dscf7570 - לחם בולגרי בלי שמרים ורב טעמים

לחם בולגרי בלי שמרים ורב טעמים

DSCF7570 - לחם בולגרי בלי שמרים ורב טעמיםספר בישול : נירה רוסו
הלחם בחוש, בלי שמרים,עם גבינה בולגרית, מתובל בגבינה וזיתים שחורים.
הוא רך וטעים כל כך,שחבל להכין רק אחד.
מצרכים:
תבנית ארוכה אינגליש קייק
כוס קמח רגיל
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 ביצים בטמפרטורת החדר
4 כפות שמן זית
3/4 גביע שמנת חמוצה (שמתי 150 גרם יוגורט 3%)
12 עגבניות מיובשות או משומרות בשמן זית,קצוצות (לצערי לא היה לי שמתי 2 כפיות ממרח עגבניות והלחם יצא אדמדם)
100 גרם זיתים שחורים קצוצים רצוי מסוג קלמטה,מגולענים ובשרניים
1/3 קופסה גבינה בולגרית של פיראוס 5% לבצוע חתיכות גדולות. (שמתי 100 גרם)
10 עלי בזיליקום קרועים (לא היה לי שמתי עירית קצוצה )
ציפוי :
שומשום קצח או כפי שאני שמתי אגוזים .
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
תבנית ארוכה אינגליש קייק משומנת ומקומחת ומצופה בניר אפיה.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח,אבקת אפייה,מלח ופלפל
בקערה שנייה טורפים את הביצים (מטרף סיליקון זה מעולה) עם שמן זית ושמנת ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לביצים ובוחשים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים בתנועות קיפול את הטעמים (עגבניות,זיתים,גבינה ובזיליקום)
מערבבים בעדינות רק עד שהם ייטמעו בבצק.
יוצקים לתבנית ומיישרים. בוזקים שומשום.
אופים 40 דקות.
זה הזמן המדוייק שגם אני אפיתי ויצא מ ע ו ל ה.
מקררים מספר דקות,הופכים את הלחם.מניחים על מגש ובוצעים לארוחת הבקר/ערב או במשך היום ליד הקפה.
תהנו.

20 תגובות על “לחם בולגרי בלי שמרים ורב טעמים

    • הי בילי
      באתר שלי יש קטגוריה לחם לחמניות ויש שם המון מתכונים שלי בלי שמרים.
      כולם הצלחה גדולה.
      תכיני ותהני כמו כולם smile

  1. שלום לך,

    זה זמן זאני מחפשת לרכוש
    ממרח עגבניות ולא מוצאת. אשמח לדעת איך נראית האריזה ומי מייצר אותה.

    את הלחם הזה ודאי שאנסה… תודה

  2. היייי פירגה יקרה שלנו
    אז כבר ציינתי במתכון אחר שקבלתי "ירושת " גבינות
    הכנתי את הלחם, בלי זיתים, עם עגבניות מיובשות, עם מעט צפתית קשה מגוררת, מעט קשקבל מגורר.
    למעלה גרעיני חמניה
    לא מתאפקת …טעמתי יצא – סוף הדרך ……
    את הדיאטנית- אפנה אליך- כי איני אמורה לאכול מאכלים חלביים- ועלי לשמור ולהרזות- אך אמרו עלי כבר…שאין לי אופי…… (יש לי אופי הכי טוב בעולם) מתי נטעם ,נאכל ??????
    נישוקים, יש עוד גבינות להכנה. מיד אאתר עוד מתכון.
    ביייייאשה יקרה
    smile smile smile smile

    • אסתי,בחירתך מעולה וטעימה.
      שתהנו ותתפנקו במעשי ידייך smile
      תודה על התגובות הנפלאות שלך smile

  3. יש ממרחי עגבניות גם במקררי הסופרמרקט
    ואפשרי להכין בית לאפות עגבניות שרי בתנור או לחצות עגבניות רגילות.לרוקן נוזלים
    עם מעט שמן זית ו מלח עליהם, לאפות כ20דקות בחום בינוני להוציא ולכתוש בבלנדר עם שמן זית ולקרר

  4. הי פירגה,
    הכנתי השבוע ויצא פשוט מצוין! תודה רבה על השמחה שאת מכניסה לביתי.

    • ערבה שלום רב,
      אני מאד שמחה שחזרת לשתף בתוצאה הנפלאה.
      המשך טעים ותמיד ביחד smile

  5. בוקר טוב.
    ניסיתי לחג וזה חוסל בשניה . עשרה אנשים מתוך עשרה אמרו שזה טעים מאוד.
    תודה על המתכון המוצלח.

  6. סליחה שאני שואלת אך שקית אבקת אפיה יש בה כמות 1 כפית משמע מספר שקיות כ- 2 עד 3 שקיות . אודה לך מאד על תשובתך.

  7. היי פירגה
    הגבינות לא נגמרות ומהוות סיבה להכין את הלחם הטעים שוב
    יותר טעים מעוגה- האמינו לי…..
    תודה , על המתכונים הכיפיים שאת נותנת לנו חמודה שלנו
    סוף שבוע נפלא
    אסתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *