d797d7a6d799d79c d7a4d798d7a8d799d794 d792d791d799d7a0d794 d79ed795d7a7d7a8d79d1 - מאפה ירקות בציפוי אגוזים

מאפה ירקות בציפוי אגוזים

d797d7a6d799d79c d7a4d798d7a8d799d794 d792d791d799d7a0d794 d79ed795d7a7d7a8d79d1 300x225 1 - מאפה ירקות בציפוי אגוזיםמרגישים בבית,במטבח עם אמא.
מצרכים:
תבנית אובלית 20X32
100 גרם אטריות פרפר לפני בישול (כוס ורבע)
חציל גדול מקולף

300 גרם פטריות חתוכות
50 גרם אגוזים קצוצים
2 בצלים חצויים פרוסים דק
5 שיני שום פרוסים דק
5 עגבניות מקולפות חתוכות קוביות קטנות

1/2 כוס גבינת חמד/פטה/מלוחה עדינה בקוביות קטנות
מספר פרוסות ש ל מ ו ת של גבינה צהובה טל העמק/עמק לכסות את התבנית

ציפוי:
ביצה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס אגוזים גרוסים ג ס + 1/4 כוס פירורי לחם לערבב (לכיסוי המאפה)
שמן ותבלינים

אופן הכנה:
את קוביות החצילים אני ממליחה קלות ומשאירה שעה על השיש.שוטפת ושמה במסננת לייבוש.
בסיר רחב שמים 7 כפות שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
מזהיבים את 2 הבצלים ומוסיפים:
קוביות של חציל מקולף (1/2 1 ס"מ) ובוחשים כל הזמן כ-7 דקות עד שהחציל משנה צבע ומתחיל להתבשל
מוסיפים :
250 גרם פטריות חתוכות
5 עגבניות מ ק ו ל פ ו ת חתוכות לקוביות קטנטנות
5 שיני שום פרוסות דק
מלח,פלפל שחור
1/4 כפית טימין יבש
להמשיך לבשל על להבה ק ט נ ה עם מכסה ס ג ו ר כשמדי פעם בוחשים שהירקות לא יידבקו לתחתית הסיר.
כשהחצילים מתרככים סוגרים להבה.( זה נמשך כ-10 דקות) מוסיפים את האגוזים
במקביל לבישול הירקות מבשלים 100 גרם אטריות במים רותחים עד שיתרככו .
מסננים את האטריות ומערבבים עם הירקות.
מוסיפים את קוביות הפטה ומערבבים
יוצקים לתבנית המשומנת (התבנית משומנת גם בדפנות)
מעל לכל מניחים פרוסות גבינה צהובה – כיסוי מלא
לציפוי:
טורפים ביצה עם 1/4 כוס שמנת מתוקה ממליחים ומפלפלים מערבבים ויוצקים על הכל
דוקרים את פני הגבינה כדי שחלק מהציפוי יחלחל פנימה לתוך הירקות .
מפזרים אגוזים+פירורי לחם
מחממים מ ר א ש תנור ל-200 ואופים -15 דקות ב ד י ו ק
מוציאים את המאפה על גבי קרש וחותכים לחתיכות גדולות עד הסוף ע ד למטה.
מכסים בניר כסף
מורידים חום ל-50 מעלות
ממשיכים לאפות עוד 25 דקות
מסירים ניר מחכים קצת ומגישים
תהנו

7 תגובות על “מאפה ירקות בציפוי אגוזים

  1. הבאת מנה מבטיחה ורעיון נהדר :lol: . שאלתי האם ניתן להכין מראש יום יומיים או להכין ולהקפיא? תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *