DSCF8691 1 640x410 - מרק כרובית נהדר

מרק כרובית נהדר

DSCF8691 - מרק כרובית נהדרהיום הוספתי מרק כרובית טעים,סמיך וממכר.

מצרכים:

סיר מרק גדול
1 כרובית הכי גדולה
1 בצל
1 גזר או בטטה – אפשר להוסיף עוד
2 תפוחי אדמה – אפשר להוסיף עוד
1 כפית גי'נג'ר טרי קצוץ
1 שן שום
1 עלה סלרי ירוק
1 עלה שמיר
5 עלי פטרוזיליה
1/4 כרוב ירוק
2 כפות אבקת מרק עוף,מלח ופלפל שחור להשבחת הטעמים
"טיפ"
לעוד ארומה הוספתי 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק + כף רסק עגבניות (כמובן לא חובה)

אופן הכנה:
לקלף , לנקות , לחתוך את כל הירקות לקוביות גדולות ולבשל בסיר מלא במים עד שיתרככו
להוסיף תבלינים ולשפר טעם תוך כדי טעימות.
לרסק את כל הירקות בבלנדר מוט חשמלי (ישירות לתוך סיר המרק)
להוסיף 2 חופני אטריות דקיקות ולבשל עוד מספר דקות עד שיתרככו
תהנו

הברחת חרקים מהכרובית:

מאת דן הבשלן:

תרתיחי את הכרובית במים עם חומץ (כ 1/2 כוס חומץ לסיר שהמים מכסים כמעת את גובה הכרובית)
לאחר רתיחה של כ 2 דקות כל החיות שישנן בכרובית יצאו .
ואז תעבירי את הכרובית לסיר להכנת המרק.

15 תגובות על “מרק כרובית נהדר

  1. נראה מדהים!
    באיזה כרובית את משתמשת, פירגה? שנים אני לא מצליחה להשתמש בירק המדהים הזה! sad
    הכרובית הרגילה הנמכרת בחנויות הירקות נגועה בחרקים קטנטנים, שאי אפשר לוודא שהם אינם, כי הם עמוק בין פרחי הכרובית, והכרובית שמגדלים בחממות ונמכרת קפואה, ללא חרקים- יקרה נורא!
    יש לך פתרון?

    • הי בילי יקרה,

      הפתרון במתכון למטה. הוספתי את השיטה להברחת החרקים. מאת: דן הבשלן.
      smile בהצלחה

  2. תרתיחי את הכרובית במים עם חומץ (כ 1/2 כוס חומץ לסיר שהמים מכסים כמעת את גובה הכרובית)
    לאחר רתיחה של כ 2 דקות כל החיות שישנן בכרובית יצאו .
    ואז תעבירי את הכרובית לסיר להכנת המרק.

    • תודה דן,אני חשבתי שזה ברור מאליו וזה מה שאני תמיד עושה.
      לבקשתך,אוסיף למתכון.
      תודה והמשך פעילות טעימה smile

    • בילי,אני לא בענין.יש לי אחד ישן מאד. בטוח שיש היום חדשים וטובים ממנו. בחנויות הם יודעים להמליץ.
      תקני,המוט הזה חיוני מאד במטבח . smile בהצלחה

  3. שלום פירגה אפשר להשתמש בכרובית קפואה ? האם מתאים להוסיף ברוקולי גם קפוא?

    • ציפי ערב טוב
      הקפואה, זה רק משך הבישול. פחות זמן.
      לגבי הטעם של שילוב הירקות,אני לא יודעת מה הטעם שלכם. תנסי ותראי.
      שוב,לגבי הקפוא,אז ברוקולי זה ענין של מספר דקות והוא מוכן,אחרת יהיה דייסה.
      smile

  4. פירגה יקרה תודה לך איזה מהירות. היום אני מחפשת מתכונים וראיתי את קציצות הברוקולי שלך ושוב אפשר להכין מברוקילי קפוא? תודה

    • ציפי,הבעיה שיש בו המון נוזלים ויכול להיות שהקציצות יתפרקו. תנסי לייבש היטב.
      smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *