שכבות של פתי בר,גבינה וקוקוס מצופים בקרם שוקולד חלב. (לא מריר)
ואין שמנת מתוקה ואין צורך להקציף בכלל.
מצרכים:
תבנית עגולה מספר 20 או מלבנית בינונית
קופסה גבינה לבנה 5% = 750 גרם
1/2 כוס פתיתי קוקוס (אפשר לשבור פנימה גם ממתק קוקוס בצלופן)
מיכל שמנת לבישול 15% = 250 ג' – לא להקצפה
4-6 כפות אינסטנט פודינג וניל (תלוי בדלילות)
3/4 כוס סוכר
לערבב עם כף.
ביסקוויטים פתי בר שיספיקו ל-3 שכבות
לקרם ציפוי:
250 ג' שמנת לבישול 15% (מודדים חצי לקרם וחצי לטבילת הביסקויטים)
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
לטבילת הביסקוויטים:
כאמור חצי מהשמנת לבישול של הציפוי
מוסיפים כפית נס קפה
2 כפות סוכר
רבע כוס חלב+1/4 כוס מים מהברז ומערבבים
אופן הכנה לקרם שוקולד חלב:
חצי מהשמנת מתוקה לבישול שמים בסיר קטן
מבשלים עד לסף רתיחה וסוגרים להבה
מוסיפים את השוקולד ומערבבים לקרם אחיד.
הרכבת העוגה:
טובלים ביסקוויטים בנס קפה ומסדרים בתחתית התבנית (ניתן לשבור על מנת לכסות את כל השטח)
יוצקים חצי מכמות הגבינה ומיישרים.
מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בנס קפה ומעל את יתרת הגבינה.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בנס קפה.
יוצקים את קרם השוקולד החם ומקררים במקרר עד להגשה
"טיפ"
אפשר לשים שעה בפריזר שיהיה קל ויפה לחיתוך.
אפשר להגיש עם פתיתי קוקוס מעל כל מנה.
תהנו.
מגרה ביותר. :lol:
במה אפשר להחליף את הקוקוס?
הי אביבה
צודקת,גם טעים ביותר ולא מרגישים "כבד"
אם תכיני,אשמח לשמוע חוות דעתכם ;)
רחל,אפשר פשוט לוותר עליו
וואי פירגה
זה פשע מה שאת גורמת לי!
רותי,זה פשע לא נורא.השתדלתי ל"קמץ" בפשעים :| ;) :lol:
נראה טעים טעים וגם יחסית דל בשומן…
לא ברור לי כמה גבינה? 3 קופסאות של 250 גרם?
שירי,יש מיכל גדול של 750 או כפי שכתבתי3X250 ואפשר להעלות את כמות הגבינה עד קילו.תוספת הסוכר לפי טעמך.
בהצלחה והנאה,ומבטיחה שיש כזו גדולה ;)
יש לי דוקא שמנת מתוקה(להקצפה), אפשר להשתמש במקום שמנת לבישול?
תודה!
אליזבט,למה לא?
בהצלחה
גררררר :lol:
תודה דליוש
נראה מצויין. יש לי אורחים לשבת – נראה לי שאנסה עליהם את העוגה
אתי,
עלי והצליחי ושיהיה לכולם טעים
היי פירגה.
האם כמות הנוזלים לטבילה של הביסקויטים לא גדולה מדי?
1/2 כוס נוזלים + חצי מיכל שמנת לבישול?
המשך יום נעים ופורה..
הי מירי מה ניש?
לי נראה בסדר,אם את לא בטוחה…תכיני פחות ותוסיפי לפי הצורך.
כתבת להכין בתבנית עגולה 20 או מלבנית בינונית. יש תבנית עגולה 20? היא לא קטנה מדי? איך אפשר לשים בסקויטים בתבנית עגולה?
תבנית מלבנית בינונית – מה המידות?
אני רוצה להכין את העוגה – אבל חשוב לי לקחת את התבנית בגודל הנכון.
ורד,אני הכנתי באובלית. אפשר לשבור את הפתי בר בהתאם לתבנית,הרי בלאו הכי מכסים אותם בקרם.
מדדתי את האובלית שלי באמצע הרוחב ובאמצע האורך 32X19
אוי פירגה.. אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך.
הכנתי בצהריים וכבר חצי תבנית התחסלה!
נאלצתי להניח אותה במדף התחתון של המקרר
כדי שהקטן בן השלוש יוכל לקחת לבד בכל פעם ביס..
תודה נשמה..
אגב, יש לי מתכון לעוגה מאוד מיוחדת, איך אוכל להעביר
אותה אלייך לניסיון?
ענת,שלחי לכאן או למייל שלי.
המשך טעים ותהנו.
הי
נראה טעים
האם אפשר להשתמש בשוקו במקום נס קפה או כל המלצה אחרת.
מיכל,תכיני עם שוקו.אני מקווה שיצא טעים.
הי פירגה
קודם כל, אחלה אתר. יש הרבה מתכונים שאני לוקחת ממך ואני די קוצרת הצלחות.
עשיתי ממש עכשיו את העוגה והקרם די נוזלי. הוא לא עומד יציב על הביסקוויטים אלא יותר נשפך . מה פספסתי? האם הייתי צריכה להקציף משהו, כמו בעוגת ביסקוויטים רגילה?
יש לציין שהקרם מאוד טעים, אבל די מאכזב לראות עוגה "נשפכת" ולא יציבה.
אשמח לקבלת תשובה. שבת שלום.
סמדר,שימי עוד קצת פודינג.
לפני שאת פורסת שימי בפריזר לקצת זמן.
תהנו.
וואי פירגה, איזה מתכון! ינוסה בקרוב מאד! תודה ענקית!
נשמונת,ברור שתכיני, כי זה טעים טעים.
לבריאות ובבקשה לעדכן אותי בחוות דעתכם.