היצירה הזו נולדה לי מיד אחרי שהכנתי את כדורי השוקולד גבינה המהממים.
יש בו מתיקות וחמצמצות עדינה.
מצרכים:
5 כפות ממרח שוקולד בכל טעם (נוטלה,השחר,ממרח קקאו וכו'.)
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%
250 גרם גבינה לבנה רכה מסוג סקי או אחר (אפשר יותר גבינה)
שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות יין לקידוש או ליקר שיש בבית
שקית סוכר וניל או רום ששמים בעוגות
אופן הכנה למוס שוקולד במיקסר:
שמים בקערת המיקסר את כל השוקולד
1/2 1 מיכלים מהשמנת המתוקה
כל הליקר או היין
להקציף הכל ביחד לקרם מוסי. להעביר לקערה.
לנקות את המיקסר ולהכין את קרם הגבינה:
את כל הגבינה הרכה
1/2 המיכל שנשאר מהשמנת המתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל או אחר
שקית סוכר וניל/רום ולהמתיק לפי כמות הגבינה והטעם האישי שלכם.
להקציף במיקסר ביחד לקרם די סמיך. במידה וצריך מוסיפים קצת חלב.
אופן הכנה:
מתאים לכל כלי הגשה,רצוי מזכוכית שקופה. גם בכלים אישיים.
לשייש את השוקולד לגבינה בתנועות קיפול.
שומרים במקרר .
תהנו.
:lol: :lol:
פירגה יקירה, בכל פעם שאני מכינה את מה שאת מציעה, אני קוצרת הצלחה. לארוחת השבת הכנתי את הפשטידה, בדיוק כפי שנכתבה ויצאה מדהימה, כמובן שגם מאוד טעימה.
בכל שישי אני שמה בפייסבוק את מה שאני מכינה ותמיד, אבל תמיד יש משהו של פירגה. כבר צוחקים עלי בבית…. אה זה פירגה???
תודה לך על שאת מעשירה אותי ואת המשפחה – הן במתכונים נפלאים והן בהנאה גדולה.
שרה יקירה
שתמשיכי לנחול הצלחות ותביאי שמחה רבה למשפחה שלך.
אוהבת אתכם מאד שיהיה שבוע טעים ונפלא
יצירה מעולה. :lol:
בכיף דליוש
האם אפשר להקפיא עד לחג השבועות?
שוש,לצערי לא להקפאה בכלל.
גברתי היקרה האם יש תחליף לכפיות היין , כי אסור לנו בעדה המוסלמית להוסיף יין למאכלים .
נהלה חמדתי,לא חייבים יין.
תכיני בלי ושרק תהנו
אני חושבת שבבית הספר היסודי בו למדתי לפני למעלה מ-40 שנה היו מגישים לנו סוג של מוס כזה, שוקולד עם גבינה.
אין לי כלל ספק שהמוס לא היה מושקע עם כל המרכיבים שמצויינים כאן.
הרבה זמן שהתגעגעתי לטעם המתוק חמצמץ הזה.
הי איריס,מה שלי זכור זה שמנת חמוצה משולבת עם ממרח שדומה לפודינג שוקולד.
בכל אופן,אין לזה קשר למה שהכנתי.
צריך להכין ולבדוק את הטעם החדש.
שנה טובה והמשך טעים.