חורף חם עם מרק שעועית וקניידלך . למה רק בפסח?
מצרכים:
סיר בקוטר 26 עמוק בעל מכסה תואם
600 גרם – שקית שעועית שחורה/אדומה סנפרוסט (אחרי בישול)
800 גרם קופסה עגבניות כתושות
2 קופסאות שעועית לבנה במיץ עגבניות
2 כפות אבקת מרק מכל סוג שיש לכם בבית (ירקות,בצל,פטריות,עוף)אפשר לערבב.
אם אתם לא משתמשים באבקות מרק שימו יותר תבלינים/ירק כמו שאתם רגילים
4 כפות סוכר
3 כפות שמן
בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח,פלפל שחור רק אחרי טעימה
כף פפריקה מתוקה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (שהוא גם חריף במידה מסויימת) נהדר להוסיף למרקים.
מים ממלאים 3/4 הסיר
אופן הכנה:
שמים בסיר שמן ובצל ומשחימים
מוסיפים סוכר ומערבבים עד שיימס
מוסיפים את יתר המרכיבים כולל המים 3/4 מגובה הסיר.
מבשלים שעה על להבה קטנה מכוסה חלקית
טועמים ומשפרים טעמים
לקראת סוף הבישול מערבבים כף קמח רגיל עם 1/4 כוס מים לבלילה ויוצקים למרק הרותח תוך כדי בחישה מסיבית. אם רוצים מרק יותר סמיך אפשר להוסיף עוד כף קמח באותה שיטה.
מכינים קניידלך מיני קטנים בסיר נפרד. אחר כך "משדכים למרק"
מתכון נפלא ומסורתי מבית פירגה לקניידלך :
הערה: חשוב להכין את הקניידלך בסיר נפרד ורק בהגשה מוסיפים אותם רותחים לצלחות האישיות.
10 קניידלך גדולים ממש, או 19 בגודל אגוז (אבל הם גם מתנפחים)
המצרכים:
כוס (אפשר מאג) קמח מצה
כוס (אפשר מאג) מים רותחים
2 ביצים מס' 1
2 כפות שמן קנולה
מעט מלח לטעם
אופן ההכנה:
1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.
מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).
אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר .הבלילה ממש דלילה וזה בסדר.
משאירים לנוח על השיש 10 דקות.
3. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך .
מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות עד שצפים למעלה.
בוצעים אחד לראות שהוא רך ומוכן. ומכבים את הלהבה.
בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו )
תהנו.
אין כמו מרק ביתי. :lol:
תודה
בוקר טוב,
איזה כיף לקום בבוקר,לקבל מתכון ממך ולדעת שרוב המוצרים בהישג יד ואפשר להכין כבר באותו היום,
רק חסרה קופסה של עגבניות כתושות,מה אפשר במקום?
בטוחה שעם הראש היצירתי שלך תמצאי תחליף,תודה מראש ויום טוב לך
לאה בקר אור
שימי 2 כפות רסק ואם יש לך עגבניות טריות,תרסקי 2-3 על מגררת דקה. ואם אין,לא נורא.בהצלחה והנאה.
מחר – אצלי…..
הי שרה
טוב,נקווה שיהיה לכם טעים .
לבריאות
נראה מפתה. מה אפשר לשים בקניידלך במקום ביצים? אני טבעונית. או לחילופין אם אי אפשר מה אפשר להוסיף למרק מלבד אורז או קניידלך? תודה.
שלום הי,
אני לא מכירה קניידלך בלי ביצים.
אולי פשוט להוסיף אורז/אטריות/פסטה או לבשל תפוח אדמה ולפני שסוגרים את הלהבה והמרק מוכן לגרר אותו במגררת עבה פנימה .
תהנו
טעיתי ובמקום שמי בתגובה הקודמת כתבתי- 'שלום' . לא שמתי לב שנדרש השם בלבד.
כל כך אוהבת את המתכונים שלך. מרבה לבשל על פיהם וכולם נהנים. תודה ,תודה,תודה
בשמחה,ובאהבה שוש מנתניה.
עונג גדול לי שאת אוהבת את התבשילים שלנו. באמת הכל ביתי ומנחם.
המשך טעים וביחד תודה שאת באתר שלי, איתי.
היי פירגה. אני רגה בחו"ל ואין לנו שעועית סנפרוסט אחרי בישול, איך מכינים משעועית טריה?
תודה,שרון
הי שרון :lol:
תכיני מקטניות.
תשרי חבילה של 1/2 קילו שעועית יבשה בכל צבע או צבעים שאת רוצה ללילה שלם.לפחות ל- 12 שעות.
שטפי היטב ובשלי אותה עד שתהיה רכה . שמרי בפריזר, כך יהיה לך תמיד בהיכון.
בזמן הבישול לא לכסות את הסיר במכסה, כדי שלא יגלוש לך וילכלך לך את הגז.
תכיני ותהנו.
הי,
האם אפשר קניידלעך מקמח? (לקמח המצה יש טעם לוואי).
מליסנדה יקרה,
אני מכינה מקמח.את צריכה שיהיה קצת סמיך ואז יוצקים קצת פחות מרבע כפית לתוך המרק הרותח.
יוצא בצקניות טעימות .לא קניידלך…..
אם את לא בטוחה תכיני את הבצקניות בסיר נפרד ואחר כך תשדכי אותם למרק.
בהצלחה ותהנו.
שבת שלו ם