מצרכים:
תבנית שטוחה משומנת
5 עגבניות בשלות
קופסה תירס – מסוננת
3 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
1/2 כוס אגוזים קצוצים או צנובר
בטטה מבושלת חתוכה לקוביות
תפוח אדמה קטן מבושל חתוך לקוביות
כ-2 כפות פטרוזיליה,אורגנו,שמיר קצוצים- או מה שאתם אוהבים
מלח, פלפל שחור, כפית סוכר, קורט אגוז מוסקט
מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1/2 1 כוסות גבינת פרמז'ן או אחרת (אפשר מעורב)
אופן הכנה:
לחתוך את העגבניות לחצי
להוציא את התוכן מחצאי העגבניות להכניס את התוכן ה ק צ ו ץ למגי'מיקס
להפוך את חצאי העגבניות על ניר מגבת ולהגיר נוזלים כשעה
במחבת עמוקה לטגן את הבצלים ולהפריש 1/4 כמות לרוטב העגבניות
כשהבצלים מוזהבים להוסיף את התירס,הבטטה ,האגוזים,תפוח האדמה,הירק והתיבול
לערבב ביחד.
הכנת הרוטב במג'ימיקס:
לכתוש את תוכן העגבניות ולהוסיף את הבצל שהופרש, השמנת, הגבינה ולערבב ב י ד (לא לכתוש)
לתבל במעט מלח ופלפל שחור
להוסיף כמות של כוס מהרוטב למחבת ולערבב תוך בחישה על להבה בינונית עד שאין כמעט נוזלים
למלא את העגבניות בנדיבות במלית ולסדר בתבנית המשומנת
את הרוטב שבמג'ימיקס לצקת מעל ומסביב לעגבניות
לאפות בתנור חם 175 כ-20 דקות או עד שרואים שמקבל גוון זהוב יפה
להגיש ח ם עם פוקצ'ה שלי.
טיפים:
1. מי שלא אוהב תירס ימיר לפטריות
2. אפשר לפזר לפני ההגשה מעט צנובר קלוי
תהנו