כמעט כמו של ג'קי אזולאי ממסטר שף .מי מכין לשבת?
מצרכים:
8 מנות יפות של פילטים מסוג: מושטים, נסיכת הנילוס , סלמון. מושרים 10 דקות בקצת לימון.
3 גמבות אדומות
5 עגבניות אדומות בשלות קצוצות
ראש וחצי שום (שיניים שלמות)
2כוסות כוסברה קצוצה
פלפל אדום חריף קצוץ,כף פפריקה,מלח,פלפל שחור לטעם + 1/4 כפית כורכום.(אפשר להשתמש בתבלין לדגים) ואז לפזר על כל שכבה מהתבלין.יוצא מעולה. מנסיון.)
1/2 כוס מים.
אופן הכנה:
במחבת עמוקה שמים כ-1/4 כוס שמן
פורסים רצועות דקות של גמבות וחתיכות קטנות של עגבניות ומערבבים בשמן.
מפזרים את שיני השום השלמות ומערבבים כ-5 דקות
מפזרים את התבלינים וחצי מכמות הירק,
בצלחת מערבבים את יתר הירק, 6 כפות שמן זית וקצת פפריקה אדומה וכורכום
שוטפים את הדגים וטובלים בצלחת מ-2 הצדדים. מניחים מעל לירקות.
מפזרים את מה שנשאר בצלחת מעל לדגים.
סוגרים מכסה ומבשלים כחצי שעה. (אם רוצים יותר רוטב,יש להוסיף מים מאחת הפינות)
כשהדגים מוכנים,סוגרים להבה ומתענגים.
תהנו
בוקר אור. אני הייתי בקיץ בקניון חיפה כשג'קי הופיעה. הכינה את הדג. טעים ביותר שטעמתי. אבל אם יורשה לי. את העגבניות המוצקות היא חתכה לפרוסות והניחה בתחתית סיר יציקה. ואחרי שהן התרכחו הוסיפה היתר. וסיפרה שתמיד לדגים שלה. שתמשת אך ורק בשמן קנולה. אז באמת מקוה שתקבלי ברוח טובה את הערה. מפני שזה הפטנט שלה. כך סיפרה לדגים הטעימים להפליא. פירגה היקרה שבת שלום לך ןלכל עם ישראל. ממני לאה וקסמן. :lol:
לאה מקסימה,חן חן על השיתוף.
תמיד כיף לקבל עוד וורסיות טעימות למתכון.
בריאות ואהבה וחיבוק חזק לך במיוחד.
זה טעים מאוד
אני גם מכינה ככה פחות או יותר :lol:
אילניתוש,אני בטוחה שיש לך מתכון כזה. למי אין?
באהבה.
איזה כיף שחזרת!!!התגעגעתי
גם אני,באמת.חהחהחהחהחה
נפלא להיות בבית ובמיוחד אתכם
פירגה היקרה
התגעגתי למתכונים שלך טוב שחזרת
חיכיתי המון זמן למתכון זה במיוחד
שבת שלום
יעל,יללללללה,להכין ולשתף אותי שאשמח המון.
חיבוק לשבת נפלאה וטעימה לכם
אני אוהבת דגים , אפילו יותר מבשר חההה
ברוך שובך הרגשתי בחסרונך שבת שלום
הי פירגה
בשבת היו לי אורחים והתחשק לי מאד להכין דג מרוקאי
(בתור פולניה לא היה לי מושג מאיפה להתחיל) וסמכתי עליך שאת תתני את המתכון שהכי יתאים לי
ואכן……ליקקנו את האצבעות.
יצא מעלף….. אהבנו מאד
תודה הדס,כמה אהבתי את התגובה שלך.איזה יופי שכולם אהבו.
שימשיך כך :lol: :lol: :lol: :lol:
היי פירגה אני רוצה לשים פלפל חריף קניתי צילי אדום קטן . אף פעם לא השתמשתי בפלפל חריף אני רוצה חריפות עדינה אז אני צריכה לשים פלפל שלם? לחצות אותו ולהוציא גרעינים, גמר חתימה טובה
אירית,אני ניסיתי כמה אופציות ,כל אחד וטעמו.
תנסי עם הצ'ילי בלי גרעינים.
לבריאות וגמר חתימה טובה
הכנתי ויצא מצויין. בעלי והילדים ליקקו את האצבעות ומודים לך מאוד. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח.
נפלא יסמין,שימשיך כך
לבריאות.