dscf81541 - קוגל ירושלמי של דודה נעמי

קוגל ירושלמי של דודה נעמי

1 1024x768 - קוגל ירושלמי של דודה נעמי

 

 

אתם כבר בוודאי מכירים את טורט מיץ התפוזים הנפלא הנוסטלגי, הכי גבוה בעולם (אין דברים כאלה)

שדודה נעמי אפתה במשך לפחות 65 שנה. מאז שדודה נעמי ז"ל האהובה נפטרה,ממשיך את המסורת בעלה להנאת כל המשפחה .

ועכשיו לקוגל הירושלמי של דודה נעמי ז"ל . בעלה,דוד יצחק, נתן לי את המתכון הנכסף.
זכות גדולה לי להכין ולהעביר אותו אליכם לדורי דורות.
הקוגל מתבשל על הגז שעה וחצי.

מצרכים:
סיר בגודל 24 לבישול על הגז (סיר גבוה) – אני הכנתי במחבת גדולה ועמוקה.
שמן שיכסה את כל תחתית הסיר (שיהיה קל להפוך את הקוגל) כ-4 כפות.

400 גרם אטריות דקות
4 ביצים
2 כפות קמח תופח
פלפל שחור
מלח

לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן

אופן הכנה:
לבשל את האטריות ולסנן . לערבב אותם עם כפית שמן שלא יידבקו.

במקביל מכינים את סירופ הקרמל:
שמים במחבת את הסוכר והשמן ונותנים לעסק להשחים ולהתקרמל עד לצבע חום ולא יותר מדי שלא יישרף.
כל הזמן צריך לערבב.
מיד יוצקים את הקרמל לתוך האטריות ומערבבים מהר.
מוסיפים ביצים ומערבבים אחרי כל ביצה .
מוסיפים את הקמח התופח , פלפל שחור ומלח.
לטעום ולהרגיש את המתיקות והפלפלות . כל אחד ישפר לטעמו.
יוצקים את האטריות לשמן החם שבסיר ומבשלים 3/4 שעה , על להבה קטנה.
הופכים ב ז ה י ר ו ת (ממש לוהט) למגש או צלחת גדולה ומחליקים חזרה לסיר.
ממשיכים לבשל גם את הצד השני עוד 3/4 שעה , עדיין על להבה קטנה.
ס"ה הבישול על הגז שעה וחצי.  כל הזמן לכסות במכסה, אבל להשאיר פתח צר מאד ליציאת אדים.
"טיפ"
שווה להכין מלפפונים חמוצים תוצרת בית ולהתענג ביחד. ביס מזה וביס מזה.
תהנו.

קישור לטורט המיץ של דודה נעמי ז"ל

http://pirge.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A5-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%A2%D7%9E%D7%99

38 תגובות על “קוגל ירושלמי של דודה נעמי

  1. בא בדיוק בזמן.

    כבר מזמן בעלי מבקש פשטידת אטריות.

    זה הקוגל הפולני ששנינו זוכרים מהבית.

  2. פירגה היקרה והחמימה
    איך אפשר לעשות קיגל אולי ממקרוני קמח מלא וללא סוכר
    רצוה לעשות לשבת. החתן שלנו גם לא אוכל קמח רגיל וסוכרים
    אז יש לך איזה רעיון לקיגל לשבת.ממקרוני קמח מלא..תודה
    מחכה לתשובה
    smile smile smile smile

    • בולגריה הי,
      פשוט תכיני פשטידת אטריות עם תחליף סוכר וקמח מלא. בפשטידות של אטריות לא צריך כמעט קמח.

    • היי בולגריה,
      קחי בחשבון שאם החתן סובל מסוכרת , הוא צריך להתייעץ עם הדיאטנית שלו,
      כי יש מצב שאסור פחמימות כמו מקרונים, וגם המינון מצומצם מאוד באכילת חיטה מלאה.
      (הרי מחיטה מכינים מקרונים.)
      בדרך כלל מותר קינואה ,או בורגול עם עדשים,לחולי סוכרת.
      לכן בלי ייעוץ דיאטנית שיזהר מאוד ,שלא לאכול מה שאסור.

  3. שבת שלום פירגה היקרה…..אני שמחה לראות אותך יותר פה. מקווה שאת בקו הבריאות. אני ממשיכה ומכינה המון מתכונים שלך. תמיד מעריכה אותך ומעריצה אותך. ואם משהו פחות ברור לי אני קוראת את התשובות שלך לשאר הבנות ולומדת. הקיגל הזה נשמע סוף………..לכן אכין אותו בשמחה. ולך יקירה שתהיה שבת חמה ונעימה וטעימה. באהבה עדי :P :P

    • תודה עדי,תכיני את הקוגל ותהנו.
      תמשיכי להכין מטעמים מהאתר ולשמח אותי בתגובות כאלה.
      שבת שלום smile

  4. אמא שלי עושה את שנים -עם שינוי קטן- שמים מחצית איטריות- על זה למרוח ריבה איזה שאוהבים -על זה לפזר אגוזים קצוצים עם קצת סוכר מעל זה- ואז לכסות עם שאר האטריות ולהמשיך כמו שכתבת..משגע!!

  5. דליה יקרה,
    אין כמוך!
    כל הכבוד שהצלחת "להוציא" את המתכון מאבא….
    זאת הנצחה אמיתית לאמא ז"ל.

    ישראל

    • לילו,חייבים לטעום ולהוסיף עד שמגיעים לטעם . צריך להרגיש גם מתיקות וגם פלפליות.

  6. בכל פעם שהנני נכנסת לאתר לחפש מתכון, אני מוצאת מתכונים נהדרים ופשוטים לטעמי.
    הכי חמוד לקרוא את התגובות החיוביות של הקוראות.
    תמשכנה כך ושיהיה לכולכן טעים וחם בשבת.

    • תודה רבה דנית, זה אני וזה האתר שלי. בגובה העיניים שלכולם יהיה קל להכין והכי טעים שבעולם.
      שבוע חמים ,נעים וטעים.

  7. פירגה מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    שאלה סליחה על הבורות מה זה איטריות דקות
    האם הכוונה לספגטי או לאיטריות ששמים במרק ?

    • אושרת,זה מה שבדיוק כתוב על האריזות: אטריות דקות

      ולא זה לא ספגטי.

      המשך טעים ביחד
      ערב נפלא ומחובק לכם.

  8. שבת שלום פירגה יקרה :lol:
    פירגה מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    אני אפיתי את הקיגל יצא נהדר smile
    בא בדיוק בזמן.,,,תודה לך מקסימה
    חג פסח שמח וכשר לך ולבני ביתך smile

  9. פירגה לילה טוב,
    עזרי לי בבקשה בעיצה. אני עושה קיגל או פשטידת תפו"א והתפוח אדמה משחיר לי. טעמתי לאחרונה קיגל שהתפוח אדמה שבו נשאר צהוב לגמרי וזה היה טעם גן עדן.
    איך?!
    עזרי לי עם עיצה

    תודה רבה וכרגיל ישר כח על הכל

    • יפצ' יקרה,לא נתקלתי ואני לא יכולה לעזור בעיצה. ניסית את שלי?
      צר לי smile

    • בקר טוב ציפי
      במתכון הזה מקרמלים סוכר ושמן.בד"כ מקרמלים סוכר לבד.
      צריך לערבב כל הזמן עד שיהפוך לצבע ענבר חום.כשזה עוד נוזלי יוצקים לתבשיל ומערבבים מיד.

להגיב על יפצ' לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *