dscf8200 - מרק עגבניות וירקות עם אורז מלא ובורגול

מרק עגבניות וירקות עם אורז מלא ובורגול

dscf8200 1 - מרק עגבניות וירקות עם אורז מלא ובורגולתהנו מארוחה שלמה בצלחת קטנה.

מצרכים:
סיר גדול עמוק למרק 26
2 גזרים
1 בטטה גדולה
1 תפוח אדמה גדול
קופסה גדולה 800 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות גדושות קטשופ
2 כפות גדושות רוטב צ'ילי מתוק
בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן
1/2 1 כפות קמח רגיל
כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס אורז מלא
1/2 כוס בורגול עבה

אופן הכנה חשוב מאד לפי הסדר הרשום:

לקלף את הירקות ולחתוך פרוסות (אח"כ כותשים אותם)
לטגן את הבצל בשמן וכשהוא זהוב להוסיף את הקמח ולערבב מהר
כשהקמח נספג לצקת את קופסת העגבניות המרוסקות ולערבב כדקה
להוסיף את התבלינים ולמלא את הסיר במים.
להוסיף את הירקות ולבשל עד שרכים.
לכתוש את הירקות במוט חשמלי.
להוסיף את האורז המלא ולהרתיח .מדי פעם לערבב שהאורז לא יידבק לתחתית.
(אפשר להכין את האורז המלא בסיר נפרד ולהוסיף למרק בסוף.)
לבשל 50 דקות על להבה קטנה.
להוסיף את הבורגול ולבשל עוד 1/4 שעה.
מדי פעם לטעום ולשפר טעמים.
להגיש עם יוגורט ליד.
תהנו.

10 תגובות על “מרק עגבניות וירקות עם אורז מלא ובורגול

  1. פריגה היקרה,
    אורז מלא ידוע בבישול ארוך יותר, נכון לשים אותו ממש בסוף?
    כמה זמן מרגע הוספת האורז להמתין – רק לרתיחה?בטוח שזה מספיק?

    • מירה, למה בסוף?

      בהמשך לשלבים שכתבתי…..
      מרגע הוספת האורז לבשל 50 דקות ולהוסיף את הבורגול ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות עד לפינל'ה.

  2. האם אפשר עגבניות ולא קופסא וכמה? האם את חושבת שיהיה הבדל בטעם?
    תודה מקרב לב וערב טוב מירי

  3. היי פירגה,
    הכנתי את המרק, יצא מדהים, על סיר מלא, כוס אורז מלא (שבושל מראש) יחד עם בורגול מוכן שהיה במקרר,
    קשה להסתפק בצלחת אחת… :lol:

להגיב על מירה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *