d7a2d795d792d799d795d7aa d7a7d795d7a7d795d7a1 d798d797d799d7a0d794 - עוגיות טחינה קוקוס לפסח

עוגיות טחינה קוקוס לפסח

d7a2d795d792d799d795d7aa d7a7d795d7a7d795d7a1 d798d797d799d7a0d794 1 - עוגיות טחינה קוקוס לפסחעוגיות נפלאות שהמצאתי לחג הפסח.  אין אבקת אפיה,אין ביצים.

כמות: 16 עוגיות
שמים בקערה:
1/2 כוס שמן
3 כפות סילאן
2 כפות טחינה גולמית/חמאת בוטנים
3 כפות סוכר
כוס קוקוס
קליפת לימון טרי
1/2 כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
לשים את העיסה עם הידיים ואם העיסה מתפוררת מוסיפים כף שמן . הבצק קצת מתפורר.
קורצים פיסות בצק בינוניות לא קטנות. עוגיות קטנות מדי יתפוררו ועדיף כדורים גדולים.
מגלגלים את הבצק בידיים לוחצים ומהדקים עד שנוצר כדור והבצק מתייצב.
מניחים את הכדורים על ניר אפיה .
תנור בחום 160 ואופים עד שיזהיבו כ-20 דקות.
חשוב ביותר: לחכות שהעוגיות יתקררו בתוך התבנית.

תהנו.

23 תגובות על “עוגיות טחינה קוקוס לפסח

  1. הי פירגה! אפשר מתכון לעוגה פרווה במיקרוגל לפסח? אנו לא נוהגים להשתמש בתנור ואני ממש רוצה להכין משהו מתוק לחג….תודה מראש!

    • עדיין לא הכנתי.יש עוגות למיקרוגל באתר תנסי להמיר את הקמח זה הכל. smile

  2. שלום פירגה , האם אפשר במקום קמח מצות להשתמש בעוד חצי כוס קמח תפו״א ? ( ללא גלוטן)

  3. האם הכוונה זה שומשום או חמאת בוטנים? אשכנזים לא אוכלים בפסח שומשום.

  4. האם אפשר במקום הקוקוס לשים בוטנים גרוסים או טחונים?
    פשוט לא אוהבים אצלי קוקוס.
    תודה על תשובתך וחג שמח :lol: :lol: :lol:

    • יעלה בקר אור לך
      בוודאי שכן.

      קוקוס=אגוזים=שקדים

      תמיד אפשר להמיר.
      בהצלחה smile

  5. פירגה שלום,

    בהמשך לשאלה הקודמת לגבי שימוש בקמח רגיל-
    1. האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ללא אבקת אפייה?
    2. האם ניתן להשתמש בקמח מלא?

    תודה!
    אילנה

    • אילנה שלום
      אבקת אפייה עושה את העוגיות רכות.אז לשיקולך.
      קמח רגיל זה בסדר ולגבי מלא אני לא יודעת.
      smile

  6. שאלה אליךפירגה. אני אוהבת להכין פיצה בבית ואני מחפשת מתכון לבצק כשר לפסח. אשמח אם תעזרי לי בזה

  7. לטבול בשוקולד מומס אחרי שנאפה והתקרר עם אגוזים קצוצים לפזר על השוקולד בעוגייה

  8. אפשר רק מקמח מצות במקום קמח תפוחי אדמה או לחילופין להוסיף כוס וחצי קוקוס

  9. שאלה אלייך פירגה:
    בתוכנית שלי להפחתת סוכרים ,עברתי להשתמש בטחינה (של חברת אחווה),
    זהו ממרח-טחינה עם שוקולד ,אך ללא סוכרים.
    האם לדעתך ניתן להשתמש בו לעוגיות הטחינה הנ"ל, ולוותר על הוספת הסילאן והסוכר?
    אודה לתשובתך.
    שרון .

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *