עוגיות יבשות – מנדל ברויט של ג'פרי נתן
עוגיות נפלאות מזכירות לי אישית, ילדות של חורף קר והצטנפות עם כוס תה.
הדבר היחידי שעשיתי להקל את גלגול ה"נקניקים" (הבצק מאד דביק),
הוא לרסס את השיש בקצת שמן ואז הגלגול ממש קל ונעים.
מצרכים:
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים שלמות
1 כפית גרידת לימון
1/4 1 כפיות סוכר וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/2 1 כוסות שקדים קצוצים גס
אופן הכנה:
לערבב את המצרכים היבשים.
במעבד מזון להקציף את החמאה עם הסוכר ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה.
להוסיף את הווניל והלימון ובסוף את המצרכים היבשים . הבצק די דביק.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים ולהכין 3 נקניקים.כאמור,לרסס מעט שמן על השיש ואז הגלגול קל ונעים.
להניח את 3 ה"נקניקים" בתבנית גדולה על ניר אפיה.
לשטח עם האצבעות את הנקניקים.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום-175 מעלות -20-25 דקות.(עד שנהיה חום).
להוציא מהתנור ולצנן 10 דקות. לחתוך פרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ ולהניח על הצד. לאפות 5 דקות.
שוב להפוך את העוגיות ולאפות עוד-5 דקות.
תהנו.
ניראה מעולה
תודה נירית.
האם העוגיות האלה נקראות גם בשקוטים?
תודה
לא בישקוטים ,זה לחם שקדים.
שלום פירגה
האם יש לך מושג או ניסיון באפית העוגיות הללו עם ממתיק מלאכותי?
לבר- העוגיות האלו אינן בישקוטים, הן מנדלברויט, ובתרגום: לחם שקדים.
יונה שלום,
הכנתי את העוגיות במרכיבים המדוייקים שרשומים רק שהחלפתי את הסוכר ב3 כפיות אבקת מתוק וקל ויצא כדיוק כמו בתמונה במתיקות עדינה למדי.
לגבי ממתיקים אחרים,טרם ניסיתי ואין לי תובנות.
בהצלחה ותהנו.
רוב תודות. תבורכי!
יונה, תודה וערב נפלא לך
ישנה אפשרות להחליף את הביצים? במה?
לא יודעת במה להמיר ביצים
היי פירגה,
האם ניתן לעשות ללא השקדים הקצוצים (אני רוצה שגם הילדים יאכלו…) אולי לשים שוקולד צ'יפס ?
תודה.
קוקיה,שווה לנסות.
נפלא שאפשר להשתמש בממתיק מלאכותי.
רוב תודות!
בכיף טובה. תהנו מהעוגות.
יאמי יאמי :lol:
צודקת,יאמי
לפריגה היקרה
י!צא טעים מאד מאד כל מילה מיותרת ניחטף ישר מהתבנית
תודה מתכונים שפשוט אין מילים יישר כוח . :lol: :lol: :lol:
דידי,נפלא ונהדר.
זה בדיוק מה שהעוגיות האלה צריכות. המון מחמאות.
תודה ותהנו.
האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה או שמן?
חגית ערב טוב,
למחמאה בטוח שאפשר,
לשמן לא בטוח.