טעימה אחת מובילה להנאה צרופה עד סוף המנה
מצרכים:
סיר מרק ומכסה תואם
2 כוסות עדשים ירוקות
2 כפות שמן
כף אבקת מרק בצל
כף חוויאג' למרק
מלח ופלפל שחור
3 תפוחי אדמה
2 שיני שום כתוש
אופן הכנה:
לשטוף ולסנן את העדשים
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה ולקרר.
לשים בסיר את העדשים ולמלא מים.להרתיח ולהוסיף תבלינים.
לבשל את העדשים עד שרכים ומדי פעם להוסיף מים רותחים.
כשהמרק מוכן,לטעום ולשבח טעמים.
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר במגררת עבה לתוך המרק.לא צריך להמשיך לבשל.
לסגור להבה.
לכתוש מעל את השום.
להגיש חם
תהנו.
הכינו בסוף שבוע
ל
שלום… מה משך בישול העדשים במרק עדשים סתווי. תודה ::
נחמה,עד שרכים.לבדוק אחרי 1/2 שעה ולהמשיך לבדוק עד שרכים. אם צריך,מוסיפים מים רותחים.
כמה מיים??
למלא את סיר המרק. 3/4 מגובהו (סיר רגיל בגודל 24 או 26)
בוקר טוב
מה משך הבישול של תפוחי האדמה?
לבשל עד שרך או חצי בישול?
דלית
כתבתי לבשל בנפרד את תפוחי אדמה עם הקליפה עד שרכים.
בתום הבישול של המרק לקלף אותם ולגרר אותם פנימה.אין צורך להמשיך לבשל אחרת יהפכו לפירה.
הי דליה,
הרעיון לבשל תפ"א ולגרר, נפלא! איך לא חשבתי על זה מעולם? את גאונית!!! ברכות לסתיו נעים.
מליסנדה,באהבה יקירה
שימשיך להיות קל וטעים,
חיבוק.
פירגה שלום, האם צריך להשרות את העדשים קודם במים.? :P
הילה שלום וברכה,
קטניות תמיד אפשר להשרות לכמה שעות,זה יקצר את משך הבישול.
לשיקולך.
האם את מגרדת את תפוח האדמה עם הקליפה?
לא, אני כתבתי שצריך לקלף
אהבתי עם התפוחי אדמה :lol:
תהנו דליוש
שלום פירגה
הכנתי היוםאת המרק יצא טעים מאד. במקום תפ"א הוספתי שיבולת שועל
שיהי לך חג אורים שמח :lol:
תודה רות.כיף שחזרת לשתף.
חג אורים שמח לך ולבני ביתך
מה עושים עם השמן ?
מוסיפים מתי שרוצים.אפשר עם התבלינים.