dscf8675 - מרק עגבניות בכוס עם פתיתי תפוחי אדמה

מרק עגבניות בכוס עם פתיתי תפוחי אדמה

DSCF8675 - מרק עגבניות בכוס עם פתיתי תפוחי אדמהמרק אדום ומהביל לנפש ולנשמה ביום כזה קר.

מצרכים לסיר גדול של מרק:
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן
כף קמח רגיל
2 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
קופסה גדולה=800 גרם של עגבניות מרוסקות
עוד קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות בערך 250 גרם
2 כפות רסק עגבניות חזק 28%
כף אבקת מרק עוף או מלח להשלמת טעם.
5 כוסות מים או יותר למלא את הסיר.
פלפל שחור
כפית סחוג
כף של סלרי עלים (לא גבעולים) או שמיר קצוץ מאד דק לארומה מיוחדת וטעימה
או לחילופין 1/4 כפית אורגנו
כף סוכר או יותר לטעם אישי

אופן הכנה:
לטגן בשמן את הבצל עד שיהיה שקוף.
מוסיפים שום ומערבבים
להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן.
מוסיפים קופסאות של עגבניות ומערבבים דקה.
ממלאים את הסיר במים מתבלים ומרתיחים.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה ומשבחים טעמים.
סוגרים להבה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם במגררת גסה לתוך המרק (הם כבר מבושלים ורכים ואין צורך להמשיך לבשל אותם).
לא אוהבים תפוחי אדמה? תבשלו במרק כשהוא כבר מוכן,כוס אטריות דקיקות.
תהנו

2 תגובות על “מרק עגבניות בכוס עם פתיתי תפוחי אדמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *