נישנוש חובה בפריזר . שיהיה…..
סהרונים נוסח פינלנד
ספר: מתכוני עמים ב'
בצק:
חבילה קמח תופח = 350 ג'
200 ג' חמאה או מחמאה רכה
250 ג' גבינה לבנה 9%
מיכל גבינת קוטג' = 250 ג'
250 ג' גבינה קשה פיקנטית מגוררת לפיזור על הבצק.
ציפוי:
ביצה טרופה
שבבי שקדים חלוטים וקלופים או שומשום
שמים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק נוח ואחיד.
עוטפים בנילון ומקררים שעה במקרר.
מחלקים ל-2.
כל חלק מרדדים לעיגול בעובי כ-3 מ"מ.
מפזרים מהגבינה הקשה על העיגול.
חותכים למשולשים ומגלגלים מהצד הרחב לצר
מורחים ביצה ומפזרים שקדים או שומשום.
מסדרים על ניר אפיה ואופים בחום 175 מעלות עד להשחמה.
תהנו
מעולים!!
אני מכינה לרוב כמות כפולה. מקפיאה חצי
על מגש, מעבירה לקופסא ובשעת צורך ניתן לאפות, להגיש ולהתענג.
סבתא ס. מה שלומך? תודה רבה לך.
נפלא ומגניב. העיקר להכין ולהנות ;) :lol:
פירגה יקרה, איזה כייף וטעים למכותבים שלך. למה נמחקתי מהרשימה של מקבליי המתכונים הנפלאים שלך? אני מבינה, שבנך בסוד התבונה הטכנולוגית, כמו אצל רובינו… אנא, בקשי ממנו, להחזיר את מטעמייך למטבחי. המון המון תודה! יישר כוח על חגיגת הטעמים. ט'ו בשבט שמח לכולם. שרה
שרה יקירתי,אני מקווה שהבן שלי יחזיר אותך לחיקינו. במידה ולא יצליח , תנסי להירשם שוב בעוד כמה ימים.
חיבוק
הי פירגה,
למה הכוונה "גבינה קשה פיקנטית" ?
קשקבל ?
טל העמק ?
תודה,
יעל
כן יעל,מה שאת אוהבת מכל הסוגים שיש. לטעמך
הי פירגה,
לא חסר מלח?
מרב,תכיני לטעמך תוסיפי אם את מרגישה שצריך. בד"כ הגבינות מלוחות מספיק.
הוספתי מעט מלח… ויצא פיצוץ!!! :lol:
;) ;)
אי אפשר להפסיק לנשנש!! זה פשוט אסון
אין עליך ועל המתכונים המעולים שלך!!
תודה לך יקירה!
מרב,תודה חמודה
אני שמחה שהכנת ואהבת.
אני מקפיאה אחרי האפיה (אחרי קירור)
תהנו
דרך אגב, להקפיא לפני או אחרי אפיה?

אחרי חמדתי
פירגה יקרה
הכנתי ביום שישי וגם אתמול בערב…
מסוכן מסוכן………..
טעים בטירוף, הנכדה שלי, עוד לא בת שנתיים,
חיסלה מייד אחד……היה לה טעים מאד,
ואני הסבתוש כמובן שהתענגתי.
תודה רבה

רותי ב יקירתי,תודה לך. עונג לי לקרוא את התגובה הנהדרת. חיבוק לקטנה המתוקה
:lol:
היי פירגה, משום מה השאלה שלי אלייך הופיע בתשובות.אני מקווה שתקראי אותה.ואולי זה שוב במקום הלא נכון,פשוט לא מבינה איך נקלעתי לשם.
אדזה בקר טוב
שמח
תודה מהלב על ההתעניינות.
אני עובדת גם בפייס (בעיקר) אבל עדיין גם באתר.
הפעילות שלי לפי מצב בריאותי ורוחי.
מקווה שנמשיך להפגש עדיין ולהנות מעשייה ומאוכל טעים
חג
הגעתי שוב לאתר שלך, נרשמתי לעדכונים.
מזמן לא הכנתי מתכונים שלך, וכעת הדפסתי 2 שמתאימים לי לאירוח השכנים מחר.
תודה!
רעיה
רעיה,ברוכה השבה.
אני מקווה שתמצאי הרבה מתכונים ביתיים וטעימים .
המשך טעים ביחד
לבריאות.
הכנתי בינתיים את הבצק הזה וגם את הבצק של כרוכיות הגבינה עם זיתים.
פשוט – לא ידעתי באיזה מתכון לבחור, אז הכנתי חצי כמות מכל בצק.
שבת שלום!!!
רעיה,את נהדרת.
מקווה שאהבתם
שיהיה שבוע טעים ונפלא
יצא משהו טעים ונהדר!
אהבתי יותר את הכרוכיות עם הזיתים. לחצי כמות הוספתי זיתים ירוקים ולמחצית השניה עגבניות מיובשות (שכנתי רגישה לעגבניות – לכן הפרדתי).
הסהרונים גם כן טעימים. בקיצור – חוסל אתמול כמעט הכל.
לא יודעת למה לא מקבלת עדכון על התגובות שלך. כאמור נרשמתי לשבלת עדכונים.
תודה מקרב לב!
רעיה
רעיה הי יקירתי.
אני שמחה שמצאת את הטעם שמתאים לכם.
כיף שחזרת לשתף ולפרגן. תודה מהלב.
לבריאות ועם המון אהבה
פירגה – אני עדיין לא מקבלת עדכונים.
האם להירשם שוב?
תודה,
רעיה
הי רעיה,לא יודעת איפה הבעיה. בטוח שלא אצלינו.
נסי להירשם שוב.
שלום רב
האם יש אפשרות לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך לשבלולים ולאפות? אם כן – האם זמן האפייה משתנה?
תודה מראש
לימור
לימור, תנסי חלק מהבצק וזמן האפיה לא אמור להשתנות,
בקר טוב ושבוע נפלא לך.
תודה רבה על המענה.
מה אמור להיות זמן האפייה? לא ראיתי שרשום
רצוי לבדוק פעם פעמיים במהלך האפיה.
הי, זה באמת תלוי בגודל
מ-30 ל-60
שמרי בפריזר וחממי בטוסטר/תנור.
לבריאות
פירגה שלום
כמה בערך יוצא מהכמות של הסהרונים?
אשמח לתגובתך