מצרכים:
שקית של 200 גרם אטריות רחבות
3 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
2 – 3 ביצים טריות
פטרוזיליה יבשה/טרייה
אפשר לגרר בטטה/גזר/ירק אחר לטעמכם
מלח ופלפל שחור
"טיפ"
לחלבי אפשר להוסיף קצת שמנת מכל סוג וקצת גבינות שיש במקרר
אופן הכנה:
לטגן ולהזהיב בצלים קצוצים
לבשל את האטריות ולסנן
לערבב הכל ביחד
לצקת לתבניות מאפינס
להבריש למעלה בשמן
לקשט בפטרוזיליה/חמניות/פפריקה/פטרוזיליה יבשה
לאפות כ-30 דקות בחום 175
תהנו
יאמי :lol:
נראה נהדר. כבשלן לא מנוסה, מתי משתמשים בביצים? האם ניתן להכין בתבנית אחרת, איזה גודל, אם אין תבנית למאפינס?
מרקושור בקר אור
כתבתי לערבב הכל ביחד . זה אומר גם את הביצים.
לראות את הכמות ולהכניס לתבנית מתאימה . שהכמות תמלא לפחות 1/2 תבנית. לשמן היטב את התבנית לפני שמכניסים את הבלילה.
הצלחה והנאה
בוקר אור האם אפשרי להכינה כפשטידה. :P :P
ציפי,כן.
תודה על ההסבר המדוייק. בהחלט אנסה :P
בוקר טוב
נראה מעולה!!!
שאלה קטנה: כשאת כותבת לערבב הכל ביחד אני מבינה שהכוונה לאיטריות, הבצל והביצים, אך האם לעשות זאת על האש בסיר של האיטריות? על האש במחבת שטיגנו את הבצל? או בכלל לא על האש בקערה חדשה?
שאלה נוספת: האם כדאי לשים פטרוזיליה גם בתוך הבלילה במהלך העירבוב או רק כקישוט מלמעלה?
תודה רבה
נועה
נועה,לא ממש לא.
רק את הבצל לטגן
לערבב הכל ביחד איפה שאת רוצה.
הפטרוזיליה רשומה גם בבלילה וגם כקישוט.
בהצלחה
פשוט מקסים וקל.
חנה,תודה ותהנו
הי פירגה יש לציין שהאתר שלך מדהים נכנסתי בפעם הראשונה וקראתי המון מתכונים ותגובות, כל הכבוד יישר כוח. כשאת אומרת שמנת את מתכוונת לשמנת חמוצה או שמנת בישול?
נירית,הי
תודה ואני מקווה להמשך טעים ביחד
שמנת שיש לך בבית מכל סוג. אפשר גם כתחליף גבינה לבנה או יוגורט וכד'…..
תודה רבה לך. נהנית מאוד מהאתר שלך.
בשמחה נירית
הי פירגה, יש לך מתכונים לעלי בריק? במה אפשר למלא אותם מלבד ביצת עין. מתכונית מתוקים אולי?
נירית,אני לא מכירה
שלום את יכולה לטגן לשים בשעת הטיגון מצקת. ולמלא בפטריות מטוגנות עם בצל .או חתיכות כבד.
למתוק גבינה מתוקה ………או קצפת
לכמה מנות מספיקה הכמות? יוסי
תלוי כמה שמים בכל תבנית מאפינס
להכין בין 8-12 מאפינס
פירגה המקסימה
עשיתי לפני כמה ימים בתוספת שמנת חמוצה ובמקום לעשות מאפינס, הכנתי בתבנית כמו פשטידה.
יצא מעולה ! (כרגיל.. כמו שאר המתכונים שלך)
תודה ענקית
דקלה,צודקת פחות עבודה וההנאה נשארת ;)
לבריאות ותהנו
הי פירגה,,
לפני שנה בערך הכנתי מתכון מעולה \מהאתר הזה,
זה היה מתכון אטריות דומה לזה ,אבל עם טונה , ועם גבינה צהובה מגוררת.
חיפשתי ולא הצלחתי למצוא אותו. אז אולי את יודעת פירגה ,
תחת איזה כותרת אפשר למצוא אותו ?
שרון,בבקשה:
http://pirge.co.il/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94