.

          אפשר להחליף את השוקולד בממרח השחר או נוטלה ודומיו.
          אפשר מעט להמתיק עם אחרי טעימה המוס לא מספיק מתוק.
          אפשר להכין את המוס כעוגה עשירה בתנית עגולה 26/28 המוס ימלא אותה עד תום.
          אפשר לצקת את המוס על: מרנגים של אגוזים/קוקוס/שקדים או כל בסיס אפוי אחר.
          אפשר לוותר על התיבול של התפוז אולי לא כולם אוהבים.

          מוס שוקולד:

          450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
          1/2 כוס אבקת קקאו מריר
          1/4 כוס מים
          1/2 כוס אספרסו נוזלי
          3 מכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)
          קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים
          3 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או ליקר תפוזים אחר)

          אופן הכנת מוס השוקולד:
          1. בקערת מתכת בינונית ממיסים את:
          השוקולד ,הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
          2. בקערת המיקסר מקציפים את השמנות המתוקות לקצפת יציבה וגמישה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
          3. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה לאט את יתרת הקצפת.
          שומרים במקרר.
          חג שמח ותהני

          • פירגה יקרה,
            הערה שראיתי לנכון להעיר כאן , בקשר למתכון של עוגת- המוס של רוני ונציה שהקלדת,
            רשום שיש בעוגה קקאו אבל לא צויינה בכלל כמות הסוכר שיש להוסיף,(ללא סוכר הרי העוגה תצא מרירה.)

            • ערב טוב שרון יקרה,
              לגבי הסוכר,הבצק מתוק.
              במלית יש המון שוקולד וליקר מתוק וגם הקצפת מתוקה.
              לא נראה שצריך. ניתן לטעום ולהוסיף מעט סוכר במידה ונדרש.
              בהצלחה והמון הנאה kiss

    • לשאלתך לגבי חלמונים חיים : לאחר שעירבבת אותם עם השוקולד תכניסי למקרו למשך 10 שניות להשמדת החיידקים.

  2. הי פירגה. העוגה נראית נפלא האם יש איזו אפשרות לבשל את הביצים או לא להוסיפן? חוששת מביצים "חיות".

  3. נראה יאמי ויש לי שאלה – בתמונה נראה כאילו העוגה מכוסה מעל עם מרנג – האם אני טועה? ולגבי
    השקדים – האם טחונים דק דק שילדים קטנטנים יכולים לאכול ? כן קליפות או לא קליפות?

    אודה על תשובתך. שבת שלום וחג עצמאות שמח.
    נירה smile

    • אין מרנג פשוט עברתי מעל למוס השוקולד עם מזלג ועשיתי בו חריצים ;) :lol:

  4. סליחה על הניג׳וס… אם עושים עם האינסטנט בכל מקרה צריך את השוקולד המומס נכון???

  5. פירגה יקירה,

    האם יש צורך לחלוט את השקדים במים רותחים, לקלפם ואחר כך לטחון אותם, או כפי שהם לטחון אותם????

    תודה,

    ליאת smile

    • סליחה,יש על המדף שקדים מולבנים שהם כבר קצוצים או כתושים דק.או שתכתשי אותם לבד.
      היום יש הכל מוכן ולא צריך לעבוד קשה ;) :lol: smile

  6. הכנתי את העוגה ושמתי בהקפאה. מחר אני רוצה להגיש אותה לאורחים. כמה זמן לפני הארוחה צריך להוציא מהמקפיא? האם להעביר למקרר? תודה!

    • מיכל,זו עוגת גלידה , אז תוציאי רק 20 דקות לפני ההגשה (על השיש) ואפשר את השאריות להמשיך להקפיא.

  7. smile פירגה יקירתי

    בהוללללללללללללללללל, האם אפשר להחליף את השקדים באגוזים או בקוקוס??????

    תודה וחיבוקי ליאתי

  8. האם אפשר להשתמש באבקת שקדים???????????????????

    תודה, לאה. smile

      • פירגה יקרה,
        חייבת להחמיא לך ולומר,כמו תמיד מתכון שתמיד מצליח,
        הכנתי ויצאה עוגה טעימה מאוד!!!

        אגב,שינוי שעשיתי:
        השתמשתי ב-4 חלבונים בלבד,והכנתי את העוגה בתבנית אינגליש- קייק.

        • שרון, נפלא שחזרת להחמיא ולשתף. עשית לי טוב.
          תודה רבה והמשך עשייה משותפת ופורה kiss

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *