הבת שלי ליאת הכינה והמליצה בחום אחרי טעימות של כל המשפחה.
מצרכים:
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים חתוך קוביות
ראש שום שיניים שלמות
2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת
בשר לצלי לבישול ארוך (עד 2 קילו) חתוך לקוביות גדולות
4 גזרים שלמים
3 בטטות חצויות
4 תפוחי אדמה חצויים
2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה /חריפה, כף ראס אל חנות , להשלמת טעמים מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף כמון וכורכום כל אחד וטעמו.
1/2 כוס סילאן
מים
אופן הכנה:
לטגן בצל בשמן עד הזהבה ולהוסיף את הבשר ולערבב עד שנסגר מכל הצדדים בערך 10 דקות.
להוסיף את יתר המרכיבים.
למלא מים עד גובה התכולה ולהוסיף עוד כס"מ מעל.
להרתיח ואחרי ההרתחה להוסיף את התבלינים ולשפר טעמים.
לבשל על להבה בינונית כשעה ולהוסיף מים במידה וירדו.
לחמם מראש את התנור לחום 200 מעלות.
להוריד ל-180 ולהכניס את הסיר מכוסה היטב במכסה תואם.
לאפות עוד 3 שעות נוספות.
לבדוק במהלך האפייה אם חסר מים , כי החיטה סופחת את המים.
להוסיף תמיד מים ר ו ת ח י ם . (לפי הצורך).
תהנו.
בוקר טוב פירגה יקרה,
יש לי שאלה – איזה סוג בשר (שם של החלק או מספר) את ממליצה להשתמש. ניסיתי כבר כל כך הרבה סוגים
ותמיד הבשר יוצא חוטים ולא הכי רך למרות שאנחנו מכינים חמין 24 שעות על פלטת שבת.
שמתי לב שבמסעדות הבשר תמיד ממש רך וללא חוטים, אני משערת שיש להם איזה סוד שהם לא
מגלים אותו ?? !! ;) ;)
מירי,אני מבקשת בשר לחמין ושיחתכו לי אותו כבר לקוביות.
כל קצב מכיר את הנתח הרצוי. את יכולה לבקש שהנתח לא יהיה שמן מדי.
חיבוק
נראה טעיםםם
נזלל כולו גם ביום קיץ חם :lol:
למירי החיפאית, אני קונה לצלי, פילה מדומה מס׳ 5 וזה גם לא שמן וגם רך מאד אחרי צליה ארוכה.
היי פירגה מה זה חריפה כף ראס אל חנות
:
ערב טוב מזל
יש תבלין פפריקה חריפה.
יש תבלין בחנות תבלינים שנקרא ראס אל חנות.
הכנתי לשבת יצא מעולה לקחתי בשר מספר 8 שמתאים לחמין וגם הכנתי את לחם בוכרי פריגה כול כבוד ושבוע טוב