d799d7a9d79911 - קיש ברוקולי עם בטטה וגבינות

קיש ברוקולי עם בטטה וגבינות

d799d7a9d79911 1 - קיש ברוקולי עם בטטה וגבינותאת הקיש הכינה הבת הגדולה שלי לחג השבועות . מהאינטרנט בשינויים שלה.

מצרכים לקלתית:
2 כוסות קמח רגיל
130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה
2 כפות מים קרים (מוסיפים בסוף לאט ולפי הצורך)

למלית:
400 גרם (4 כוסות) תפרחות ברוקולי – רק הפרחים, ללא הגבעול – חלוטות במים רותחים, או ½ שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות, מופשרות
1 בטטה מקולפת לא מבושלת ופרוסה לפרוסות של 1/2 ס"מ
מלח ופלפל
100 גרם גבינה גד מלוחה 5% במליחות עדינה
100 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג של הצהובות
1/2 מיכל שמנת מתוקה + 3/4 כוס חלב
2 ביצים
1 כף קמח

הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והמים לפי הצורך, וממשיכים לעבד עד שמתקבל כדור של בצק גמיש. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 2 ס"מ ומעבירים אותו לתבנית פאי. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-½ שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים במזלג את הבצק ואופים את הקלתית במשך 10 דקות.
הכנה:
את פרוסות הבטטה מניחים על ניר אפייה משומן ,מוסיפים טימין,שמן זית ומלח גס,אפשר גם פלפל שאטה. לאפות ולהשחים בחום 180 מעלות ( מצד אחד ) בערך 20 דקות. לבדוק.
לסדר את פרוסות הבטטה האפויות על הקלתית האפויה.
להרתיח מים ,להוסיף את הברוקולי למים הרותחים לבישול של כ- 10 דקות ולסנן.
להניח את הברוקולי על הבטטה.
מסדרים את הגבינות מעל לירקות.
בלילה:
מערבבים בקערה (ללא בישול) את השמנת, הביצים, החלב, הקמח לבלילה אחידה ללא גושים.
מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים על הגבינות והירקות. (הבלילה די דלילה)
אפשר לגרר מעל לכל לפני האפייה עוד סוג של גבינה למשל: קשקבל או עמק או פרמז'ן.
אופים בחום 175 כ- 40 דקות. בודקים כי כל תנור והקצב שלו.
תהנו.

21 תגובות על “קיש ברוקולי עם בטטה וגבינות

  1. מכינה בדכ"כ קישים במתכון כזה, אבל שמה שמנת לבישול מיכל שלם. הרעיון של ביתך לשים חצי מיכל שמנת ושלושה רבעים :lol: כוס חלב מעולה. אנסה בפעם הבאה. פחות קלוריות וזה יופי….. תודה

    • טובי,אשמח כמובן לשמוע את חוות דעתך אם תכיני במתכונת הזו.
      תודה וחיבוק ליום נפלא smile

  2. בוקר טוב,
    איזה יופי של תמונה.
    רק מלראות בא החשק להכין…
    זה מאשר את המחקרים שמדברים על כך שקודם כל "אוכלים" עם העיניים…
    תודה לך על המתכונים הנפלאים smile

  3. תודה רבה על המתכונים המצוינים!!!
    האם ניתן להכין את הפשטידה- פרווה? להחליף את הגבינות בתוספת אחרת?

  4. אמאלה!! הכנתי כגרע וזה יצא טעיםםםם!!! אני לא צוחקת אני בד"כ לא מגיבה אבל הפעם הייתי חייבת יצא לי כ"כ טעים פשוט משהו איזה יופי הבטטה משתלבת עם הברוקולי והגבינות והבצק עוטף את כל ביחד יאללה באמת פירגה כל הכבוד על המתכון המיוחד הזה!!

    • טניה,אני שמחה שאהבת.
      אני מאחלת לך שכל מה שתכיני מהאתר שלי יהיה לך טעים.
      לבריאות ובאהבה גדולה smile

  5. ניראה ממש טוב וטעים :lol:
    הולכת להכין לערב
    תאמת שכל משאת מכינה
    ו-כשאני עושה כמוך
    יוצא מעולה וכולם נהנים ואוהבים
    חג שבועות ניפלא לך פירגה
    ולכול משפחתך
    מרחלי עיני באהבה ♥

    • רחלי יקירתי,אני בטוחה שגם מהקיש נהניתם.
      שתמיד תכיני דברים טובים ושכולכם תהנו.
      אהבה ואושר smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *