נהדר שיש מטבוחה במקרר ולשלוף לכל מיני…..
מצרכים:
15-20 עגבניות א ד ו מ ו ת גדולות ח ל ו ט ו ת מקולפות קצוצות
ראש שום קצוץ — חלק כתוש חלק פרוס
1/4 כוס שמן זית
פלפל חריף קצוץ וגם פפריקה חריפה לטעם
כפית פפריקה מרוקאית בשמן
קורט סוכר
כפית מלח
אופן הכנה:
לחרוץ קלות את העגבניות ולחלוט מספר דקות במים רותחים כדי שיהיה קל לקלף
להוסיף את כל המצרכים ולבשל על להבה נמוכה,מכוסה ולהמשיך לבשל עד לסמיכות רצויה – בין שעה וחצי לשעתיים.
לטעום ולהוסיף טעמים לאור הטעמים שרשומים במתכון.
לערבב מדי פעם.
תהנו.
עגבניות חלוטות:
בעזרת סכין חדה מסמנים בקליפה חריץ מסביב לעגבניות לאורך ולרוחב .
שמים את העגבניות במים רותחים למספר דקות עד שהקליפה נפרדת ואפשר להסירה בקלות.
תהנו
מאוד אוהבת מטבוחה
והצילום מצויין
תודה דליושה
תגובה לקרן.
כל מתכון שאני מעלה יום קודם מגיע אליכם בבקר. לא אחראית על זה.
סליחה.
בוקר טןב פירגה
נראה מתאים לשלוף מהמקרר גם לשקשוקה לא?
תודה
הי ריקה,
אני בעד לעשות כל מה שאוהבים ומרגישים טעים ;)
הי פירגה
המטבוחה יצא מעולה!!!
השאלה שלי – יש לך מושג איך היא בהקפאה?
(אני רוצה להכין אותה בכמות גדולה לארוע שיתקיים בעוד חודש)
אשמח לתגובתך
הדס תודה רבה
אני לא מתמצאת בהקפאות.
שלום המטבוחה בהקפאה מצויינת אין שום בעיה אפשר להקפיא מנסיון רב תודה.
:lol:
המטבוחה מעולה. אולי כדאי בהוראות ההכנה להחליף את סעיף 2 ב-1 .
רותי,צודקת.הוחלף.
ניתן להקפיא.הטעם נישאר בדיוק אותו דבר לאחר ההפשרה.
מירה,נפלא ותודה גדולה שעזרת.
שידרוג קטן בסוף הבישול של המטבוחה.
אפשר לטגן שום עם רסק עגבניות בשמן ולשפוך על המטבוחה זה נותן טעם טוב ושומר על המירקם
תודה
:lol:
לורית,תודה לך
תכינו ותהנו
שבת שלום פירגה
לאילו פלפליל ירוקים הכוונה פלפל נהריה
תודה
ריקה הפלפלים הבהירים
אתמול קטפתי ישר מהשדה עגבניות תמר, הכנתי ויצא מעולה. לא היו ליי פלפלים בהירים ולא מרגישים. אפשר להקפיא כשם שמקפיאים רסק עגבניות שנשאר.
כאשר נשאר לי רסק עגבניות אני שוקלת לכמות של 100 גרם ומכניסה לשקיות של כריכים.
כבר תוך כדי בישול דחפתי פנימה לחם ונהנתי מכל נגיסה……
שרה,את פשוט מקסימה,תודה על התגובה.
תודה לך ואני מאחלת לך יום מלא בריאות ואהבה