dscf7770 - כרעיים ממולאים באורז ועוף

כרעיים ממולאים באורז ועוף

dscf7772.jpgכרעיים ממולאים - כרעיים ממולאים באורז ועוף

 

בחגיגיות אלגנטית,תכינו את העוף הבא.
ליעילות/התייעלות,הכינו את כל המצרכים על השיש,והעסק ירוץ.

10 עגבניות שרי –לדקור במזלג (לסידור בתבנית).
8-10 כרעיים עם העור

המלית:
330 גרם טחון עוף
7 כפות אורז
גזר קטן מגורר/בטטה (לא חובה)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה או כף תבלין פטרוזיליה יבשה
בצל מטוגן ב-4 כפות שמן
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
קורט קינמון

מרינדה לעוף:
כף גדושה גריל עוף
כפית דבש
כפית פפריקה
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
לעסות במרינדה של העוף את חלקי העוף (גם מתחת לעור) ולהניח בצד.
לבשל את האורז עם כוס וחצי מים 18 דקות ולסנן.
לטגן בצל בשמן כדקה. להוסיף בשר טחון ואת כל מצרכי המלית.
לערבב עם תוספת של כף מים כ-2-3 דקות.
לסגור להבה,להוסיף את האורז ולערבב.

למלא את הכרעיים בין העור לבשר עם כמות נדיבה של מלית.ממש לדחוס פנימה.
להניח צ פ ו ף בתבנית חד פעמית שמונחת בתוך תבנית התנור.

"טיפ"
חובה לשים את התבנית החד פעמית בתחתית התבנית הרגילה (2 תבניות) וזאת כדי שיהיה קל לשלוף את התבנית מבלי שתתפרק לכם בדרך.
לפזר בין העוף את עגבניות השרי. להניח 2-3 עלי פטרוזיליה.
לכסות את התבניות ב-2 יריעות של ניר כסף חזק.
לאפות בחום 200 מעלות שעה וחצי עד שעתיים או עד שהעוף נימוח.
רק לפני הארוחה להסיר את ניר הכסף,לחמם היטב את התנור וכך העסק גם ישחים .
חשוב:
במהלך האפייה התבנית מתמלאת באופן טבעי בנוזלים ואין צורך להוסיף מים.
תהנו.

21 תגובות על “כרעיים ממולאים באורז ועוף

  1. הצעה.
    אני מסתפקת בכיסוי בנייר אפיה. מציעה להפחית שימוש באלומיניום. גם תבנית אני מעדיפה לנקות ולא להשתמש באלומיניום.

    בטוח שזה טעים אגיע לזה בהמשך.

    תודה

  2. פירגה יקרה כל יום אני פותחת המייל לבדוק איזה מתכון נפלא מחכה לי
    הפעם המתכון נראה לי מופלא תהיה חגיגה משפחתית עם מתכון זה
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונים
    יעל

  3. מהמם! נראה סוף הדרך
    פירגה רציתי לשאול ואני לא יודעת איפה, האם יש לך מתכון לחזה בקר (נתח מס 3- ) האמת שהכנתי השבת ויצא מדהים אבל חיפשתי מתכון שלך ולא מצאתי…

  4. פירגה מתכעון מהמם נראה מצויין לקראת החגים גם שבאים במרוצה שבוע טוב ותמשיכי להפתיע

    • זה כפות ולא כפיות.

      אפשר להכין את האורז בכל צורה אחרת העיקר שיהיה מבושל smile

  5. היי פירגה אני רוצה להכין לחג בפעם הראשונה האם המילוי יכול לצאת מהעוף ואם כן איך מונעים זאת?

  6. פירגה שלום,
    אפשר במקום כרעיים פרגיות?
    7 כפות אורז זה לא מעט למלא פרגיות?
    אני רוצה להכין את המתכון בערב ראש השנה.
    תודה ,שוש

  7. את הפרגיות מגלגלים וסוגרים עם קיסם?זו פעם ראשונה שאני
    שאני אכין מתכון זה.
    אני רוצה שלא יפתח.
    תודה וחג שמח! ;)
    שוש

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *