הבת שלי נהנתה אצל חמותה והביאה מתכון טעים ושווה.
מצרכים לבצק קובה – 20 כדורים
2 כוסות סולת
1 כוס מים או מי הבישול
כף שמן
1/4 כפית מלח
לשים לתערובת רכה ודביקה ומשאירים לנוח כמה דקות.
אופן הכנת הקובה:
חובה להרטיב כל הזמן את הידיים כדי להכין את הכדורים הממולאים.
קורצים מהבצק חתיכה בגודל אגוז גדול. מניחים את חתיכת הבצק על כף היד ויוצרים מעין קערה בעובי של כ1/2 ס"מ.לתוך הקערה הזו מכניסים בשר ומתחילים לסגור לצורת כדור או אם יותר נוח,אפשר גם לפחוס לצורת קציצה.במידה וחסר בצק לוקחים ומתקנים. העיקר שהבצק יהיה שלם ולא קרוע.
יש לשמור כל הזמן שהבצק מספיק רטוב.במידה והוא מתייבש,מרססים אותו במים ולשים שוב.
את הקובות המוכנות שמים על מגש רטוב במים שלא יידבקו.
מכינים מלית:
1 בצל קצוץ דקיק מאד
1/2 קילו בשר טחון גס
פלפל שחור , מעט כורכום, ומלח לטעם
2 ענפי סלרי קצוצים דקיק-החלק העליון עם העלים ללא הגבעולים
ללוש הרבה זמן לתערובת אחידה.
רוטב:
4 סלקים מקולפים חתוכים ל-4 וכל חלק לפרוסות דקות
בצל קצוץ + שן שום קצוצה
3 כפות שמן ,כף שטוחה מלח ומעט פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 גבעולי נענע קצוצה וגבעול אחד מסלרי עלים
מיץ מ1/2 1 לימון
2 כפות סילאן
2 כוסות מים+4 כוסות נוספות
אופן הכנה:
מזהיבים את הבצל בסיר גדול עם השמן. מוסיפים שום ומערבבים עוד 1/2 דקה. מוסיפים את הסלק+2 כוסות מים ומלח,פלפל שחור וכורכום.
מרתיחים,מקטינים להבה ומבשלים 20 דקות.
מוסיפים את הסוכר,נענע וסלרי,מיץ לימון וסילאן ומערבבים.
מוסיפים עוד 4 כוסות מים ומרתיחים
מכניסים לסיר רק שכבה אחת ל א צפופה של קובות ומחכים שיתבשלו קצת ורק אז מכניסים שכבה שניה של קובות,שוב מבשלים עד שיתבשלו קצת ומכניסים עוד שכבה . כך, עד שהסיר מלא. הבישול נעשה בשלבים כדי שהקובות לא יתפרקו.
בתחילת הבישול הקובות שוקעות ובמשך הבישול הקובות יצופו.
הבישול כ-20 דקות בסיר מכוסה עם פתח צר ליציאת אדים. אפשר להוסיף מים רותחים במידת הצורך.
תהנו.
פירגה שלי,
המלצה: כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה, מומלץ להוסיף לקילו סולת – חצי קילו ג'ריש.
תודה שרי
דרך אגב, האם יש לך מתכון ללחמה בעג'ין?
תודה שרי מקסימה
גם על השדרוג.איזה יופי.
הנה מתכון ללחמה בעג'ון:
http://pirge.co.il/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%94/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%97%D7%94-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%92%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94
נראה מעולה.האם אפשר לעשות רק קציצות בלי הסולת?
תודה ויום נעים.
רונית,אני לא מכירה.צר לי :oops:
למי שלא רוצה סולת אני עושה משאריות אורז קובות
עלאורז ישן אני מוסיפה,ביצה ומעט קמח ותבלינים עושה עיסה
מניחה חצי שעה במקרר , ואחר כךממלאים בבשר או עוף ומבשלים ברוטב
;)
:P ;)
בקובות סולת אני.מוסיפה תבלינים לבצק כמו כורכום ואבקת מרק :lol:
טעיםםםם
תודה דליוש
אני מצטערת שאני לא יכולה יותר להגיב אצלך.משהו השתבש לי בכניסה לאתר שלך.
באמת סליחה.
פריגה יקרה! אני ממוצא עירקי מכינה את קובה סלק שנים רבות .אני חייבת לציין שמתכון זה הוא הכי מדויק לקובה סלק בדיוק כמו שאני מכינה . ניתן גם להשתמש במי-הבישול לבצק ואז נקבל קובות בצבע אדום (כמובן לאחר קירורם ) אפשר גם לגרד את הסלק המבושל . בהזדמנות זו ברצוני לשבח אותך ולהודות לך על המתכונים הטעימים שאת שולחת ומעשירה אותנו. על אהבת אדם שבך.על תשומת הלב הרבה שאת מרעיפה עלינו . תהיי ברוכה!
תיקי יקרה,כמה ריגש אותי לקרוא את התגובה שלך לגבי הקובה ובכלל,כל המחמאות.
אני מאחלת לשתינו שנהיה בריאות ונמשיך לפנק את בני המשפחה .
בריאות והמון אהבה
פירגה המדהימה! אני שוב חייבת לפרגן לך בגדול! היום עשיתי את הקובה סלק ( בגרסה צמחונית עם בשר טחון של טבעול) ויצא פשוט מעולה … פעם ראשונה שאני מכינה קובה וההסברים שלך ככ פשוטים ומדויקים והופכים את הכל לפשוט וטעים! תודה לך על הכל
אודליה יקרה שלום
ריגשת אותי היום בתגובה שכתבתי לי.
אני כותבת כך ברור כי גם הילדים וגם הנכדים מכינים את המתכונים מהאתר שלי וכך אני חושבת שצריך להיות
שבת שלום וטעימה לכם המשך עשייה משותפת
שלום פירגה,
אם משתמשים במיץ לימון מבקבוק כמה להוסיף?
עופרה בקר טוב,תוסיפי 2 כפות.
רוטב תמיד טועמים ומשפרים מתוך המרכיבים שרשומים עד שתגיעי לטעם הרצוי.
בהצלחה
תודה רבה רבה פירגה, אני סומכת על כל מתכון שלך בעיניים עצומות.
לבריאות ותהנו
יצא מאוד טעים פירגה.
תודה רבה!!! :P
תודה עופרה,יופי מעבירה הלאה ;) :lol: