d7a7d7a8d795d7a7d798 1 - בסטיל עם או בלי רוטב

בסטיל עם או בלי רוטב

.jpg - בסטיל עם או בלי רוטב

אפשר לאכול כקציצות פריכות
או להגיש עם רוטב מתקתק חריף.
מצרכים בקערה:
2 תפוחי אדמה גדולים שבושלו עם הקליפה עד שרכים. לצנן ולקלף.
למעוך ביד לעיסת "פירה".
לטגן:
בצל גדול קצוץ מטוגן ומוזהב בטיפונת שמן
להוסיף:
300 גרם בשר בקר מעורב מופשר היטב
לערבב עד שינוי צבע ולסגור להבה
להוסיף:
מלח,פלפל, כמון,פפריקה חריפה,קורט קינמון
לפי הצורך מוסיפים פירורי לחם/קמח מצה לייצוב העיסה.
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לערבב הכל ביחד עם ה"פירה" ,לקרר ולהוסיף ביצה.לערבב שוב.להכין קבבים שמנמנים או קציצות גדולות .
להכין צלחת עם 2 ביצים טרופות במלח ופלפל
ועוד צלחת עם קמח או פירורי לחם ובפסח עם קמח מצה דק (יש לעוגות)
לטבול כל קציצה בביצה ואח"כ בקמח או בפירורי לחם/קמח מצה
לטגן מ-2 הצדדים.
ניתן לזלול ככה עם לימון סחוט וסלט קטן או….
להגיש חם עם רוטב חם חריף ב צ ד.
למשל רוטב מתקתק חריף שאצלינו מאד אוהבים.
רוטב:
לטגן בצל קצוץ ולהזהיב ולהוסיף:
כפית סוכר או כף סילאן
כף פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ
אבקת מרק עוף/מלח לטעם
כף או שתיים קטשופ/רוטב צ'ילי מתוק
להוסיף כוס מים רותחים ולערבב
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

"טיפ"
ניתן להכין יותר תפוחי אדמה ולהכין ממולאים כלומר: מעטפת של פירה והבשר בפנים.
כמובן לטגן כפי שרשום.
תהנו

14 תגובות על “בסטיל עם או בלי רוטב

  1. פירגה יקרה,
    אני לא עומדת בקצב שלך … כל הזמן לשנות ולחדש :lol: :lol:
    מטעמי נוחות אני נוהגת לבשל תפוחי אדמה שקילפתי אותם לפני הבישול.
    שופכת את המים מהסיר וכשמכינים פירה, מיד עושה פירה עם מועך תפוחי האדמה.
    ואת מקלפת את תפוחי האדמה אחרי הבישול, מה הסיבה ??? האם יש שוני בתוצאה ????
    שיהיה לך סופ"ש מקסים ולכולנו שקט ורגוע !!!!!!!!

    • הי מירי מקסימה,
      יש כל מיני אפשרויות וסוגי מתכונים וסוגי הכנות.
      לא יודעת :| ,פה זה כך.
      סופ"ש באמת נפלא והמשך שקט smile

  2. פירגה שלום! שאלה קטנה בנושא חטיפי טוב טעם. הכנתי ויצא טעים מאוד. שאלתי היא – מדוע זה יוצא " יבש " קצת בזמן בליעה. זה מזכיר את עוגות החנק של הצבא…. האם ניתן להוסיף משהו למתכון ליצירת לחות?

    • בתיה,זה גבינה. ולכן…. את צריכה לאפות זהוב שירגישו את הגבינתיות. לא לאפות יותר מדי ולייבש. smile

      הצבע זהוב עדין כמו בתמונה.

  3. פירגה תודה. אולי באמת אפיתי יותר מידי. אנסה שוב כי בני המשפחה אהבו את זה מאוד.

      • בתיה, העברתי את התכתובת על החטיפים למתכון המקורי. שם כולם יוכלו ללמוד ולהבין מהנסיון שלנו.
        ערב נפלא לך. smile

  4. בוקר טוב
    במידה ואני רוצה לעשות בצורת ממולאים פירה בחוץ בשר בפנים את הביצה לאיזה תערובת מוסיפים
    של הבשר או הפירה???

    • מאיה בוקר טוב,
      אנסה לעזור עד שפירגה תתפנה….(אני מקווה שפירגה לא תכעס עלי… :P )
      לפי דעתי, את הביצה את צריכה לערבב עם תפוחי האדמה (הפירה),
      תכיני 2 "קציצות" כל פעם מהפירה, עם הבוהן תעשי חור באמצע,
      ובתוך החור תכניסי את תעורבת הבשר, אח"כ, תסגרי את שתי ה"קציצות",
      תהדקי טוב טוב מסביב, ואז תטבלי מעט בביצה + קמח ולטגן.

      מקווה שעזרתי.
      תדווחי איך יצא ואשמח לקבל משלוח
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *