dscf7949 - מרק אפונה וארטישוק

מרק אפונה וארטישוק

DSCF7949 1 - מרק אפונה וארטישוקאוטוטו עונת המרקים מגיעה,ואיתה ניחוחות נפלאים וחדשים.
די התלבטתי לגבי השילוב. אבל אחרי טעימות,אני ממליצה בחום.
מה גם שאין הרבה מצרכים וההכנה פשוטה ביותר.

מצרכים:
500 גרם אפונה יבשה
500 גרם תחתיות ארטישוק ( השתמשתי בקפואות)
6 שיני שום פרוסות
כף חוויאג' למרק
מלח ופלפל שחור ומי שלא מפחד שיוסיף כף אבקת מרק עוף .

אופן הכנה:
לבשל בסיר המרק את האפונה עד שהיא רכה מאד (לפחות שעתיים וכל פעם להוסיף מים ר ו ת ח י ם)
להוריד את הקצף שנוצר במהלך הרתיחה.
כשהאפונה רכה,להוסיף את הארטישוק שלם ואת השום פרוס ולבשל עוד חצי שעה או עד שהארטישוק ממש רך.
לכתוש הכל במיקסר יד חשמלי.
לתבל ולטעום ולשפר טעם.
אפשר להגיש עם קרוטונים או טוסטים רזים.
תהנו.

26 תגובות על “מרק אפונה וארטישוק

  1. היי,
    שאלותי:
    1. האם ניתן לוותר על החוויאג' – או לחילופין על איזה תבלין את ממליצה אם לא אוהבים טעמו?
    2. איך אמדוד 500 גר' אפונה יבשה [קונה אותה בתפזורת]?
    3. האם ניתן לבשל את האפונה בסיר לחץ ואם כן כמה זמן אז יש לבשל?
    4. סתם מתוך סקרנות – הוספת המים הרותחים היא רק ע"מ לשמור את הטמפ' נכון? או שזה חשוב לאפונה מאיזושהי סיבה?..

    תודה מראש!!!!!

    • שול הי,
      אני מסתפקת במרק עוף,מלח ופלפל יוסיפו טעם.
      צריך לקנות משקל,אין ברירה.
      אין לי סיר לחץ ואין לי מושג איך להשתמש בו.
      מים רותחים לא חובה.
      בהצלחה smile

    • תושבה לשול,
      כוס אפונה יבשה משקלה 200 גרם,

      לכן את צריכה שתי כוסות וחצי של אפונה יבשה = 500 גרם.

    • מבחינתי את המשקל הכי פושטי שיש בהום סנטר או אייס. גם הפשוט עושה עבודה נהדר ;) ת.

  2. תודה ;)
    אגב חייבת להחמיא לך ולספר שאת עוגת הקראנץ' [ללא תמרים] סילאן וטחינה שלך עשיתי פעם כשמישהו חזר מטיול ורציתי להפתיע – החלטה של הרגע האחרון – כ30 – 40 דק' לפני שחזרו – חיפשתי מהר – המתכון שלך נראה נפלא – הכל היה בבית – וזו עוגה………………. ב-א-מ-ת אחת הטו-ב-ות!!! קראנצ'ית באמת – מתפצפצת ממש בפה – איכותית, טעימה כל כך – כ-ל מי שטועם אותה מתרשם ממש!!!!!

    אז שוב תודה – תודה על אז – ועל עכשיו smile חג שמח smile יום נעים

  3. טוב, מסתבר שהמשקל ה"פושט" [דיגיטלי] באייס עולה 160…. חצופים !

    אמשיך לחפש הלאה, בכל מקרה דיגיטלי נראה לי פחות אמין – או שלא?….

  4. היי פירגה,
    לדעתך ,האם ניתן להשתמש למרק זה ,
    בארטישוק ירושלמי ? (יש לי במקרר 1/2 ק"ג ).

    אשמח לתגובתך.

    דניאל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *