חיתוכיות בריאות
טחינה וסילאן הם אהבתי הגדולה לשילוב מתכונים באתר שלי. הנה אחד מתוק לשבת.
שמים בקערה:
2 ביצים קטנות עד גודל L
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס טחינה גולמית
מערבבים ומוסיפים 2 כוסות קמח
כפית אחת של אבקת אפיה
לשים לבצק מאד מאד דביק (אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח ולא יותר ובהדרגה שלא יקשה את הבצק.
בשלב הזה צריך לרחוץ את הידיים כי הבצק נדבק מאד.
מכינים תבנית עם ניר אפיה
יוצקים כף שמן על השיש
בעזרת השמן מעבירים את הבצק לשיש ומחלקים ל-2
כל חלק מגלגלים על השמן לרולדה ומעבירים 2 רולדות לתבנית
אופים בחום 175 עד שמזהיב כ-20 דקות.
מוציאים ופורסים לפרוסות של 1/2 1 ס"מ . חשוב:רק פורסים,לא מפרידים ולא משכיבים. הרולדה נשארת בצורתה הטבעית.
ממשיכים לאפות בחום 160 עד שיתייבשו ויקבלו צבע חום כהה.
תהנו.
נשמע נהדר הולכת להכין לקראת שבת…
יפה הי,
תידלקו מהעוגיות. הן נפלאות.
שבת שלום לך ולא לשכוח לשלוח את חוות דעתכם ;)
איפה אפשר למצוא עוגות לסוכרתיים.
תודה
לדעתי דרך הגוגל.
ראויה – כרגיל – למחמאות ועוד מחמאות!
חן חן טובה
וואו נראים טוב ובטוחה ש :lol: טעימות…
תודה ושבוע נפלא לך דליוש
אפשר לעשות עם קמח מלא?
טלי,לא בטוחה אולי חצי חצי עדיף
אי אפשר להוסיף שקדים אגוזים פירגה
מה שבא לך
אפשרר לקבל המלצה כמה מה הכמות <? של שקדים או אגוזים
הכנתי בלי אז אני לא יודעת.
שימי לפי הרגש או שקדים או אגוזים.
בס"ד
פירגה חביבה, המתכון מאד מצא חן בעיני.
לקחתי קמח מלא (שבעים אחוז) ועשיתי לפי ההוראות.
אמנם יצא לי שליש כוס טחינה (משומשום מלא).
כשרציתי לעשות נחשים, ראיתי שהבצק נוזלי ודביק מדי.
ואז פשוט שמתי בכף לעוגיות .
יצא מעולה!!!
העוגיות נאכלו בשמחה רבה על ידי כל המשפחה.
פירגה – תבורכי!
יעל.
יעל יקרה
שמחתי שבחרת להכין את העוגיות הטעימות.
שימחת אותי ששלחת תגובה טעימה.
אני מקווה שכל מה שתכיני יצא לך סבבה.
לבריאו ת ותהנו