התוצאה יצאה נפלאה .
המצרכים:
5 כפות שמן
בצל גדול או שניים בינוניים לחתוך לקוביות קטנות
כרובית קטנה
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים
כפית כורכום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור להשלמת טעמים
אפשר להוסיף קצת ירק: פטרוזיליה,כוסברה,שמיר קצוץ.
אופן הכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים קטנים
בסיר שטוח ורחב, להזהיב את הבצל ולהוסיף את האורז ופרחי הכרובית.
לטגן 3-2 דקות בערבוב.
להוסיף מים רותחים+תבלינים וירק אם רוצים. לטעום ולשבח טעמים.
מרגע הרתיחה להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל בדיוק 20 דקות בסיר מ כ ו ס ה.
לסגור ל ה ב ה.
להשאיר בסיר מכוסה עוד 10 דקות ולהגיש.
תהנו
איזה אורז ? יש הרבה סוגים
הי זול והכי פשוט. מה שיש במבצע.
זה יוצא שפרחי הכרובית מתבשלים 40 דקות. הם נשארו לך שלמים או שהפכו לעיסה?
אם תכיני בדיוק כפי שרשמתי הם יוצאים שלמים ומורגשים להפליא. מעדן,באמת.
ראי בתמונה את הכרוביות . ממש לא מעוכות.
יופי של מתכון שמשלב ירק ופחמימה.
במשפחתי אוהבים גם אורז וגם כרובית כך שאני תופסת שתי ציפורים בבת אחת.
ינוסה לארוחת שבת הקרובה…
נגה,תודה.
אני הופתעתי מאד מהטעם הנפלא והשילוב הנהדר.
תכיני ותהנו
יופי של מתכון
החלומות שלך טעימים. :lol:
החלומות שלי מיוחדים וכולנו נהנים מהם
תודה רבה אילניתי.
יוצא טעים מאוד. טוב, כמובן אין לי מלא הירקות שמתי רק גזר, אבל היה טעים מאוד.
הדס, אני מקווה שתכיני את המתכון שלי גם עם הכרובית,כי זה משהו משהו……
תודה פירגה על המתכון
כשהפרחים גדולים ומבשלים 20 דקות – הכוונה קודם להרתיח את המיים ואז להכניס את הפרחים
או ישר להכניס לסיר עם מים ל- 20 דקות ?
.
מרתיחים תחילה
לפרק את הכרובית לפרחים גדולים ולבשל 20 דקות (מים רותחים). לקרר .
לפרק את פרחי הכרובית אחרי הבישול וקירור לפרחונים קטנים לתוך קערה.
כתבתי אחרת לגמרי.
מטגנים בצל ומוסיפים מיד את האורז והכרוביות ורק בסוף את המים והתבלינים.
היי פירגה.
סליחה אבל לא הבנתי,
האם את פרחי הכרובית מבשלים כמה דקות במים רותחים,עוד לפני הטיגון שלהם עם הבצל ?
או שצריך לטגן בסיר עם הבצל את הכרובית הטרייה ללא צורך בבישול מוקדם ?
בתודה מראש,
שושי.
הי שושי
לא כתבתי שצריך לבשל .כמובן,אם את רוצה להיות בטוחה שאין חרקים,תרתיחי קומקום וצקי על הכרובית מעט מים רותחים.
אבל לא לבשל.
חג שמח.