d792d791d799d7a0d794 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d791d79cd799 d7a1d795d79bd7a8 - עוגת גבינה פירורים עם תחליף סוכר

עוגת גבינה פירורים עם תחליף סוכר

d792d791d799d7a0d794 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d791d79cd799 d7a1d795d79bd7a8 300x225 - עוגת גבינה פירורים עם תחליף סוכר

עוגת גבינה בפירורים עם תחליפי סוכר-פירגה

עוגת הגבינה בקערה אחת הומרה לעוגה עם תחליף סוכר והתוצאה נפלאה. אפשר להקפיא ולהנות בכל עת.
מצרכים  לבצק בקערה עמוקה שתשמש גם למלית הגבינה:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
ביצה שלמה
2 כפות "כמו סוכר"
2 כוסות קמח תופח ולהכין עוד קצת ללישה
ללוש לבצק נעים תוך כדי הוספת קמח עד שיהיה רך ונוח לעבודה
לחלק ל-2 חלקים אבל אפשר ל"גנוב" מחלק אחד כדי לסדר תחתית יפה ולא גבוהה.
את החלק שנשאר מהבצק מקפיאים בחתיכות קטנות על צלחת והוא מחכה להכנת הפירורים.
אין צורך באפיה מוקדמת .
המצרכים למלית באותה קערה ללא שטיפה:
קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת קלה 9%
2 כפות גדושות קורנפלור
ביצה
3/4 כוס כמו סוכר
שקית סוכר וניל לטעם
לערבב בכף עד למיזוג כל החומרים (כדאי לטעום מידת מתיקות) ולצקת על הבצק שבתבנית.
את הבצק שבפריזר לגרר במגררת גסה על פני הגבינה באופן שווה
אפיה בחום 175 -כ-35 דקות. התנור מחומם מראש
לשים לב שהגבינה נשארת קצת מושית (לא אפויה לגמרי ומעט רוקדת) הבצק כבר מזהיב זה סימן שהעוגה מוכנה.
תבנית משומנת 27X33
תסתכלו על התמונה לקבל מושג מה הצבע אחרי האפיה.
שומרים במקרר.

17 תגובות על “עוגת גבינה פירורים עם תחליף סוכר

  1. היי פירגה
    תודה על האנציקלופדיה המדהימה שלך למתכונים
    ניסיתי המון דברים והכל מוצלח!!
    כל הכבוד לך את באמת בשלנית בחסד
    ושאלה,האם ניתן להמיר את הכמו סוכר לסוכר רגיל
    באותם הכמויות?

  2. נראה נהדר פירגה
    ואופציה נהדרת למי שלא אוכל סוכר
    שתמשיכי בעשייה את והילדים והנכדים והבעלי smile ם והנינים ובני נינים לעוד
    המון המון שנים אמן !!!!!

  3. שלום פירגה,
    השוויתי בין המתכון המקורי שלך של עוגת הגבינה (עם סוכר) לבין זה עם תחליף סוכר ואני חושב שנפלה טעות בהמרת כמויות של הסוכר ל"כמו סוכר" במרכיב המלית:
    אם לבצק נדרש 2 כפות "כמו סוכר" שהן אקוויוולנטיות ל- 1/2 כוס סוכר, אזי למלית נדרש 3 כפות בלבד שהן יחסיות ל-3/4 כוס סוכר ולא כפי שנכתב במתכון.

    • בקר אור עמוס
      אני הכנתי ומכינה קבוע את העוגות,כך שזה בסדר.
      העוגה עם התחליפים ל א יוצאת מתוקה אלא מתוקה במידה…..
      אחרי טעימות,ניתן לשדרג את הכמויות לטעמך.

      אגב, 3 כפות כמו סוכר נחשבות ל-3 כפות סוכר.התחליף זהה.

      smile

      • תודה פירגה.
        אני מעולם לא השתמשתי ב"כמו סוכר" ולכן לא מכיר את יחסי ההמרה. אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד.
        ובכל זאת עדיין נותרה חידה בעיני: אם לבצק של העוגה המקורית נדרש 1/2 כוס סוכר, מדוע במתכון "הרזה" רק 2 כפות "כמו סוכר" ולא 1/2 כוס כצפוי?

        • הי עמוס,הבנתי כבר מההתחלה את השאלה שלך.
          פשוט,אם תשים 1/2 כוס כמו סוכר לבצק יהיה טעם לוואי חזק ומתיקות חזקה ,מה שאפשר להמנע ולהסתפק ב-2 כפות ועדיין יהיה מתוק.
          הכי טוב,להכין כפי שכתבתי ולהחליט לטעמך לגבי העוגה הבאה בתור….

          למשל,בעוגות של קארין גורן,אני מורידה אוטומטית באופן אישי כמובן חצי מכמות הסוכר שהיא רושמת, ועדיין העוגות מתוקות לי.

  4. פעם יצא לי להמתיק כוס תה עם "מתוק וקל" , והיה טעים וללא טעמי לוואי .
    השאלה אם השימוש במתוק -וקל יתאים גם כאן ,לעוגת הפירורים ?

להגיב על שרון ט. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *