זו עוגת מסיבות,גם כחיתוכיות לפיקניקים,גם עוגת יום הולדת.יש בה הכל והיא תמיד משחקת אותה בגדול. העוגה מלאה במוס שוקולד ועטופה בפירורי חלבה,אגוזים ופירות יבשים. וכן,העוגה אפויה.
המצרכים לכל העוגה:
6 ביצים
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
200 גרם חמאה רכה לבצק
4 כפות סוכר לבצק + 1/2 כוס סוכר לקרם
חבילה קטנה קמח תופח אוסם=1/2 2 כוסות לבצק
4-5 כפות יין מתוק/ברנדי לבצק
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
2 כפות ברנדי או ליקר/יין מתוק
כוס אגוזים קצוצים
כוס חלבה מפוררת
1/2 כוס צימוקים קצוצים (או קיצוצי פירות יבשים לטעמכם)
הכנת הבצק:
תבנית משומנת 27X33
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
4 כפות סוכר
3 חלמונים (הצהובים)
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
4-5 כפות יין טעים שיש בבית (גם ברנדי טוב)
לשים ומכינים בצק רך ונעים. מחלקים ל-2
חלק אחד משטחים בתבנית המשומנת.
(לאפות ח ל ק י ת את הבצק 10 דקות עד להזהבה ולקרר (חום 175)
החלק השני נכנס לפריזר בצורת גושים מפוזרים על צלחת… וישמש לפירורים .
הכנת המוס:
שמים בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
לחמם על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
ל ק ר ר.
אחרי שהתקרר, להוסיף:
כף שטוחה קמח
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג
לבחוש היטב לתערובת אחידה שוקולדית וקרמית.
להקציף ב מ י ק ס ר את 6 החלבונים+ 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד שהתקרר , כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח
לצקת את הקרם על הבצק המקורר.
לפזר מעל לקרם באופן שווה : כוס אגוזים+ כוס חלבה מפוררת ו-1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אחרים (קצוצים)
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל לעוגה.
אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות.
לפני ההגשה תפדרו באבקת סוכר.
תהנו
הערות בונות:
כדאי להכין על השיש את כל המצרכים טרם הכנת העוגה.
בעוגה 6 ביצים : 3 חלמונים לבצק. 3 חלמונים למוס השוקולד. 6 חלבונים מוקצפים למוס השוקולד.
כרגיל כמו תמיד – נראה פיצוץ ובטוח גם טעים טעים!!!!!!
אני רוצה להכין את העוגה ללא חלבה וללא אגוזים וצימוקים, כי החבר'ה הקטנים לא אוכלים את הדברים הללו. האם נראה לך שאפשר לוותר?
תודה על הכל ומועדים לשמחה לך ולמשפחתך.
שירי
שירי,תכיני בלי ויצא פצצתי.
תהנו ומועדים לשמחה לכולכם
לשירי : יש לפירגה מתכון לעוגת שוקולד אפויה ללא תוספות . היא מעולה !
פירגה איזה שדרוג עשית לי !
יש לנו מחר מפגש משפחתי והתכוונתי להכין את העוגת מוס שוקולד האפוייה שלך שהיא טעימה מאוד , נכנסתי הבוקר לקחת מתכון והנה מתכון משודרג ! מעולה .
גם לשים ככה בניירות נראה יפה להגשה .
אין כמוך
שבוע טוב
בשמחה. אהבו מאד את השדרוג ויאומץ באהבה.
תהנו במפגש
פירגה זו את " לא צריך לחכות " ?
אפשר להכין מהיום ? לאחסן במקרר ?
גלית ממוש,לא לדאוג ;) זו אני,יש תקלה במחשב.
אפשר להכין כמה ימים מראש.לשמור במקרר או בפריזר.
פירגלה יקירתי , אכין את העוגה לשמחה תורה ! תמשיכי להפגיז אותנו במתכונים מעולים .
הי אילן,הכנה וטעימה נפלאה.
שמחת תורה שמח לכם
:lol: :lol:
תודה על המתכון …
עוגה בחושה טעימה מבית טוב.
בכיף,לינדושה
תודה רבה
היי : אפשר להכין את הבצק עם מחמאה במקום חמאה .
ברור שאפשר להחליף למחמאה.
בהצלחה ותהנו
יאמי של עוגה :lol:
בכיף דליוש
נשמעת ונראית עוגה כיפית ומנחמת . במיוחד שיש לי את כל המצרכים בבית חוץ מצימוקים . בא לי להכין לח כבר, תודה פירגה חג שמח ומועדים לשמחה וששון :lol:
בקי,
עם /בלי צימוקים , היא עדיין נפלאה ביותר.
תהנו וחג שמח
כרגיל, נהדר…
תודה לך וחג שמח
יש לי רעיון, אבקש תגובתך, במקום לעשות את כל המוס שוקולד, (אני רוצה לחסוך חלמונים כי אני לא אוהבת) האם אפשר לשים על הבצק החצי אפוי, שמנת מתוקה שהקצפנו, עם אינסטנט, ושוקולד נוטלה?, כל העוגה אותו דבר … רק שינוי במוס. מה דעתך? :| :|
לאה הי,
עדיף שתחפשי עוגת מוס שוקולד קרה ללא אפיה.
יש המון ברשת.
בהצלחה
בוקר טוב
האם העוגה טובה להקפאה?
לא שמתי לב, שבתגובה אחרת, אכן כתבת שהעוגה טוב להקפאה. אז סליחה שלא שמתי לב.
יום שישי האחרון הכנתי …וטעיםםםםםםם מאוד…. כל הכבוד על המתכון הטעים
תודה יוכי מקסימה,איזה כיף שחזרת לשתף אותי.
שתמיד יצליח ושתמיד תהנו,בכיף
היי פירגה,
הכנתי ביום שישי, יצא ממש, אבל ממש טעים. יש לי 2 שאלות בבקשה.
1. מה אפשר לעשות כדי שהבצק בתחתית תהיה פחות פריכה? כיוון שהיא קצת מתפוררת.
2. ומה לעשות שהשוקולד יהיה מעט יותר שוקולדי (רטוב)?
תודה על מתכונים נפלאים!!! : :lol: :lol: :lol:
תמי ערב טוב
תודה רבה.
לדעתי תנסי לאפות את שניהם פחות זמן.
את הבצק לתחתית רק טיפה עד שיזהיב ואת המלית גם פחות זמן.
זה מה שאני חושבת
אישה יקרה
ניראת לי עוגה נפלאה ליום הולדת פיקניק!חתני היקר משוגע על נוטלה.נראה לך שאפשר להוסיף כף או שנים למוס?יום נפלא! :P :P
העוגה נראית נפלא. לאיזה גודל של תבנית עגולה תתאים העוגה?
אני לא בטוחה.
אולי תבנית 26/28