קלה להכנה ומרשימה.
להכין,לשמור בפריזר וזהו……תהיו שקטים כשהאורחים מגיעים.
המצרכים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר
כוס שקדים /אגוזים או קוקוס טחונים
2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
שקית + 2 כפות פודינג אינסטנט וניל
חלב
ממרח שוקולד שיש בבית כמו השחר או אחר
1/4 כפית אבקת נס קפה ורצוי לא גרגרים
ליקר קפה או יין מתוק
תותים לקישוט או אופציה אחרת שנראית לכם.
בסיס מרנג:
תבנית 24 – 22 עגולה (נהדר להכין במשושה החד פעמית)
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת סוכר
כוס שקדים טחונים או קוקוס או אגוזים (100 גרם)
למוס השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/2 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל
3 -2 כפות ממרח שוקולד השחר או נוטלה
2 כפות ליקר קפה (פשוט מוסיף המון) ואם אין ליקר,אז יין מתוק מכל סוג.
ציפוי העוגה מעל קרם השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
2 – 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא גרגרים)
2 כפות אבקת סוכר וטועמים.אם צריך אז מוסיפים עוד טיפה.
אם הקרם קשה אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב.
קישוט : שמתי בצד אחד 3 תותים וזהו…..
מרנג,אופן ההכנה:
מרססים בשמן את התבנית
במיקסר נקי ויבש לגמרי, מקציפים חלבונים והסוכרים
מקפלים את הקצף היציב, את החלמונים ובסוף את האגוזים.
יוצקים לתבנית ואופים בחום 175 כ-20-30 דקות.צריך לבדוק שהצבע מזהיב והבסיס אפוי.
הכנה לקרם שוקולד:
במיקסר מקציפים את השמנת+החלב+הפודינג
מוסיפים לאט את הממרח עד שיתאחד לקרם אחיד.
את הליקר מוסיפים בערבוב עם כף רגילה ולא במיקסר.
יוצקים על הבסיס האפוי.
מקפיאים את העוגה לשעה כדי שהקרם יתקשה.
אחרי שעה מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג ומוסיפים אבקת סוכר ואבקת נס קפה.
ומיישרים על העוגה.
אפשר לסמן על פני העוגה קווים עם מזלג לאורך או בצורת עיגולים, ולשים בצד בפינה את התותים עם העלה.
תהנו וחג שמח
אין אין עלייך :lol:
ליאתי באהבה וחיבוק
הוכנה כקינוח לארוחת ליל הסדר ו…. צקצוקי ההנאה היו רבים. איזה מחמאות לך על המתכון.
תודה וישר כח
יפצ',תמשיכי להכין ולפנק את כולם.
המשך חג שמח וטעים
אנחנו לא משתמשים בשמנת מתוקה ובקצפת בפסח.
יש המון מתכונים עם זה. יש לך רעיון לתחליף?
את כ"כ יצירתית. אולי תמצאי לי רעיון שיתאים.
תודההההההה
שיתאים למה?
צריך קרם ולקרם צריך שמנת להקצפה שיהיה גובה נאה לעוגה.
תדפדפי בעוגות שלי לפסח….יש המון ובטוח תמצאי משהו שיתאים לכם.
בהצלחה בילי
נראת 10
יאמי :lol:
חן חן דליוש
חג שמח פירגה
העוגה צריכה להיות בהקפאה או במקרר
תודה
ריקה,אפשר גם בפריזר,כי זו עוגת מוס.רק להוציא שעה לפני ההגשה.
היי פירגה אנחנו נהנות להכין את המאכלים שלך הנפלאים. שאלה לי אלייך אני הכנתי עוגת שוקולד ואני רוצה לזלף מעל כמו נטיפים קצפת מה את ממליצה לי ואיזה מתכון של קצפת תחזיק לי מעמד תודה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
נועה תודה חמודה.
את יכולה להכין את הקרם של האינסטנט פודינג…
להקציף במיקסר מיכל שמנת מתוקה להקצפה+שקית אינסטנט פודינג וניל/שוקולד/ריבת חלב+3/4 כוס חלב ואז קל להזליף.
את יכולה לקנות סוכריות קטנות לקישוט בצבע כסף או זהב ולזרות מעל כל נטיף.
תהנו ובשמחות
היי פירגה
ברצוני לעשות עוגה זו יש אפשרות לשים חלב סויה או שקדים ושמנת פרווה
בתודה מראש מזל וחג פסח שמח וכשר
בקר אור מזל
בכל העוגות אפשר להמיר לפרווה.אין בעיה והטעם עדיין יהיה נפלא.
חג כשר,טעים ונפלא לכם
את החלמונים מכניסים בתוך הקציפה של החלבונים????
מילי,זה בדיוק מה שכתבתי.
חג שמח