המתכון מוכר לכם,הכנתי דומה מזמן…..השילוב של האטריות הפצפוניות בכדורים זו אחת ההמצאות הטעימות שלי.
כבר על האש….אשאיר עוד שעתיים על להבה קטנה .
מצרכים לכדורים:
צריך מחבת עמוקה מאד ורחבה מאד (של דגים בד"כ) או סיר שטוח מתאים בעל מכסה תואם
1/2 קילו בשר טחון איזה שרוצים . אפשר לערבב 2 סוגים
3/4 כוס אטריות דקיקות קצרות (לא לבשל) הכל יתבשל ברוטב.
ביצה
1/2 בצל מגורר
2 כפות פירורי לחם
כף קטשופ
כפית אבקת מרק עוף
קצת פטרוזיליה קצוצה או יבשה
כמון,פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור
ללוש בידיים ולהכין כדורים.
להכניס אותם למקרר עד הכנת הרוטב.
הרוטב:
3 כפות שמן זית/אחר
בצל מטוגן ומוזהב
להוסיף שן שום כתושה
כף אבקת מרק עוף
ליטר מים רותחים ולהוסיף לפי הצורך.
כף פפריקה בשמן
כף גריל עוף
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כמון,קינמון,מלח פלפל שחור
להרתיח ולשפר טעמים. להכניס את הכדורים ששמרנו במקרר.
להוסיף מים (הרבה) כי האטריות אוהבות לשתות מים.
לקלף 4 תפוחי אדמה ו2 בטטות קטנות . לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף לכדורים. אם הבטטות קטנות אני מכניסה אותן שלמות .
לבשל על להבה קטנה במצב רתיחה כשעתיים
כמה שמשאירים יותר זמן על להבה קטנה התבשיל יוצא יותר טעים.באחריות.
"טיפ"
מי שמעדיף ירקות, יכול במקום תפוחי האדמה להוסיף שקית אפונה, תירס, או שעועית של סנפרוסט.
תהנו.
פירגה יקירתי
אני זוכרת את המתכון הזה שלך.
הכנתי אותו מזמן מזמן. זוכרת שהוספתי
חופן אטריות דקות דקות לתערובת הבשר,
זה מעולה.
דרך אגב, המחבת מאד מאד יפה
הי רותי,בהחלט מתכון נוסטלגי באתר שלי.
התגובות בזמנו היו מאד מחמיאות (כשהייתי עוד בפורומים של תפוז)
שמחתי לקרוא שאהבת ואני מקווה שתכיני שוב .
תודה על המחמאה למחבת ;) שבד"כ אני מכינה בה את הדגים.
יום מתוק ונפלא רותי יקרה
פירגה
תודה על התייחסותך.
כמובן שאכין שוב, זה לא פייר לעשות לנו את זה על הבוקר
כשאני בעבודה….חחחחח
אפשר להזמין צלחת למשרד , לארוחת צהריים?
שתבורכי
תודה חמודה
איזה פירגון ;) :lol:
באמת טעים,נטרף בצהריים
החברה הזמינו שוב לשבוע הבא
מגיע לך פירגון, למה לא?
אין עלייך, בזכותך יש חשק להיכנס
למטבח ולהכין "יצירות".
מחכה לטעימה, אשלח לך כתובת העבודה, חחח
:lol:
מה הכוונה מצב רתיחה על אש קטנה
שרה,במצב רתיחה כשהאש קטנה. שכל הזמן יבעבע….
הי רותי יקרה
אני אוהבת אותך ואת האנשים הטובים שיש לי באתר
אני אוהבת ונהנית כל פעם מחדש לתת ולקבל.אין כמו לתת ואני שמחה שאתם נהנים ומשתפים איתי פעולה.
שנמשיך בבריאות טובה ולשמח את כולם
:lol:
בוקר אור
רציתי בבקשה לישאול כמה מים למה הכוונה הרבה
ושאלה 2 האם צריך להישאר רוטב או שהכל צריך להיגמר
תודה על כל הדברים הטובים אני מכינה כל הזמן
יום נעים דליה
תודה היסתדר
טעיםםםםםםםם :lol:
ממש טעים ;) :lol: