המלית של קונדיטוריה אורן בקר אבל קצת הוספתי ושיניתי.
מצרכים:
בצק עלים רגיל או פילאס לתחתית. תחתית התבנית משומנת וזרויה בפרורי לחם
תבנית מספר 28 עגולה
למלית:
3/4 כוס שמנת חמוצה של פעם אחוזי שומן גבוהים
3/4 כוס שמנת מתוקה שמנה
2 ביצים
4 פלפלים בצבעים שונים
150 גבינת עיזים למלית
50 גרם גבינת פטה לפיזור על הבצק האפוי
בצל גדול
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור וקצת אגוז מוסקט להשלמת טעמים
50 גרם קשקבל מגוררת לפיזור לפני האפייה
לעיטור: פטרוזיליה טרייה קצוצה וזיתים שחורים קצוצים. אפשר גם כמה רצועות מהפלפלים שייתן עוד צבע.
אופן הכנה:
לאפות את הפלפלים כחצי שעה עד שהקליפה מתכווצת ולהכניס אותם לשקית ניילון
אחרי מספר דקות הקליפה יורדת מעצמה.
את הפלפלים ללא הקליפה לחתוך לקוביות או רצועות לא ארוכות.
לשים בקערה את הפלפלים, השמנות, הביצים ולערבב.
להוסיף 150 גרם גבינת עיזים מגוררת ולערבב עם השמנות והביצים.
לטגן את הבצל ולהזהיב ולהוסיף את השום הקצוץ
להוסיף לקערה.
לאפות את בצק העלים כ-10 דקות – חצי אפיה ולקרר מעט
לפזר עליו 50 גרם גבינת פטה ואת הפלפלים וליישר.לצקת את הבלילה מעל ולפזר את 50 גרם הקשקבל
לפזר גם פטרוזיליה וזיתים ולאפות בחום 175 כ-40 דקות.
כדאי לבדוק במהלך האפיה אולי אצלכם זה ייקח פחות זמן.
חג שמח ומהנה
פירגה יקירתי,
אמממ נקרא מעולה, במה אוכל להחליף את גבינת העיזים, לא אוהבים אצלנו….
תודה ליאתי
ליאתי,משהו בסגנון חמד שלא יהיה מלוח ודומיננטי מדי.או בולגרית עדינה.
באהבה חמודה
יופי של מאפה
כמו כל המתכונים שלך. :lol:
תודה דליושה
מתכון מעולה האם אפשר לקבל עוד מילוי
נ.ב. אתר כייפי
ריבה,תכיני עם עיגולי בטטות מבושלות,או פטריות או כל מה שנראה לך
פירגה,מה שלומך?
נקרא מעולה. משהו לא ברור לי, רשום "לפזר עליו 50 גרם גבינת פטה ואת הפלפלים וליישר", הפלפלים כבר נמצאים במלית עם השמנות +ביצים.
אני הבנתי שכדאי בסוף, מעל הכל, לשים רצועות פלפלים לקישוט או שהכוונה לשים בפנים?
מקווה שהבנת אותי
הי רותי
לשים את הפלפלים עם כל הנלווה אליהם.
שלום,
מה אפשר לשים במקום הפלפלים?
אבל זה מתכון פלפלים.
צר לי.
נקרא מעולה!!!
האם ניתן להכין ולהקפיא? אחרי האפייה?
ליזי הי,
לא ניסיתי להקפיא.
הגיוני,נראה לי שכן אפשרי.