נוסטלגיה במחברת של אמא
במחברת של אמא , מודבקת פיסת עיתון בצבע צהוב דהוי עם מתכון לאזני המן
שיניתי את הבצק ליותר ידידותי. שימו לב.
24 אזני המן ממולאים בשלל מליות. אני בחרתי במלית פרג.
מצרכים לבצק:
1/2 כוס "כמו סוכר"
200 גרם חמאה רכה/מחמאה – אני מעדיפה מחמאה
2 ביצים
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה = 200 מ"ל
אופציה לטעם: תמצית וניל/קליפת תפוז/ קורט קינמון
4 כוסות קמח רגיל (מתחילים ללוש רק עם 3 כוסות קמח ומוסיפים לפי הצורך עד שהבצק לא נדבק וגמיש)
הכנה:
לשים את מצרכי הבצק ומכינים כדור . שמים במקרר ל-10 דקות.
ניתן לרדד על משטח שיש מקומח לעלה גדול ולקרוץ עיגולים. את העודפים לא זורקים אלא מכינים עוד אזני המן.
ממלאים באמצע העיגול במלית רצויה (לא נוזלית) אם המלית נוזלית לעבות אותה עם אגוזים או פירורי עוגיות.
לאסוף מ-3 צדדים את שולי הבצק ולעלות אותם כלפי מעלה למרכז בצורה שיוצר משולש אוזן המן.
לצבוט חזק שלא ייפתח בזמן האפייה.חשוב ביותר להדק היטב.
לאפות בחום 175 עד שיזהיבו. כ-10 דקות עד השחמה.
לקרר היטב ולשמור בקופסה סגורה.
מלית פרג ללא סוכר:
2 כפות חמאה או מחמאה
300 גרם פרג טחון טרי
1/2 כוס דבש או סילאן ללא סוכר
כוס חלב
להרתיח ולבשל תוך כדי ערבוב על להבה קטנה ,עד שהפרג נספג ורך.
ניתן במידת הצורך, להוסיף עוד חלב או נוזל אחר.
לטעום . לוודא שמספיק מתוק או לשפר כל אחד וטעמו.
ניתן להוסיף למלית פתי בר/עוגיות/אגוזים.
תהנו
(כדי לקבל אזני המן רכים מכינים עם קמח תופח.)
תודה עמוקה לך מסכרתית כמוני. זה כמו לקום בבוקר עם שיר חדש בלב…
באחת מרשתות המאפה יש אזני המן מלוחים. הבצק חמאתי ומנוקד בקצח, והמילוי – דלעת או תרד. האם יש לך מתכון לבצק מתאים?
י
טובה,את יכולה להכין את שלי,הם נהדרים.
כל מלית מתאימה בתנאי שלא תהיה נוזלית.
http://pirge.co.il/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%96%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%90%D7%97%D7%A8
גררר,מעולה
אוהבת פורים :lol:
באהבה גדולה דליוש
וואו פירגה אין לי מילים כל פעם את מפתיעה מחדש יותר יותר את לא מתארת לעצמך כמה אני שמחה למתכון בריא בלי מרגרינה וסוכר אני בטח יעשה את זה מקמח מלא כמו תמיד ואני בטוחה שיצא נהדר כמו תמיד תודה רבה תזכי למצוות( אני כבר המון זמן באתר שלך כל המשפחה שלי מכירה אותך ומברכים אותך כל הזמן!!!)
תודה רבה דבורה,אני מברכת אותך ואותי ;) :lol: בהמשך עשייה מבורכת וטעימה ופינוק למשפחות.
שבוע נפלא
בוקר טוב
המתכון ללא אבקת אפייה?
מירב,אין.
האם אפשר להשתמש בקמח מלא ?
באם כן, איל ההמרה לקמח מלא או כוסמין
אלה,אני לא מכינה עם הקמחים האלה.אין לי מושג.
פירגה אני יושבת מנשנשת את שאריות העוגת גבינה שלך ללא קמח
ומה אני מוצאת עוד משהו טעים.. :lol: מה לעשות למילוי פרווה עם פרג או שקדים ללא סוכר :oops: :P ;)
בולגריה שלום
תהני מהעוגות
כל המליות שבעולם טובות למליות … רק תמירי את הסוכר וזהו.
ההה וכמובן עם קמח מלא. אולי אני ישים 3 מלא ואחד לבן שלא יהיה קשה …………
בולגריה , אישית, לא ממליצה,אבל את מוזמנת לנסות
אני לא מחכה לפורים אני כבר השבוע אכין אותם :P
אבל כמה שאלות:
1. כמה סוכר אני שמה במקום "כמו סוכר" ?
2. ולסקרנית שבי למה לא לרדד ?
ענת הי,
שימי 1/2 כוס סוכר
אי אפשר לרדד. בהצלחה והנאה.
נהדר פירגה,עוד מאפה נהדר מבית היוצר של פירגה הנהדרת
תודה
;) ;)
רחלי תודה,
הכל בסבבה ובאהבה ענקית
חיבוק ליום מדהים
בוקר טוב אני רוצה להכין אותם לאימי לכבוד פורים ואימי אוהבת מילוי תמרים כיצד תודה ושבת שלום
סלביה,אני משתמשת בד"כ במליות מוכנות.יש מבחר בחנויות טבע כמו טבע עדן.. ושם אפשר להתייעץ לגבי מליות ללא סוכר.
את יכולה להכין גם מלית של טחינה וסילאן ולהוסיף קצת אגוזים ממש בריאות
עושה תמיד עם לוקום אדום או ,או ורוד או לבן מה שיש
יוצא נהדר
אפשר לקנות גוש תמרים מוכן,לנקות אותו בעזרת שמן לפתוח ולנקות משאריות חרצנים
להוסיף אגוזים קלויים וקצוצים דק דק להוסיף לתמרים לעשות עיגולים קטנים לשים במקרר מראש בכלי סגור
ואז כשיש בצק זורקים לתוך עיגול הבצק ,שהוא אוזן המן את העיגול תמרים אחד לכל אוזן סוגרים ,
אופים ונהנים
פירגה, מתכון שינוסה לכבוד הפורים הקרוב, רק שאלה קטנה :oops: ,
כתוב במתכון להשתמש בחצי כוס "כמו סוכר".
אבל בהוראות רשום לשים בקערה סוכר ושמן ובשורה השניה להוסיף ביצים ו"כמו סוכר", אם תוכלי להבהיר לי בכמה סוכר מדובר, אודה לך מאוד :oops:
חגית הי,
תודה.
השורה נרשמה בטעות פעמיים. לא משנים במתכון כלום.
בהצלחה.
באמת תודה על התגובה המהירה :P , רק את הביצים מתי להוסיף לשמן ולסוכר?, או לשאר המצרכים שמוסיפים אחרי שהופך לבלילה? :oops:
סליחה מראש על הניגו'ס :cry:
חגית , עם המים כמובן,אין פה הליכים מיוחדים.
בהצלחה,ולא לשכוח לעדכן אותי בתוצאה.
כדי לעשות את המלית פרווה האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום חלב?
בוודאי שאפשר