אורז קוקי 1 640x410 - עוף עם ריזוטו ותפוחי אדמה

עוף עם ריזוטו ותפוחי אדמה

אורז קוקי - עוף עם ריזוטו ותפוחי אדמה

עוף בתבשיל ריזוטו נפלא ביחד עם תפוחי אדמה ובטטות.או עם שעועית ירוקה.

מצרכים:
6-12 חלקי עוף (אני משאירה את העור)לדעתי חובה באפייה.
4-6 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
2 בצלים
5 שיני שום
2 כוסות אורז (במתכון הזה האורז מבושל מראש ומתקבל כריזוטו)
4 כוסות מים מהברז לאורז
ועוד לשים בצד 1/2 כוס מים כדי לצקת לתבנית מהצדדים לפני שמכסים אותה בניר הכסף.

תבלינים: 1/2 שקית פטרוזיליה קצוצה,2 כפות אבקת גריל עוף,2 כפות גדושות פפריקה,אפשר לשלב חריפה או 2 כפות רוטב צ'ילי מבקבוק,כפית כמון,כפית כורכום,1/4 כפית קינמון,1/4 כפית פלפל שחור,1/2 כפית אבקת מרק עוף ועוד קצת מלח.
1/4 כוס שמן זית. אפשר אפילו 1/2 כוס.

אופן הכנה:
יום קודם לבשל את תפוחי האדמה והבטטה על קליפתם ולשמור במקרר.
ביום הבישול:
מקלפים את התפוחי האדמה והבטטה ופורסים.
בקערה בינונית שמים את כל התבלינים והשמן ועוד קצת מים ומערבבים למשחת תבלינים.
משחת התבלינים תספיק לעוף ולתוספות.
עושים בכל חתיכת עוף חריץ מורחים את העוף מבחוץ, גם בתוך העור וגם בתוך החריץ.
במחבת ענקית ועמוקה מטגנים את חתיכות העוף על מעט שמן עד שישחימו. להוציא לקערה או צלחת.
לא לנקות את המחבת ולהוסיף אליה פרוסות בצל חצוי ושום פרוס.לטגן עד הזהבה.
להוסיף למחבת את האורז ו-4 כוסות המים ולהוסיף עוד קצת מלח ופלפל (רצוי לטעום ולשבח) ולבשל על להבה קטנה מרגע הרתיחה 20 דקות.
סידור התבנית:
בתחתית מעט שמן
מעל מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה ומורחים אותם במשחת התבלינים.
מעל תפוחי האדמה יוצקים את כל האורז ומיישרים.
מסדרים מעל את העופות המטוגנים.
יוצקים את 1/2 כוס המים מהפינות של התבנית.
מכסים בניירות אלומיניום ואוטמים היטב.
אופים שעה או שעתיים עד שהעוף רך מאד.תבדקו במהלך האפייה.
האורז רק ישתבח ויקבל את כל הארומה והטעם הטוב מהעופות.
תגישו חם ומהביל.
תהנו.

17 תגובות על “עוף עם ריזוטו ותפוחי אדמה

  1. נראה ונשמע משהו משהו. בהחלט שזה תחליף מצויין לחמין.
    גם מצרכים שנכדים ייהנו מהם אפילו יותר מחמין.
    מתאים מאד ליום שבת הקרוב ובטח אעשה.
    תודה על היצירתיות שלך שהלוואי ותימשך עוד זמן רב.

    • לסבתא ס. היקרה מסתבא פירגה smile
      תודה smile
      שלחי בבקשה את חוות דעתכם החשובה
      חיבוק smile

  2. שלום!
    המתכון נשמע נהדר!
    רציתי לדעת על איזה חום צריך לבשל את העוף בתנור לשעתיים?
    תודה!!
    :lol:

  3. את אישה כלבבי,אבל למה הכינוי ׳פירגה׳? לדעתי לא מחמיא לך כל כך הייתי מחליפה לך ל:׳אשת חיל׳

  4. קראתי וכמו שחשבתי אישה מיוחדת שבשביל בעלה היא פירגה אבל בשבילנו הקוראים:אשת חייל
    וכל הכבוד לבן היקר שבזכותו אנו נחשפים למטעמייך,יישר כוח גדול

    • smile תודה רבה.באמת כבוד גדול הוא לי, לשתף אתכם ברזי מטבחי.
      מאחלת לנו ביחד שנמשיך להכין ולהנות smile

  5. הכנתי את עוף וזה יצא מעולה פלוס מרק חומוס את באמת אשת חייל כי מתכונים שלך מעולים :lol: י :lol:

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *