dscf7964 - טפיוקה

טפיוקה

dscf7964 300x225 - טפיוקה

קינוח חדשני פרווה, בהחלט לא שגרתי.

 

ניתן לרשום בגוגל: טפיוקה כדי לקבל מושג מה זה.  קונים בחנויות טבע ובעדן טבע וכ'…

בהסבר הפשוט שלי הם נראים כמו גריסי פנינה לבנים וכשמבשלים אותם הם נעשים שקופים.
שהכינה הבת שלי וכפי שהיא רשמה לי ככה מכינים:

מצרכים:
90 גרם טפיוקה
4 כוסות מים רותחים
2/3 כוס סוכר
פחית חלב קוקוס (נוזל)

פירות חתוכים (אנחנו שמנו: בננות,מנגו,אגסים) שימו איזה פירות שאתם אוהבים.

קוביות קרח

אופן הכנה:
בסיר שמים טפיוקה+מים מבשלים ובוחשים כל הזמן עד שהפתיתים נהיים שקופים.
כשהפתיתים שקופים , מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מכבים להבה.
יוצקים את פחית הקוקוס ומערבבים כדקה.
שמים בקופסה וסוגרים במכסה תואם. שומרים במקרר לפחות 5 שעות.

ממש לפני ההגשה מערבבים את הטפיוקה , חותכים פירות לקוביות ומסדרים בכוסות.
1/2 כוס פירות
ומעל רוטב הטפיוקה
מעל לכל מניחים קובית קרח ומגישים מיד.
תהנו.

30 תגובות על “טפיוקה

    • עדיף לקנות משקל אני לא הכנתי.הבת שלי הכינה.
      אם אכין בעצמי,אני אמדוד וארשום.
      smile

    • בעדן טבע ובחנויות של אוכל אורגני/בריא. אולי יש גם בסופרים הרגילים אבל צריך לחפש במחלקות הבריאות.
      במגה יש אגף של עדן טבע ושם קניתי.

  1. ניתן לקנות אותם גם בצבעים חוץ מ-לבן. וזה מאוד יפה …
    במושב שבו יש עובדי חוץ תאילנדים אפשר לקנות את זה גם…באזור המרכז יש לדוגמא במושב מגשימים ליד פ"ת (מול מושב נחלים).

    הילדים שלי מאוד אוהבים את זה , זה דומה לפתיתים אבל יותר חלקלק ונעים בפה. :P

  2. לכל מי ששואל מה זה טפיוקה ?
    אז טפיוקה זה תחליף לג'לטין לצמחוני וטבעוני,כי הג'לטין עשוי מעצמות דגים ויש צמחונים שלא אוכלים דגים ובמיוחד טבעוני ,יש את אגר אגר גם שעשוי מאצות אבל כאן יש בעיה של הכשר
    מקווה שעניתי לכם על השאלה

    • צמחוני,זה ממש כך.
      עכשיו כשאני משייכת את הטפיוקה לג'לטין צמחוני,אוכל להכין אחלה קינוחים.
      תודה רבה. smile

  3. זה נשמע נהדר,סוף כל סוף קינוח ללא קצפת ושמנת.
    רציתי לשאול כמה זה פחית חלב קוקוס (נוזל) איפה שאני גרה יש פחיות בגדלים שונים
    תודה מאש
    שושנה

  4. נראה טעים מאוד.
    לגבי החלב קוקוס האם הכונה למיי קוקוס? שזה נוזלי ושקוף.
    או לחלב קוקוס שזה לבן ונוזלי.( קצת סמיך)
    תודה. smile

    • אתי,לא חשוב.
      שימי מה שיש בבית. smile

      אבל לטעמי האישי ? הסמיך ייתן את המרקם העשיר יותר.

  5. חנויות של מזרח מערב
    טפיוקה,מעין פתיתים,מעמילן,משמש בעיקר במזרח הרחוק,לקינוחים
    ולעיבויי,מרקים,מאכלים וכו'
    חנויות של מוצרים מהמזרח או חפשו באינטרנט ,איפה חנויות אוריינטליות או מזרח מערב וכן
    גם בחנויות טבע ,
    תודה
    רחלי :eek:

  6. אני מצטערת לכתוב ביקורת לא טובה, אבל לא יצא לי טוב… ואולי כדאי לכתוב קצת יותר פרטים כדי שמי שלא מכיר טפיוקה ידע למה לצפות.

    קודם כל, לא היה ברור כמה זמן צריך לערבב על האש. ערבבתי איזה חצי שעה, והכדורים נשארו בחלקם לבנים. האמת, חשבתי שהם ימסו, כמו ג'לטין, אבל אני מבינה שלא. אחר כך כשערבבתי עם הנוזל קוקוס, והשארתי במקרר, זה לא הפך להיות מוצק או פודינגי. ובכל מקרה, התחושה של הכדורים בפה, לא נעימה בעיני.

    • הי תמי
      מה שכתבת,זה בדיוק מה שצריך היה לקרות.
      הגרגרים נשארים והבלילה לא קשה אלא דלילה.
      ככה זה טפיוקה.
      כפי שתקראי,הבת שלי הכינה והתלהבה אפילו מאד. היו חלק שאהבו וחלק שלא אהבו.
      אז לשיקולך,אם להכין שוב. smile

  7. שלום
    אני מעוניינת להכין את הטפיוקה עם תחליף סוכר – האם תוכלי לייעץ לגבי איזה תחליף מומלץ ומה הכמויות?

    תודה

    מירב

    • הי מירב,
      כל ממתיק מתאים.נוזל או אבקה. (רשום על האריזה הכמות להמרה) לדעתי לא מתאימה פה ההמרה.
      לשיקולך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *