לבד וגם ירקות 1 1 730x410 - קציצות וירקות בנוסח העדה החלאבית

קציצות וירקות בנוסח העדה החלאבית

לבד וגם ירקות 1 - קציצות וירקות בנוסח העדה החלאבית

 

 

 

לחמה בסחנה-מתכון מהמוצא החלאבי על פי זיכרון מבית הורי בעלי שהיו משפחה גדולה והמתכון עלה לעיתים די קרובות על שולחנם.
המצרכים בסיר ג ד ו ל ושטוח :
4-6 כפות שמן זית או אחר
2 בצלים קצוצים – להזהיב.
מוסיפים לסיר:
קוביות קטנות קטנות של 5 גזרים גדולים.
כל גזר חותכים לאורך ל-4 וקוצצים קוביות.
5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
את תפוחי האדמה חותכים לרוחב לפרוסות עבות ומחלקים לקוביות .
מערבבים ביחד דקותיים.
מוסיפים מים כ- 2 ס"מ יותר מגובה הירקות.
מוסיפים גם:
צרור גדול פטרוזיליה טריה קצוצה –מניחים רק אחרי ששמים את הקציצות בסיר.
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
כפית סוכר
קורט קינמון—נותן ריח נפלא
4 עגבניות מגוררות על מגררת גסה בלי הקליפה. לגרר ישר לסיר.
3 כפות קטשופ.
2 כפות מרק עוף- לא חובה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
לתוספת טעם פלפל שחור ועוד מלח אחרי טעימה.
אחרי הרתיחה מניחים בסיר את קציצות הבשר:
1/2 קילו בשר טחון איזה שרוצים ואפשר מעורב.
1 בצל קצוץ מי שרוצה יכול לטגן ולהזהיב.
1 ביצה + חלבון
כפית סלט חומוס רצוי שמכינים בבית או קנוי (צבר למשל)
2 כפות סולת (בפסח לוותר)
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
תבלינים: מלח , פלפל שחור. אפשר לתבל בבהראט.
פטרוזיליה טרייה קצוצה
ללוש ולהכין קציצות ק ט נ ו ת . לשמור את הקציצות שעה במקרר.
להניח את הקציצות על הירקות.
במרום הסיר מסדרים מקום לבטטה ענקית ושלמה מקולפת.
לסגור חלקית את הסיר ולבשל שעה עד שעה ורבע.
להוסיף את הפטרוזיליה הטרייה למעלה ולסגור את האש.
לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר.
מכינים אורז מטוגן עם אטריות דקיקות.
ומגישים את הקציצות והירקות מעל לאורז.
אופציות : להוסיף לתבשיל כולו גם אפונה ירוקה ובטטות ואפשר גם לטגן מראש את הקציצות..

19 תגובות על “קציצות וירקות בנוסח העדה החלאבית

  1. פירגה בוקר טוב ושבת שלום! החזרת אותי לילדות עם המתכון הזה. גם אני ממוצא סורי ואימי עליה השלום היתה מכינה את המתכון הזה אבל עם חתיכות קטנות של בשר והיתה מגישה את זה עם אורז לצידו. הריח של התבשיל הזה היה ממלא את הבית. כבר מחר המתכון הזה יעלה על שולחני. תודה.

    • לבתיה : אם רוצים להחליף את הקציצות בבשר איך מתבצע בישול הבשר ?

      • הי ניר,
        חתיכות בשר קטנות ניתנות לבישול של כשעה.
        טועמים ומחליטים אם להמשיך את הבישול או לא.
        אגב, אני את הקציצות משאירה לפעמים על אש שבת אפילו 3 שעות.
        תהנו smile

        • פריגה בוקר טוב,
          המתכון הינו לבנוני וסורי , ואכן הוא נעשה עם חתיכות בשר , בתבשיל הלבנוני אין בו בטטה עליו להיות מעט חמצמץ מרוטב העגבניות .- תודה שאת מחזירה אותו לריחות והטעמים מהבית :lol:

    • בתיה, אפשר עם פרגיות ועם חלקי עוף. עם בשר השילוב מעולה. גם אני בקרוב עם בשר. smile
      תודה smile

  2. המתכונים שלך מככבים אצלינות
    האם צריך קודם לטגן את הקציצות?
    תודה

    • רחלי יקרה, מצטרפת לברכה ולאיחולי שקט ושלווה לכל עם ישראל smile אמן.

  3. פירגה יקרה, עשיתי ויצא מ ע ל ף. כל כך טעים וכל כך פשוט.

    לא שמתי תפוחי אדמה כי אנחנו לא אוכלים בגלל הקלוריות…. אז קוביות בטטה הוספתי ויצא מצויין. לא שמתי סולת כי לא היה לי בבשר הקציצות אז הוספתי עוד פירורי לחם.

    מה זה טעים!!!
    תודה רבה ויום טוב ורגוע
    מירי

    • מירי מקסימה,
      אני כ"כ שמחה שהכנת ושנהניתם.
      התחליף נקרא מעולה ובעיקר שאתם אוהבים ונהנים.
      יופי שחזרת אלי לעדכן,אין עליך.
      שולחת המון חיבוקים ואיחולי שקט שלווה ואחווה לכולנו smile

  4. פירגה שלום!
    התבשיל נראה ונשמע מפתה. יש לי קצת בעיה עם מיץ לימון שמוסיפים בסוף, כיצד הוא משתלב עם הטעם הכללי של התבשיל. האם הוא נותן טעם חמצמץ ? האם לדעתך אפשר לוותר?

    תודה

    • בקר אור,תודה רבה טיקי.
      תוותרי על התוספת ל כ ל התבשיל.
      מה שכן,במנה האישית שלך, תוסיפי 2 טיפות מיץ לימון ותראי אם מתאים לך,
      תמיד אפשר לוותר על התוספת הזו ולהכין בלי.
      smile

      [הוספת תגובה]

  5. פירגה היקרה
    הרבה זמן לא יצא לי לבשל, אבל כשכבר בא לי לעשות משהו זה תמיד איכשהו יוצא משהו מהמתכונים שלך. בשבוע שעבר הכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט נפלא ! כולם ליקקו את האצבעות. נהדר.
    תודה לך שאת גורמת לי לרצות לבשל ולאפות.
    תודה על המתכונים הקלים, הנוחים, ההוראות הפשוטות והמדוייקות להפליא והאהבה הגדולה הזורמת מכל מה שאת עושה וכותבת.
    בזכותך אני מקבלת מחמאות ומרגישה "בעננים".
    נשיקות וחיבוק גדול !
    :lol: smile

    • דקלה יקירתי בקר טוב
      באמת,מתכון ללקק ת'אצבעות,כפי שכתבת.
      לבריאות עם המון אהבה,וחיבוק ענק בתודה גדולה שאתם מתמידים וממשיכים איתי לכל אורך הדרך.
      אני שמחה שאשאיר אחרי מורשת גדולה הן למשפחה והן לכם.
      באהבה גדולה smile

להגיב על ניר בלומנפלד לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *