בלי בשר,חגיגה לצמחונים,גם על המנגל.
מצרכים:
1/2 קילו פטריות שמפיניון קצוצות קטן במג'ימיקס עם להב – סכין הפלדה
1 ביצה טריה
1 תפוח אדמה מקולף – מבושל ומעוך ל"פירה"
1 בצל קצוץ מטוגן עם 2 כפות שמן
1 כוס פירורי לחם
1 כף מלאה תבלין פטרוזיליה יבשה – או פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
אופן הכנה:
לערבל במג'ימיקס לתערובת אחידה. אם התערובת קשה מוסיפים עוד 1/2 ביצה.
להפסיק פעולת המערבל ולהוסיף:
3/4 כוס גרעיני חמניה קלויים – או צנובר קלוי – לא חובה.
לערבב בעזרת כף.
לצפות את התבנית בניר אפיה מוברש בשמן
להכין 10 קציצות גדולות ויפות
להניח על ניר אפיה משומן ולחרוץ בהם פסים עדינים עם מזלג.
לאפות כ- 25 עד 30 דקות בחום 175 בתנור מחומם מראש.
אחרי כ-20 דקות הופכים ומברישים את הקציצות במעט שמן.
ממשיכים באפיה עד שמוכנים.
תהנו.
יאמי :lol:
בכיף דליוש.
היי פירגה ,
איזה יופי של המבורגר,עשית לי חשק להכין .
פירגה,
האם אפשר להחליף את תפוח האדמה לבטטה ?(למי שאלרגי לתפו"א)
דניאל,הגיוני שאפשר. נקווה לטעם מיוחד וטעים.
יופי, ת ו דה !!!
הכנו את ההמבורגר עם שבבי סויה כדישלא יהייה עם גלוטן, יצא מצויין. תודה רבה!
:lol:
לליטבקים תודה רבה,לבריאות ושתמיד יהיה טעים