רטובה ועסיסית , טעימה וריחנית
מצרכים:
תבנית 27X33 משומנת בטחינה גולמית.
4 ביצים שלמות
1/4 1 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל/שקית
1 כף קליפת לימון/תפוז
3/4 כוס שמן
1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 וחצי כוסות קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
סירופ:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפיות לימון סחוט
אופן הכנה:
קערה 1: לערבב קמח, אבקת אפיה, סולת וקוקוס.
קערה 2: לערבב סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון, מלח.
בזרם דק להוסיף את השמן לתערובת ואח"כ את השמנת .
לאחד את 2 הקערות למסה אחידה ולצקת לתבנית .
לאפות כ-50 דקות בחום 175.
לבשל את הסירופ ולצקת אותו חם על העוגה מיד עם יציאתה חמה מהתנור.
תהנו
מהספר עוגות לכל עת – עוגה מעולה.
ג.יפית,תודה רבה וכמובן הוספתי את המקור.
תהנו.
נראה מצוין חוץ מהקוקוס שאינני אוהבת.
מה אפשר במקום? :lol:
תמר,זו עוגת קוקוס.
ממש לא זאת עוגת סולת
הכנתי אותה היא מעולה רק שאני היפרדתי ביצים והיא יוצאת גבוהה ואוורירית
שושי,תודה על האפשרות להפרדת הביצים.
תודה על השיתוף.
בוקר נפלא וחג אורים שמח אמש הכנתי את עוגת השמרים הנוסטלגית ויצא גוטה גוטה עברתי על המתכונים והטיפים שלך ואני הולכת לישם ולהכין את מתכונים הנהדרים תודה וישר כח אגב את הבצק של עוגת השמרים מעולה לסופגניות ויש להוסיף גרידת לימון :lol:
הי אורה,
ראשית תודה על המחמאות,
על הפירגון ועל השדרוג לבצק,
אני מעבירה את המחמאות למתכון המקורי של עוגת השמרים,ברשותך שכולם יראו.
להבא, אנא רשמי את התגובה גם במתכון הנכון וגם למטה אחרי כל התגובות שכבר קיימות.
חג שמח ונפלא
חיבוק תודה על הכל
מה אפשר במקום שמנת בכדי שלא תהיה חלבית (לפרוור)?
תודה
בר,ניתן לנסות להכין עם מיץ למשל.
שלום בר,
אני מחליפה עם מעדנים של סויה. מעדן וניל למשל.
לא תמיד מותר לאפות עם מעדנים,לברר היטב.
פירגןש היקרה בכל המכונים שך עוגות את משתמשת בקמח רגיל בתוספת
אבקת אפיה מדוע לא להשתמ/ש לקמח אם אבקשת אפיה תודה נהנת מכל המתכונים שלך
כל מתכון לגופו יעל
בהצלחה ויום נפלא
אני כל כך רוצה להכין עוגת סולת אבל אף אחד אצלי לא אוהב קוקוס.
האם קיים עוגת סולת בלי קוקוס, או שאפשר להשמיט?
תודה
אילנה,אני ממש לא נתקלתי ,זה הולך ביחד הקוקוס והסולת.
תוותרי על הקוקוס לא חייב
פירגה שלום
כוס סוכר בסירופ זה ניראה מתוק מדיייייי
האם ניתן להפחית בכמות הסוכר בסירופ .
במידה וכן , מה יהיה המינון המתאים לשאר חומרי הסירופ ???
שלום רב,
בעוגות סולת ,בסבוסה , סירופ הסוכר שולט ונותן את הטעם המיוחד. המתיקות החזקה.
כל הפחתה לשיקולך, להוריד כמה שאת רוצה. בהצלחה
נראת טעימה ועסיסית :lol:
תודה ושבת נפלאה לך
:x זקלין אורי קשי יוצאת עוגה משהו אפיתי והתחסלה עוד באותו יום :lol:
זקלין,תודה שחזרת לשתף אותי.
תהנו וערב טעים.
שלום לך.עקב אלרגיה למוצרי חלב עלי להחליף את השמנת למיץ תפוזים כפי שהצעת .מה הכמות ואם אפשר אולי להחליף לשמנת פרווה :P
מירי,לא ניסיתי עדיין להמיר.
היי פירגה, נראית סוף הדרך, תנוסה בקרוב :P , מה עניין הטחינה הגולמית? האם הכרחי? או אפשר לשמן את התבנית במשהו אחר :oops:
חגית,כל דבר שאת רגילה אליו טוב ומתאים.
לבריאות.
לא שמים בעוגה מי ורדים ?
תמיד ניתן להוסיף.זה שאלת טעם אישי.
אפיתי, יצא מעולה…….
יש כבר בקשות לשידור חוזר. ;)
תודה לך פירגה :lol:
ציפי,אני אוהבת את התגובה הטעימה לעוגה. תודה רבה על השיתוף.
תמשיכי להכין שכולם יהנו.
פירגה ערב טוב האם אפשר להמיר במקום שמנת חמוצה בשמנת מתוקה
רחל,צריך להמר ולבדוק. לא הכנתי כך.
שאלה כללית ,האם אפשר להקפיא את העוגות הבחושות לכמה זמן ומה השיטה הכי טובה לארוז אותה אחרי האפיה? :oops:
קטי הי חמודה,אני אגיד לך מה שאני עושה.
אחרי האפייה , מקררת,פורסת למנות,עוטפת את התבנית בניילונית ולהקפאה.
בגלל שאני פורסת מראש,אפשר להוציא את מספר המנות שרוצים ולא את כל העוגה.
עוגות בחושות אני לא מחממת,אלא מוציאה כמה שעות לפני ההגשה כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.
אם צריך מאיזו סיבה…. להגיש מהר , אני מחממת ממש מספר שניות במיקרו ומשאירה כמה דקות על השיש להפשרה מלאה.
לילה טוב ושתמיד תהנו.
תודה רבה :lol: עוד שאלה קטנטונת אם צריך להרטיב את העוגה או ציפוי משוקולד מתי לעשות אחרי ההקפאה ?
קטי,עוגות סולת לא הקפאתי אף פעם כי לא נראה שמתאים.
עדיף שתבררי את הנושא
תודה
יו נראה מדהים…..
גם טעים
פריגה יצאה מעולה!!!!! תודה רבה ;)
פריגה הכנתי ויצא מצוין תודה!!! ;-)
תודה רחל,שימחת אותי על הבקר.
שיהיה לך אחלה של יום
:lol:
איזה שטויות מי שלא אוהב קוקוס כמוני פשוט יכול לוותר עליו בעוגה זה יוצא טעים גם בלי
היי,
נשמרת במקרר או בטמ' החדר?
נעמה הי,
בקיץ על עוגה שמכילה חלבי נשמרת במקרר.