בקר פרעצל מיץ 730x410 - בצק למאפים מתוקים ומלוחים

בצק למאפים מתוקים ומלוחים

בקר פרעצל ותה - בצק למאפים מתוקים ומלוחיםהבצק נפלא וכל אחד יכול ל"שחק" איתו ולהכין מגוון צורות ומאפים.

המצרכים :
5 כוסות כוסות קמח
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים חמימים
כף חמאה מומסת
כפית מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את החומרים היבשים.
יוצקים לאמצע הקערה את הרטובים ולשים 5 דקות. הבצק נשאר טיפה דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים
למי שאין זמן….ניתן להשאיר להתפחה איטית במקרר

על שיש מקומח מכינים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ .

מכינים צורות של מאפים כל אחד ודמיונו…….
למשל צורת פרעצל…
חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כ"א.
מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ
מגלגלים את השרוך על גבי השיש . מהשרוך הארוך-יוצרים צורה של האות U הפוכה.
מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד למטה מתחת לבצק.
מהדקים.
את המאפים מניחים בתבניות על ניר אפיה ומתפיחים שוב
מברישים ביצה טרופה ומפזרים שומשום/מלח

מאפים מתוקים מברישים בסילאן או סירופ מייפל ומקשטים בשבבי שקדים או סוכר חום
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
אופים כ-15 דקות עד להזהבה חומית .
ניתן להקפאה.
תהנו

25 תגובות על “בצק למאפים מתוקים ומלוחים

  1. שלום פירגה,
    אני רוצה להכין את המאפים. כמה זמן לוקחת כל התפחה? יש צורך לכסות את הבצק בהתפחה השניה?
    תודה

    • הי ענת יקרה
      אני לא כ"כ בקו הבריאות ולכן דליי בתשובות שלי.
      סליחה smile
      שימחת אותי שהכנת ואף הצליח.לא נותר לי אלא לאחל לכם שתהנו מהמאפים הטעימים smile

  2. פירגה יקרה,

    מקווה שמצב בריאותך השתפר…

    רציתי לשאול אם אפשר להכין רולדות/ כרוכיות מהבצק הזה?

    • מרב שלום,
      אני עדיין מחלימה,תודה רבה.

      אני לא בטוחה שהבצק הזה מתאים לכרוכיות.

      יש בצק שנקרא: רטובה וטובה חלבית/פרווה שיתאים יותר .

      את בטוח ;) מכירה אותו

  3. איך אפשר לעשות מהבצק גם עוגיות מלוחות כאשר בצק עשוי מסילן וסוכר ומלכתחילה הוא על מתוק ולא מלוח?
    מצפה לתשובה בטרם עשיה
    תודה

    • יפה,המתיקות לא מורגשת גם במלוחים,אבל את יכולה תמיד להוריד מהכמויות המתוקות ולהוסיף מלח.

  4. smile smile smile smile smile smile smile smile smile זה רק מה שאת צריכה
    הרבה חיבוקים אוהבים אותך החלמה מהירה.ואפיה טעימה :lol: :lol:

  5. היתי רוצה להכין עוגיות מלוחות קלות להכנה
    לא מוצאת באתר
    האם תוכלי לתת מתכון שכזה
    תודה
    דרך אגב פעם ניתקלתי בעוגיות שכונו בשם חצץ
    האם את מכירה

  6. אני כולי תקווה שבזמן שאני כותבת את ההודעה, את בקו הבריאות.
    :lol:

    האם אפשר להשתמש בקמח החדש שיש עכשיו בסופרים , הכוונה לקמח עם השמרים בתוכו ?

    • תודה חגית,הכל בסדר אצלי.
      הקמח כמו כל הקמחים,צריך לנסות ולהחליט.
      אני טרם ניסיתי אותו ואין לי עליו חוות דעת.
      בהצלחה smile

  7. הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים!!!! כל כל פשוט להכנה וגרפתי המון מחמאות!! אני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך, הגעתי לפה במקרה כשחיפשתי בגוגל מתכון לעוואמה ומיותר לציין שהם יצאו מדהיםםםם ובקלי קלות !! שבת שלום!!! :lol:

    • מזלי יקרה,
      תודה מעומק ליבי וקבלי את כל אהבתי.
      המשך טעים ושבת נפלאה ורגועה לכם smile

  8. אנסה את זה המתכון קל להכנה תודה איזה יופי שמצאתי את האתר שלך אומרים שאין מקרה שוב תודה

    • רונה,זה מתכון קל וכל כך טעים שבטוח תאמצי אותו לתמיד ;) :lol:
      אני שמחה שמצאת את האתר שלי ושאת איתנו לעד smile

  9. היי פירגה
    מה שלומך
    הייתי רוצה לדעת כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
    יכול להיות אפילו יממה?
    אשמח לתשובתך

להגיב על נירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *