כולנו מכינים חלות חג בבית. אפשר להכין מראש,להקפיא ולהנות בחג.
מצרכים ל-2- 3 חלות:
קילו קמח לבן רגיל
כפית מלח
1/2 1 כפות שמרים יבשים
50 גרם חמאה/מרגרינה בקוביות
3/4 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/2 1 כוסות מים
3/4 כוס צימוקים ואגוזים מעורבבים
1/2 כוס מים רותחים להשריית הצימוקים
לציפוי:
1 ביצה+כף מים
כף סילאן
אופן הכנה:
משרים את הצימוקים במים הרותחים כ-10 דקות . מסננים. שמים בצד.
שמים במיקסר רק את הקמח והשמרים ומערבלים.מוסיפים את המלח והחומרים הרטובים ומערבלים 10 דקות.
לקראת סיום הלישה, מוסיפים את האגוזים והצימוקים וממשיכים לערבל. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. ומערבלים רק עד שנוצר כדור נעים למגע. (בצק שמרים לא אוהב הרבה קמח(שימו לב).
אם הבצק יבש,מוסיפים בזהירות כמה טיפות מים .
שמים את כדור הבצק בקערה מוברשת בשמן.
מכסים את כל הקערה בניילון נצמד . אחרי שעה הבצק אמור להכפיל נפח.
אם הבצק תופח מהר מדי, חוזרים על הפעולה של לישה ,כידרור והתפחה.
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט. מכינים חלות קלועות,עגולות/אחר.
מניחים את החלות על נייר אפייה מ ש ו מ ן בתבנית גדולה ומכסים במגבת לחה. מתפיחים שעה נוספת.
מברישים בביצה מהולה בקצת מים.
אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות. אם החלק העליון משחים מהר, מניחים ניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות.
ממש לפני הוצאת החלות מהתנור, מוציאים את החלות מהתנור ומניחים על רשת. בעודן חמות מאד, מברישים בסילאן מהול בקצת מים.
מצננים היטב.
תהנו
"טיפים"
אפשר ללוש ביד כשאין מיקסר.
אחרי הקירור רצוי להקפיא,להוציא רק את הכמות הרצויה ולחמם עטוף בניר כסף בתנור.
מאפי שמרים אחרי הקפאה תמיד חוזרים להיות כ"חדשים".
תזכורת : לשמן את ניר האפיה כדי שהחלות לא יידבקו.
תזכורת: לפני שמכניסים את כדור הבצק להתפחה לתוך הקערה,דאגו שהקערה תהיה משומנת היטב.
בוקר טוב פירגה
מה שלומך? נקרא מעולה!
רציתי לשאול, לגבי הצימוקים,בהירים או כהים?מתי להשתמש בכהים ומתי בבהירים?
לגבי אגוזים? איזה ? פקאן? מלך?
תודה על עזרתך
רותי,תודה ממוש
צימוקים? אישית אני אוהבת לבנים,אבל מישהי הכינה עם שחורים ואמרה שיצא מעולה.
אז מה אני מציעה? להכין גם שחורים וגם לבנים וגם אגוזי מלך חצויים.
אחרי טעימות תחליטי לגבי ההעדפות שלכם.
בריאות ואהבה
1.5 כפות שמרים יבשים – כמה זה? לקנות חבילה אחת מספיק? זה בקובייה או הגרגרים בשקית?
תודה
אם את קונה שמרים מ ה מ ק ר ר אז חבילה שלמה של 50 גרם
אם את קונה מהמדפים (יבש) אפשר לשים 1/2 1 עד 2 כפות
בהצלחה
תודה פירגה עבור המתכון. יש לי שתי שאלות:
1. באיזה טמפרטורה לאפות?
2. האם ניסית להשתמש בקמח מלא ואם כן, האם היחסים של המים והקמח שונים?
תודה
רוחמה
רוחמה שלום
אני לא חסידת הקמח המלא ואני לא ממליצה להכין איתו חלות.
ברשת/נט יש מתכוני חלות עם שילוב קמח מלא+לבן,את יכולה לנסות.
הוספתי 180 מעלות,תודה רבה.
אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך.
לגבי המתכון לחלות, יש לי 2 הערות.
אני אופה חלות בכל שבוע ב"ה, ויוצא ממש מקסים. את החלות אני אופה מקמח מלא 70-80% (הכי טוב הוא של רובינפלד). ובמקום מרגרינה – שמן קנולה.
בהצלחה
תודה אטל, יופי של המלצות,
ותמשיכי להכין ולהצליח
אחלה חלה… :lol:
דליוש,בכיף. :lol:
היי פירגה.
אם אני רוצה להכין עם שמן במקום מרגרינה מה היחס?
שימי גם 1/2 כוס שלא יצא יבש.
שלום רב.
ראשית תודה על המתכונים הנהדרים והנגשתם.
בנוגע לחלות רציתי לציין שעפ"י המסורת היהודית נמנעים מאכילת אגוזים בראש השנה מטעמים שונים. וראוי לציין זאת עבור המעוניין להקפיד על כללי המסורת ואינו מודע לכך.
בברכת שנה טובה
אבי
הי אבי
תודה רבה ואני מעריכה את ההערה.
בגלל שכמעט בכל מתכון שלי לראש השנה יש אגוזים, וכמוך,יודעים שאסור, אנא,פשוט השמיטו אותם מהמתכון.
אגב, הקוראים שלי לפני שהם מכינים מתכון שלי,קוראים את ההערות שלכם, ובוודאי,יראו גם את ההערה שלך.
חג שמח ושיתוף טעים
שנה טובה ומתוקה לכולם עם או בלי צימוקים ונמשיך לקבל מירשמים טובים שכאלה תודה
יפה,שנה נפלאה גם לך והמשך טעים גם לשנה הבאה
שלום לך פירגה!
זו ההזדמנות לומר לך תודה על כל המתכונים שאת שולחת ומחכימה כל השנה
נשים רבות .
שתהי' לך ולכל עם ישראל שנה טובה ומבורכת שנת השראה ויצירה.
בברכה ושוב תודה ענקית מקרב לב :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
חנה
חנה שלום וברכה
באהבה גדולה והמשך טעים כל השנה
לבריאות והרבה אושר ונחת במשפחתך
שלום לך פירגה יקירתי. ראשית כל אני רוצה להודות לך על סובלנותך הרבה ואל מתכוניך הניפלאים. על רבים מאילה , שאני עושה, אני ממליצה בחום רב לאחותי ולכל מי שמעונין. אגב לאחרונה מאוד נהנתי וגם מישפחתי נהנתה מהמתכון של קציצות עם דבש ועגבניות מרוסקות ואפילו הנכד שלי בן ה-6 מאוד אהב את המנה. אני רוצה לאחל לך שנה טובה ופורייה והמון בריאות.
שנה טובה פולינה
שנמשיך להנות מעוד שנה טובה וטעימה.
חג שמח ומסרי גם לאחותך חיבוק חם.
בוקר טוב, ושנה נפלאה לך לבני משפחתך ולכל עם ישראל!!!
שאלונת.. איך אני יכולה לקבל צורה של החלה כמו שבתמונה ?
לירז חמודה,זו תבנית רגילה חד פעמית בצורת משושה.
חג שמח
פירגה שלום רב שוב כשמקפיאם אחרי שמצננים, איך מגישים? להוציא ולחמם בתנור – ואיזה חום וכמה זמן?
ליאלי אחרי הקפאה תוציאי להפשרה מלאה. לפחות 3 שעות.
לפני ההגשה,תעטפי בניר כסף ותכניסי לתנור בחום 170 מעלות ל-10 דקות.
בהצלחה וחג שמח וטעים לכם
בוקר טוב פירגה מה שלומך? רציתי להכין לשישי איזה מאפה עם בשר כמו בורקס כזה ….רציתי לשאול אם אני משתמשת בבצק עלים קנוי מרודד האם צריך לרדד אותו או האופן שהוא מרודד זה מספיק?תודה ויום מקסים :lol:
מיכלי, בצק עלים מרודד,אני מרדדת קלות. לא הרבה.
יום טוב גם לך
תודה על המענה המהיר כמו תמידדד
ואין צורך לקמח מעט ברידוד?…
ללא קימוח אי אפשר לרדד
פירגה היקרה.
עשיתי את הבצק והוא בשלב התפחה. האם אפשר לעשות חלה בכל מיני צורות כמו צמה? או בתבנית עגולה עם שבעה כדורי בצק ובאמצע כדור בצק גדול? כדי שהחלה תראה יפה לראש השנה …. מקווה לתשובה מהירה. חג שמח ושנה טובה לך ולמשפחתך.
קראתי בשנית את ההוראות והבנתי שאפשר…
ושוב חג שמח ושנה טובה לך ולמשפחתך .תבורכי על המטעמים שמוגשים למשפחתי בכל השנה .
עשיתי בתבנית עגולה עשרה כדורים ובאמצע עוד שלושה כדורים הכל נאפה ויצאה חלה בצורה יפה.עשיתי גם חלה קטנה בצורת צמה וגם עוד כמה לחמניות קטנות. ממש נהדר.תודה לך פירגה אין עלייך….
מרים,שימחת אותי מאד מאד. שימחת את בני ביתך בחלות מקסימות.
לבריאות ובהמון אהבה.
שנה טובה
פירגה יקרה,
מה שלומך?
ראשית כל, שנה טובה ומתוקה ורק טוב שיהיה לך ולכל המשפחה!
רציתי לשאול בבקשה:
1. אפשר לשים חצי כוס שמן במקום מרגרינה?
2. אני רוצה להכין בלי צימוקים/אגוזים, אפשר פשוט להשמיט?
3. מה שונה חלה זו מאשר האחרות?
תודה
חיבוק
הי רותי,
החלה הזו פשוט נהדרת.לא ניסיתי להכין עם השמן . לא יודעת.
אפשר להשמיט פירות יבשים.
בהצלחה ושנה נפלאה לכולכם
המון המון תודה על עזרתך
שנה טובה
פירגה יקרה
עוד שאלה בבקשה…
האם אני יכולה להכין את הבצק, מחר,יום שישי, אח"כ לעצב את החלה, להקפיא ככה (לפני אפייה),
וביום ראשון להוציא מהמקפיא, להפשיר ולאפות?
תודה
הי רותי, כשאני לא מכינה כך,קשה לי להמליץ.
רבים עושים כך וזה מצליח להם.
לשיקולך