היום הוספתי מרק כרובית טעים,סמיך וממכר.
מצרכים:
סיר מרק גדול
1 כרובית הכי גדולה
1 בצל
1 גזר או בטטה – אפשר להוסיף עוד
2 תפוחי אדמה – אפשר להוסיף עוד
1 כפית גי'נג'ר טרי קצוץ
1 שן שום
1 עלה סלרי ירוק
1 עלה שמיר
5 עלי פטרוזיליה
1/4 כרוב ירוק
2 כפות אבקת מרק עוף,מלח ופלפל שחור להשבחת הטעמים
"טיפ"
לעוד ארומה הוספתי 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק + כף רסק עגבניות (כמובן לא חובה)
אופן הכנה:
לקלף , לנקות , לחתוך את כל הירקות לקוביות גדולות ולבשל בסיר מלא במים עד שיתרככו
להוסיף תבלינים ולשפר טעם תוך כדי טעימות.
לרסק את כל הירקות בבלנדר מוט חשמלי (ישירות לתוך סיר המרק)
להוסיף 2 חופני אטריות דקיקות ולבשל עוד מספר דקות עד שיתרככו
תהנו
הברחת חרקים מהכרובית:
תרתיחי את הכרובית במים עם חומץ (כ 1/2 כוס חומץ לסיר שהמים מכסים כמעת את גובה הכרובית)
לאחר רתיחה של כ 2 דקות כל החיות שישנן בכרובית יצאו .
ואז תעבירי את הכרובית לסיר להכנת המרק.
תודה, נפלא
לבריאות דורית תכיני ותהנו.
מעולה מתאים לעכשיו בדיוק :lol:
בשמחה ענת,באהבה ושיהיה לכם טעים.
יום טוב וחיבוק מהלב.
נראה מדהים!
באיזה כרובית את משתמשת, פירגה? שנים אני לא מצליחה להשתמש בירק המדהים הזה!
הכרובית הרגילה הנמכרת בחנויות הירקות נגועה בחרקים קטנטנים, שאי אפשר לוודא שהם אינם, כי הם עמוק בין פרחי הכרובית, והכרובית שמגדלים בחממות ונמכרת קפואה, ללא חרקים- יקרה נורא!
יש לך פתרון?
הי בילי יקרה,
הפתרון במתכון למטה. הוספתי את השיטה להברחת החרקים. מאת: דן הבשלן.
בהצלחה
תרתיחי את הכרובית במים עם חומץ (כ 1/2 כוס חומץ לסיר שהמים מכסים כמעת את גובה הכרובית)
לאחר רתיחה של כ 2 דקות כל החיות שישנן בכרובית יצאו .
ואז תעבירי את הכרובית לסיר להכנת המרק.
תודה דן,אני חשבתי שזה ברור מאליו וזה מה שאני תמיד עושה.
לבקשתך,אוסיף למתכון.
תודה והמשך פעילות טעימה
אני רוצה לקנות בלנדר מוט, אשמח לקבל ממך המלצה.[שם החברה] :cool:
בילי,אני לא בענין.יש לי אחד ישן מאד. בטוח שיש היום חדשים וטובים ממנו. בחנויות הם יודעים להמליץ.
תקני,המוט הזה חיוני מאד במטבח . בהצלחה
שלום פירגה אפשר להשתמש בכרובית קפואה ? האם מתאים להוסיף ברוקולי גם קפוא?
ציפי ערב טוב
הקפואה, זה רק משך הבישול. פחות זמן.
לגבי הטעם של שילוב הירקות,אני לא יודעת מה הטעם שלכם. תנסי ותראי.
שוב,לגבי הקפוא,אז ברוקולי זה ענין של מספר דקות והוא מוכן,אחרת יהיה דייסה.
פירגה יקרה תודה לך איזה מהירות. היום אני מחפשת מתכונים וראיתי את קציצות הברוקולי שלך ושוב אפשר להכין מברוקילי קפוא? תודה
ציפי,הבעיה שיש בו המון נוזלים ויכול להיות שהקציצות יתפרקו. תנסי לייבש היטב.
לא מוצאת את פשטידת הברוקולי שלך