פרחי הכרובית עטופים בבשר מבושלים ברוטב טעים וארומתי.
המצרכים לקציצות:
כרובית מפורקת לפרחים חלוטה מספר דקות במים רותחים להרחקת חרקים.
1/2 קילו בשר טחון
ביצה
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס פירורי לחם/קמח מצות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח,פלפל שחור,כמון,קינמון,פפריקה,כורכום.
מערבבים את התערובת מהדקים ועוטפים את פרחי הכרובית .
טובלים קודם בביצה טרופה שמוסיפים לה כפית קטשופ
ואחר כך בפירורי לחם.
את גבעול פרח הכרובית משאירים גלוי.
מטגנים.
מצרכים והכנה לרוטב אדום:
לטגן 2 בצלים קצוצים דק להזהיב ולהוסיף 4 שיני שום קצוצות
כף פפריקה מתוקה
קורט קינמון שמוסיף המון
פפריקה חריפה או כפית פלפלצ'ומה לטעמכם
פטרוזיליה טרייה קצוצה או עשבי תיבול אחרים
מעט אורגנו או תימין ,כף אבקת מרק עוף
קופסה של עגבניות טל וטרי + 2 כפות רסק עגבניות
להוסיף 3 כוסות מים רותחים+כפית סוכר ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
מכניסים את פרחי הכרובית המטוגנים לרוטב הרותח ומבשלים כשעה על להבה קטנה.
במידה ויש צורך מוסיפים מים רותחים.
5 דקות לפני שהתבשיל מוכן מוסיפים מיץ מלימון אחד.
"טיפים"
1. כל רוטב אדום שאתם מכינים ואוהבים יתאים לממולאים לכן לא חובה להצמד לרוטב שלי.
2. תוספת 2-3 כפות מיץ לימון בסוף הבישול תוסיף המון – שווה לנסות
3. אפשר להוסיף לרוטב כף סילאן ואז לוותר על תוספת הסוכר
תהנו
טעים ביותר
בהחלט חמודה. תכיני ותהנו
בוקר טוב פירגה
נראה מעולה. רק שאלה: האם ניתן להכין ללא בשר למען הצמחונים במשפחתי? פשוט לטגן את הכרובית המצופה ואחר כך לבשלה ברוטב?
תודה ויום נפלא
מיכל בקר אור
בוודאי שאת יכולה
אבל יש לי בשבילך במיוחד לצמחונים מתכון נפלא באתר שלי….
כנסי….
http://pirge.co.il/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%94/%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%97%D7%99-%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%A8
איזה רעיון מדליק ונהדר
שמונה בבוקר עכשיו והייתי בשימחה יורדת על סיר כזה …
יישר כוח, ינוסה בקרוב
יאמי יאמי
הי מלי,אני בדיוק כמוך.חהחהחהחה.זה מהזה טעים.
מקווה שתשתפי אותי אחרי טעימות.
תודה חמודה
שלום, אין צורך בבישול פרחי הכרובית לפני המילוי?
לא רותי אין צורך.אבל את יכולה לצקת עליהם מים רותחים להברחת החרקים.
פשוט ניפלא שווה להכין. אני הכנתי עם חזה עוף טחון יצא מצוין
רינה,תודה ולבריאות.
יופי של תגובה מפרגנת למתכון.
בפסח ,זה להיט. משביע ומפתיע בטעמו.
חג שמח
טעים, טעים, טעים
אסנת,תודה רבה