d791d7a6d79c d791d798d798d794 - פשטידת בצל עשירה

פשטידת בצל עשירה

d791d7a6d79c d791d798d798d794 300x225 - פשטידת בצל עשירה

פשטידת בצל עשירה-פירגה

פשטידת הבצל נראית חגיגית ונהדרת.

למרות שהיא מלאה כל טוב אני מכינה אותה לעיתים קרובות ולא מחכה לאירועים מיוחדים.

אפשרי להכין בתבניות מאפינס אישיות.
מצרכים :
4 בצלים גדולים – חצויים ופרוסים דק
2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
מארז פטריות חצויות כ-200 גרם
4 ביצים שלמות טרופות במזלג
חצי כוס קמח או 3 כפות קמח מצות
רבע כוס שמן קנולה
כפית סילאן או דבש
100 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת פרמז'ן
100 גרם גבינת "טוב-טעם"/כנען
כף אבקת מרק בצל/פטריות
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה טריה
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים ב-4 כפות שמן מכמות השמן שבמתכון ולהזהיב.להוסיף את הפטריות ולערבב ביחד עד שאין נוזלים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המצרכים.
בוחשים הכל בעזרת כף גדולה. טועמים על קצה הזרת ומשפרים טעמים.
משמנים תבנית 27X33 עמוקה.
על התבנית המשומנת מפזרים כף פירורי לחם
יוצקים את הבלילה ומיישרים .
ציפוי:
מפזרים 2 כפות פירורי לחם.
מקשטים בפפריקה מתוקה וכף פטרוזיליה יבשה
מניחים כמה פרוסות דקות של בצל לקישוט
אופים כשעה עד שמשחים בחום 175 .
מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.

14 תגובות על “פשטידת בצל עשירה

  1. שלום
    רציתי לדעת האם אפשר בלי פטריות כי אצלי לא אוהבים
    והאם חייב א. מרק ?
    תודה מראש

    • לבנה,איך שאת רגילה עם אבקות מרק.לשיקולך
      אפשר להוסיף עוד תפוח אדמה או בטטה במקום פטריות. או ירק אחר שאת אוהבת.
      smile

        • תמר,בד"כ את הפשטידות שלי אפשר להמיר לפרווה בהסרת הגבינות.
          אבל בזו לא נראה לי.
          חתימה טובה. גמר חתימה טובה.

    • השאלות של לבנה מזכירות לי אחד הסיפורים על הרשלה מאסטרופולי.
      הבחור מת לדעת מה טעם יש לו לצ'ולנט שהכל משבחים. קיבל מאחת השכנות רשימת מוצרים ומתכון מפורט ויצא להכין לו את המאכל המפורסם.
      רק שבחורנו,לא עלינו, עני מרוד הוא ומנין יקח את כל המוצרים הדרושים. בשר. תפודים, קישקה, קטניות. וכך הלך והשמיט מרכיב אחר מרכיב עד נשאר עם מים, מלח ופלפל בלבד. בישל את שלושת המרכיבים וישב לטעום.
      משטעם כף אחת ועוד אחת, הניח את הכף מידו והתחיל לגרד בראשו. "וזה- אמר לעצמו- זהו התבשיל שכולם מתפעלים ממנו כל-כך?!"
      טם טרה טה טם טם.

  2. היי פירגה ! אני בהכנה של הפשטידה , צריך אבקת אפייה ? מה שלומך ? אשמח לתשובה ! ד"ש ממני ומאילת , ושבת שלום ! איילת.
    smile

  3. הי פירגה
    יש לי גבינת פטה, פרמזן, ועמק האם זה יפגע בטעם הפשטידה? :lol:

    שבת נפלאה smile smile

    • טובה,לא יפגע,יקבל בדיוק את הטעם של הגבינות.
      שבת לום וטעימה לכם

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *