אוטוטו עונת המרקים מגיעה,ואיתה ניחוחות נפלאים וחדשים.
די התלבטתי לגבי השילוב. אבל אחרי טעימות,אני ממליצה בחום.
מה גם שאין הרבה מצרכים וההכנה פשוטה ביותר.
מצרכים:
500 גרם אפונה יבשה
500 גרם תחתיות ארטישוק ( השתמשתי בקפואות)
6 שיני שום פרוסות
כף חוויאג' למרק
מלח ופלפל שחור ומי שלא מפחד שיוסיף כף אבקת מרק עוף .
אופן הכנה:
לבשל בסיר המרק את האפונה עד שהיא רכה מאד (לפחות שעתיים וכל פעם להוסיף מים ר ו ת ח י ם)
להוריד את הקצף שנוצר במהלך הרתיחה.
כשהאפונה רכה,להוסיף את הארטישוק שלם ואת השום פרוס ולבשל עוד חצי שעה או עד שהארטישוק ממש רך.
לכתוש הכל במיקסר יד חשמלי.
לתבל ולטעום ולשפר טעם.
אפשר להגיש עם קרוטונים או טוסטים רזים.
תהנו.
יופי של מרק :lol:
פירגה היקרה מחכה למרקים שלך לחורף
שאלה לי אליך האם אפשר להשתמש האפונה קפואה
תודה המועדים לשמחה
:http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
יעל,לדעתי כן.
בהצלחה
האפונה הקפואה כבר רכה, אז אני מניח שזמן הבישול יתקצר בהרבה.
this quantity for how meny people?
אולי 10 14 אני לא בטוחה כמה כל אחד רוצה?
היי,
שאלותי:
1. האם ניתן לוותר על החוויאג' – או לחילופין על איזה תבלין את ממליצה אם לא אוהבים טעמו?
2. איך אמדוד 500 גר' אפונה יבשה [קונה אותה בתפזורת]?
3. האם ניתן לבשל את האפונה בסיר לחץ ואם כן כמה זמן אז יש לבשל?
4. סתם מתוך סקרנות – הוספת המים הרותחים היא רק ע"מ לשמור את הטמפ' נכון? או שזה חשוב לאפונה מאיזושהי סיבה?..
תודה מראש!!!!!
שול הי,
אני מסתפקת במרק עוף,מלח ופלפל יוסיפו טעם.
צריך לקנות משקל,אין ברירה.
אין לי סיר לחץ ואין לי מושג איך להשתמש בו.
מים רותחים לא חובה.
בהצלחה
תושבה לשול,
כוס אפונה יבשה משקלה 200 גרם,
לכן את צריכה שתי כוסות וחצי של אפונה יבשה = 500 גרם.
תודה רבה! ואיזה משקל את ממליצה ומאיפה?
מבחינתי את המשקל הכי פושטי שיש בהום סנטר או אייס. גם הפשוט עושה עבודה נהדר ;) ת.
תודה ;)
אגב חייבת להחמיא לך ולספר שאת עוגת הקראנץ' [ללא תמרים] סילאן וטחינה שלך עשיתי פעם כשמישהו חזר מטיול ורציתי להפתיע – החלטה של הרגע האחרון – כ30 – 40 דק' לפני שחזרו – חיפשתי מהר – המתכון שלך נראה נפלא – הכל היה בבית – וזו עוגה………………. ב-א-מ-ת אחת הטו-ב-ות!!! קראנצ'ית באמת – מתפצפצת ממש בפה – איכותית, טעימה כל כך – כ-ל מי שטועם אותה מתרשם ממש!!!!!
אז שוב תודה – תודה על אז – ועל עכשיו חג שמח יום נעים
שול,מקסימה,תודה רבה
רק חבל שרשמת את המחמאות לעוגה פה, במתכון של המרק. אף אחד לא יראה אותם.
תודה רבה ואני שמחה שאהבתם לבריאות
חג שמח
בוקר טוב,
ניסיתי לחפש את העוגה ולא מצאתי.help!!! :P
רותי,תכתבי בחיפוש:
קראנץ' טחינה סילאן
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/קראנץ-טחינה-סילאן-ואגוזים-בלי-שמרים
(y) קיבלתי,
מעתיקה את זה גם לשם
מקסימה,תודה רבה
טוב, מסתבר שהמשקל ה"פושט" [דיגיטלי] באייס עולה 160…. חצופים !
אמשיך לחפש הלאה, בכל מקרה דיגיטלי נראה לי פחות אמין – או שלא?….
בהצלחה חמודה. לא למהר,בסוף תמצאי.
תודה
המרק נראה מצויין :lol:
חן חן חמדתי
היי פירגה,
לדעתך ,האם ניתן להשתמש למרק זה ,
בארטישוק ירושלמי ? (יש לי במקרר 1/2 ק"ג ).
אשמח לתגובתך.
דניאל
דניאל,בטח שאפשר
שבת שלום וטעימה לכם