עוגת הגבינה בקערה אחת הומרה לעוגה עם תחליף סוכר והתוצאה נפלאה. אפשר להקפיא ולהנות בכל עת.
מצרכים לבצק בקערה עמוקה שתשמש גם למלית הגבינה:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
ביצה שלמה
2 כפות "כמו סוכר"
2 כוסות קמח תופח ולהכין עוד קצת ללישה
ללוש לבצק נעים תוך כדי הוספת קמח עד שיהיה רך ונוח לעבודה
לחלק ל-2 חלקים אבל אפשר ל"גנוב" מחלק אחד כדי לסדר תחתית יפה ולא גבוהה.
את החלק שנשאר מהבצק מקפיאים בחתיכות קטנות על צלחת והוא מחכה להכנת הפירורים.
אין צורך באפיה מוקדמת .
המצרכים למלית באותה קערה ללא שטיפה:
קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת קלה 9%
2 כפות גדושות קורנפלור
ביצה
3/4 כוס כמו סוכר
שקית סוכר וניל לטעם
לערבב בכף עד למיזוג כל החומרים (כדאי לטעום מידת מתיקות) ולצקת על הבצק שבתבנית.
את הבצק שבפריזר לגרר במגררת גסה על פני הגבינה באופן שווה
אפיה בחום 175 -כ-35 דקות. התנור מחומם מראש
לשים לב שהגבינה נשארת קצת מושית (לא אפויה לגמרי ומעט רוקדת) הבצק כבר מזהיב זה סימן שהעוגה מוכנה.
תבנית משומנת 27X33
תסתכלו על התמונה לקבל מושג מה הצבע אחרי האפיה.
שומרים במקרר.
היי פירגה
תודה על האנציקלופדיה המדהימה שלך למתכונים
ניסיתי המון דברים והכל מוצלח!!
כל הכבוד לך את באמת בשלנית בחסד
ושאלה,האם ניתן להמיר את הכמו סוכר לסוכר רגיל
באותם הכמויות?
תודה עינת,חווית הבישול והאפייה הדביקה את הילדים והנכדים והיום הפכנו למשפחה גדולה שנהנית ממגוון מאכלים ומתוקים ומשתדלים להפגש כל שבוע בהיקף מלא, כדי להנות מכך.
היום כבר כולם (הילדים והנכדים) מכינים מטעמים ונהנים . מפה,ממטבחי הקט הכל עובר אליכם באהבה גדולה.
הנה המתכון המקורי (עם סוכר) לעוגת הגבינה שאהבת:
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%9E%D7%A1%D7%94
תכיני ותהנו.
יאמי :lol:
דליוש,תודה חמודה
נראה נהדר פירגה
ואופציה נהדרת למי שלא אוכל סוכר
שתמשיכי בעשייה את והילדים והנכדים והבעלי ם והנינים ובני נינים לעוד
המון המון שנים אמן !!!!!
תודה רחלי מתוקה,שבוע נפלא לך
:x :x :
פירה הנהדרת זה בלי ציפוי
ציפוי?
שלום פירגה,
השוויתי בין המתכון המקורי שלך של עוגת הגבינה (עם סוכר) לבין זה עם תחליף סוכר ואני חושב שנפלה טעות בהמרת כמויות של הסוכר ל"כמו סוכר" במרכיב המלית:
אם לבצק נדרש 2 כפות "כמו סוכר" שהן אקוויוולנטיות ל- 1/2 כוס סוכר, אזי למלית נדרש 3 כפות בלבד שהן יחסיות ל-3/4 כוס סוכר ולא כפי שנכתב במתכון.
בקר אור עמוס
אני הכנתי ומכינה קבוע את העוגות,כך שזה בסדר.
העוגה עם התחליפים ל א יוצאת מתוקה אלא מתוקה במידה…..
אחרי טעימות,ניתן לשדרג את הכמויות לטעמך.
אגב, 3 כפות כמו סוכר נחשבות ל-3 כפות סוכר.התחליף זהה.
תודה פירגה.
אני מעולם לא השתמשתי ב"כמו סוכר" ולכן לא מכיר את יחסי ההמרה. אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד.
ובכל זאת עדיין נותרה חידה בעיני: אם לבצק של העוגה המקורית נדרש 1/2 כוס סוכר, מדוע במתכון "הרזה" רק 2 כפות "כמו סוכר" ולא 1/2 כוס כצפוי?
הי עמוס,הבנתי כבר מההתחלה את השאלה שלך.
פשוט,אם תשים 1/2 כוס כמו סוכר לבצק יהיה טעם לוואי חזק ומתיקות חזקה ,מה שאפשר להמנע ולהסתפק ב-2 כפות ועדיין יהיה מתוק.
הכי טוב,להכין כפי שכתבתי ולהחליט לטעמך לגבי העוגה הבאה בתור….
למשל,בעוגות של קארין גורן,אני מורידה אוטומטית באופן אישי כמובן חצי מכמות הסוכר שהיא רושמת, ועדיין העוגות מתוקות לי.
היי פירגה,
אשמח לדעתך , אם יתאים להשתמש ב- נוזל – סוכרלוז,
או באבקת -סוכרלוז ?
היי פירגה,
אשמח לדעתך , אם יתאים להשתמש ב- נוזל – סוכרלוז, או באבקת -סוכרלוז ?
לדעתי,לעוגה הזו כל תחליף מתאים כי אין הקצפות
פעם יצא לי להמתיק כוס תה עם "מתוק וקל" , והיה טעים וללא טעמי לוואי .
השאלה אם השימוש במתוק -וקל יתאים גם כאן ,לעוגת הפירורים ?
פחות טעים ורצוי פשוט להפחית סוכר.