מצרכים:
כרוב ירוק במשקל 700 גרם חתוך לרצועות
300 ג' בטטה מגוררת דק (רצוי לפני הגירור לבשל כמה דקות ולסנן)
4 ביצים גדולות
5 כפות שמן
כף אבקת מרק בצל
כף סילאן או סוכר חום
בצל בינוני מגורר ומטוגן להזהבה בחלק מהשמן
250 גרם גבינה כנען
100 גרם גבינה צהובה מגוררת- מכל סוג
מלח ופלפל שחור לטעם
1/2 כוס קמח מצה (משאירים קצת לציפוי)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן (משאירים קצת לציפוי)
אופן הכנה:
את הכרוב שמים בקערה ועושים לו מסג' חזק עם קורט מלח (כך הכרוב יתרכך)
מערבבים את כל המצרכים ביחד.
משמנים תבנית ומפזרים מעט קמח מצה ופירורי אגוזים
יוצקים לתבנית.
מכסים בקצת פירורי אגוזים ומעט קמח מצה
מנקדים בגושים קטנטנים של מרגרינה את פני המאפה (בערך כף)
אופים בחום 175 כ-30 דקות עד שפני המאפה משחימים.
תהנו
אפשר גם קמח רגיל? בכל ימי השנה אין לי קמח מצה
נשמע אחלה :lol: :lol:
עירית,את קמח המצה מחליפים פירורי לחם.
בהצלחה
תודה פירגה
שיהיה לך חג שמח
בכיף
האם יש פשטידת כרוב לליל הסדר?
ראיתי. תודה
אחלה, הבנתי, טוב ששאלתי, כי לא הייתי מעלה בדעתי על פירורי לחם :lol:
יאמי יאמי :lol:
תודה דליושה
יכולה לפרט לגבי המסג' לכרוב.
פעם ראשונה ששומעת על זה…
עם קצת מלח? וזה ירכך??
שושי הי,
מסג' כרוב עם קצת מלח מרכך אותו.
לקווצ'ץ אותו עם הידיים.