d79cd796d7a0d799d794 1 2 - לזניה בטטה וגבינת עיזים

לזניה בטטה וגבינת עיזים

d79cd796d7a0d799d794 1 2 1 - לזניה בטטה וגבינת עיזיםחגיגית ועשירת טעמים לחג

המצרכים וההכנה:
תבנית 27X33
דפי לזניה ל ל א בישול
לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-5 כפות שמן זית ולהזהיב.
להוסיף 2 שיני שום פרוסות ולטגן עם הבצל דקה.
להוסיף:
פרוסות מבטטה אחת מקולפת
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (כל קופסה 800 גרם) .ס"ה 1.600 קילו
3 כפות רוטב צ'ילי
1/4 כוס קטשופ
כף סוכר חום/דבש
פלפל שחור
כף גדושה מרק עוף ומלח להוסיף רק אחרי טעימה.
מים רותחים לפי צורך הסמיכות (לא דליל) בערך 1/2 כוס
לבשל עד לריכוך הבטטה.

מלית בקערה:
3 גבינת קוטג'
200 גרם ריקוטה
50 גרם גבינה פטה מלוחה
150 גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה

לציפוי:
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (בנוסף למלית)
בטטה מבושלת וצלויה פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ
פרוסות גליל גבינת עיזים משוחות במעט שמן זית

אופן הכנה:
את הרוטב לטחון במוט ידני (חשמלי) כולל הבטטה.
לטעום ולשפר טעמים.

את פרוסות הבטטה לטבול בממרח ל א מבושל:
כף סילאן ,3 כפות רוטב צ'ילי, 3 כפות שמן זית,כפית רוטב סויה.
להניח על ניר אפיה ולפזר סוכר חום .אפיה בחום 200 עד שהבטטה נהנית אדומה ומקורמלת.

הרכבת הלזניה:
את התבנית להבריש בשמן זית
לפזר מעט רוטב ומעל לסדר דפי לזניה
מעל רוטב וגבינה ומעט מהפטרוזיליה הקצוצה
לסדר עוד שכבה דומה באותו הסדר
השכבה העליונה תהיה דפי לזניה שאותם מצפים בכל הרוטב שנשאר.
לפזר את הגבינה הצהובה (100 גרם)
מעל מצפים בעיגולי גבינת העיזים ופרוסות הבטטה המקורמלת
מכסים בניר כסף לא צמוד ואופים כ-35 דקות.
לפני ההגשה מסירים ניר ואופים עוד 5 דקות.

טיפ" : ניתן להכין את הלזניה יום קודם ללא הציפוי של הבטטה וגבינת העיזים. לפני ההגשה לחמם

4 תגובות על “לזניה בטטה וגבינת עיזים

  1. פירגה יקרה מזה זמן אני מבשלת/אופה עפי המתכונים שאת מפרסמת ,הם טעימים ,מדוייקים ומופלאים את מלווה אותי בערבי שישי ,חגים ואירועים והודות לך עולים מעדנים על שולחני המלצתי למכרי להכנס לאתר שלך וזכית לתשבוחות ,שמך הולך לפניך ותודה לך על היותך שותפה פעילה במטבחי ,חג שמח . .

    • חדווה יקירתי
      את עושה אותי שמחה ומאושרת.
      שתמשיכי להכין ביחד איתי ושנמשיך לפנק את אוהבינו.
      באהבה גדולה,ממני אליך smile חג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *