חטיף ממתק נוסטלגי. המקור הוא של יויו – yoyo you חברה באתר.
מצרכים:
1 כוס סוכר
2 כפיות גדושות חמאה
1/8 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קלויים
1/4 כוס שומשום קלוי
1/2 כפית תמצית וניל/או שקדים (לפי הטעם)
1 כפית סילאן תמרים (לא חובה)
*1 נייר אפייה משומן בתוך תבנית
אופן ההכנה :
1. להמיס את החמאה ,ולהוסיף את כוס הסוכר. לערבב על אש קטנה בערבוב מתמיד עד שהסוכר הופך לקרמל נוזלי בצבע ענבר חום.
2. בכלי נפרד לערבב את האגוזים הקלויים ,להוסיף את השומשום הסילאן ,ותמצית הטעם וניל .
3. כשהסוכר נמס,והפך לקרמל לכבות את האש ומיד לשפוך את תערובת האגוזים שהכנו מראש על הסוכר לערבב עד לאיחוד ,במהירות להעביר לנייר אפייה המשומן ,ועם כף שהרטבנו במעט מים ,לשטח את התערובת ,(סוכר קרמל מאוד שורף נא לעשות לשטח בזהירות). לצורת עיגול גדול כמה שניתן
4. כשהתערובת פושרת, טובלים סכין במים ועושים סימנים עם הסכין לאורך ולרוחב.
5. כשהממתק מתקרר לגמרי ניתן לשבור לפי הסימנים או בצורה אחרת שאתם אוהבים. שומרים בכלי מכוסה על השיש .
תהנו.
* כמובן שניתן להחליף לפיסטוק/שקדים/בוטנים /פיצוחים לפי הטעם
,זה חטיף נוסטלגי
ממש נראה טעים
אני אכין את זה
ליומהולדת
תודה פירגה ,!!!!!
הי אפרוחית
תכיני ליום הולדת. מזל טוב.
יהיה טעים
החטיפים הללו עולים הרבה כסף בחנות
כעת כשאני רואה איך ניתן להכינם
אכין במהרה
שמחה על המתכון
יום טוב
הי חלי,
מקווה שתכיני ותהנו
ה ל ל ו י ה.
יופי של מתכון.
מזכיר נשכחות.
יעשה בחפץ לב וידווח.
אסתי.
מקווה לשמוע שיצא טעים.
תודה רבה ושבוע נפלא גם לך
פירגה יקרה
אפשר לעשות עם כמו סוכר.
בולגריה,תנסי,למה לא?
אני אכין עים שיבולת שועל סומסום או שקדים לנכדים
כרמלה,תכיני ותעדכני אותנו
אוי איזה מתכון נהדר
נראה טעים
מכינה אדווח איך יצא
תודה :P
עירית
אחכה לדיווח בהצלחה ותהנו
הכנתי, באמת מזכיר נשכחות. הוספתי אגוזים וחופן שיבולת שועל, טעים.
ריקי,להבא נא לכתוב את התגובה בסוף אחרי כל התגובות (למטה)
תודה על השדרוג והשיתוף והמשך טעים
נראה טעיםםםם :lol:
פירגה בוקר טוב תודה על המתכונים הנפלאים ,
ניתן להחליף את החמאה , בשמן רגיל או שמן קוקוס
בברכה :x
שמן קוקוס מעולה להחלפה בגלל ההתגבשות שלו
פירגה היקרה כבר מזמן לא קיבלתי את המיילים שלך רק אחת לכמה זמן מדוע?
רציתי לשאול האם תוכלי לשלוח גם עוגות או עוגיות לחולי סכרת? אשמח מאוד
בריאות ובשורות טובות.
דליה ערב טוב ותודה על תשומת הלב
פשוט,האתר כבר מפוצץ במתכונים.
אני לא מתעסקת עם חולי סכרת,,צריך לפנות לדיאטנית מוסמכת בנושא.
בריאות והמשך ביחד,פירגה.
האם אפשר להחליף את החמאה לשמן
בעצם מישהו כבר ענה על זה למעלה
תודה
;) :lol:
פירגה הכנתי ויצא נהדר נגמר !!!!!!!!!!!!!
מכינה עוד שתי נאגלות
לבית
ולעבודה
איזה מתכון מעולה !!!!! ;)
לבריאות עירית.
תהנו
היי פירגה ערב טוב
הכנתי
נחטף אהבו
הכנתי אתהמתכוןעםהסילאן ויצא יפה בצבע עמוק וטעם נהדר
אכין לחנוכה עוד זה על בטוח
אבל לי נראה שכבר מך
:P :lol:
מחר יבקשו עוד
שיהיה ערב טוב
ותודה על המתכון
אפרוחית,יבקשו? תכיני עוד שכולם יהנו
לבריאות
פירגה יקירתי, המתכון נהדר…אבל השיניים שלי לא יאהבו (בגלל הקמרקם הקשה) ולכן שאלתי האם יש לך משהו דומה, אבל במרקם רך יותר? בתודה מראש ממני לאה. :oops:
לאה יקרה
הסוג הזה קשה.אולי תכיני עוגיות מהמגוון שיש לי באתר?
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%94
דומה קצת לפצפוצי אורז ושוקולד.
יש מתכון על שקית הפצפוצים.
דפנה,תכיני ותהנו
היי פירגה מצאתי את האתר שלך
ומצאתי את הממתק הזה
הכנתי ויצא מופלא
ממליצה
תודה :lol: רבה ויום נפלא
האתר שלך מדהים
בהמשך הצלחה לך
:P
אילנה ב,תודה רבה לך.
כיף שחזרת לשתף אותי. אני מקווה שתמשיכי להכין בכיף ולהנות מהמתכונים שלי.
לבריאות ובאהבה
שלום
פירגה
זאת הפעם הראשונה שלי באתר שלך הוא נהדר
חיפשתי ממתק מהילדות ומצאתי את המתכון הזה
הכנתי כמו במתכון ויצא ממש טעים ופריך
אני מכורה לאתר ולמתכונים שאותם אנסה
נהדרת את תודה
בברכה מעיין
ערב טוב מעיין,תודה רבה ועונג לי שהצטרפת לאתר המשפחתי שלי.
אני מקווה שכל מה שתבחרי להכין מהאתר יהיה לך בקלי קלות ובעיקר טעים.
המשך ביחד וחיבוק לילה טוב
הכנתי זה עתה וגם צילמתי
בין חיתוך לחיתוך גם נשנשתי
אכן ממתק טעים וומכר
את השיניים קצת שובר
אך אשתי רופאת שיניים,אז מה אכפת לי.
אבי הי,שלח קישור שאכניס לאתר.
ותמשיך לנגוס ולהנות.