מה שצריך זה להחליף את החלב במיץ תפוזים/אחר לפי טעמכם ולחדש את המלבי לטעם קייצי מרען ונפלא.
מצרכים בסיר קטן:
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה – ריץ' לפרווה
כפית ליקר תפוזים
3 כפות סוכר (המתיקות לפי טעם אישי שלכם)
לבשל עד לסף רתיחה.
ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת:
1/4 כוס מיץ תפוזים מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות וגדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים.
ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים
ברגע שמסמיך סוגרים להבה
מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה
לחמם שוקולד מריר עם מעט שמנת מתוקה ומעט ליקר תפוזים .
לצקת את השוקולד המומס על צלחת הגשה ומעל את המלבי תפוזים מקושט בסירופ מייפל ובקליפת תפוזים מגוררת עדין .
תהנו
היי פירגה
נשמע מצוין, האם המתכון טוב גם לילדים?
שואלת בגלל האלכוהול …
סיגל,מעולה לילדים,פשוט לוותר על האלכוהול ;)
יופי – תודה
אני אכין את זה כקינוח לשישי בערב
הי סיגל, תהנו חמודה.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם כמובן
התלהבנו מאוד!!!! היה אחלה קינוח!!!!!! והטעם – גן עדן – כולם אהבו את השילוב של החמוץ והמתוק , אפילו הילד שלי בן ה-5…..
תודה רבה על עוד מתכון נפלא
הי סיגל,בקר אור
תודה והמון שמחה שהכנת ועדכנת אותי.
המשך טעים ושבוע רגוע ושקט
חיבוק במיוחד לבן ה-5 ;) :lol: שאהב
בוקר טוב,
אין מילה אחרת אלא – יאמי…יאמי…
נגה,תכיני ותעדכני ;) :lol:
באהבה.
רעיון אדיר :lol:
תודה דליוש
קינוח קיצי מענג ומרענן יישר כוח :lol:
כיצד ניתן לחלץ את המלבי בצורה קלה ויפה מתוך המיכל לצלחת הגשה?
שיהיה לכל עם ישראל סוף שבוע שקט
ענת בקר טוב
אם יש לך תבניות מאפינס אישיות מסיליקון בכל מיני צורות,זה הכי טוב.
תכיני את המלבי וצקי אותו ישירות לתבניות האישיות.
אחרי קירור יסודי,תוכלי לחלץ לצלחות אישיות נאות ולקשט.
אגב, גם תבנית פרח גדולה (סיליקון) מתאימה להגשה משפחתית. (אם תכנסי לקטגוריה קינוחים שלי,תראי מגוון קינוחים קרים שהכנתי בתבניות כאלה.)
גם אני מקווה ומייחלת לשקט ושישובו בנינו למשפחותיהם בשלום.
ענת,ראי פה קינוח אישי שהכנתי בתבניות מאפינס מסיליקון.
http://pirge.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%94